Mike BarkerKamera:
Ben SeresinHudba:
Richard G. MitchellHrají:
Helen Hunt, Scarlett Johansson, Milena Vukotic, Stephen Campbell Moore, Mark Umbers, John Standing, Tom Wilkinson, Diana Hardcastle, Augusto Zucchi (více)Obsahy(1)
Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)
Čekal jsem že to bude píčovina, ale byl jsem příjemně překvapen. Nevytvářejte si domněnky píše Ruiz. Je to tak... Klidný film který pomalu rozplétá na první pohled jednoduchou zápletku. Potěšil by lepší saundtrek ( čti soundtrack) nebo trochu perverze. Film drží na vodě herecké obsazení ( obnažení ne ) a krátká stopáž doplněna skvělými s nadhledem ironickými dialogy o nesmrtelnosti brouka a o tom jak to jakože je mezi ženami a muži. Pokulhával jsem mezi třemi čtyřmi hvězdami, nicméně dávám četyre. ()
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $238,609║Tržby Celosvetovo $6,877,842║ Kráska Scarlett Johansson sa ako vždy stáva potešením pre oči, v jej nežnej polohe manželky žijúcej v počiatku neohroziteľnom manželstve. Zvrat nastáva keď sa do neho vmiesi postava hraná herečkou Helen Hunt a potom sa začnú diať čudesné veci smerujúce k uplnému rozvráteniu. Rozohraný príbeh ponúkne vypäté scénky plné tajností, vyznejúce v plnej kráse samotným záverom ale dokým sa ich rozriešenia dočkáme, prežijeme krušné chvíle v doprovode tých najpodlejších klebiet aké len unudené zbohatlícke pánstvo vysediavace na Italskej ryviere môže napadnúť. V koncepte možno jednoduchý príbeh ale v konečnom výsledku intenzívne vyznejúci, aj vďaka zanietenému prejavu zúčastnených hercov. /80%/ ()
Skvělí herci, skvělý film, člověka to i dojme, zamýšlí se nad tím, ale něco tomu prostě chybělo. Něco navíc, nějaké to filmové "osobní" kouzlo. A především mi to nepřijde jako film podle knihy Oscara Wilda. Tuto knihu jsem sice ještě nečetla, ale podle ostatních tohle vůbec nepatří do jeho repertoáru....tak dojímavé, lehké, to není jeho styl. ()
Čakal som kostýmovú exibíciu a nudu pre dámy v stredných rokoch (ktorú by som pretrpel kvôli Scarlett:) a dostal som nesmierne inteligentnú, vtipno-dramatickú a príjemnú romantickú oddychovku. Obsahuje parádne hlášky, myšlienky a bonmoty, za ktoré by sa nehanbil ani maestro W. Allen. Prakvapenie, ale veľmi príjemné... ()
Wildovské dialogy jsou prima, ale jinak mi tam něco chybělo. A to mám tyhle strojené konverzační komedie celkem v oblibě. Herci byli dobří, ale ne výborní, takové ty povrchní věci jako oblečení, účesy a přepychové vily, které k tomuhle typu filmů patří, splňovaly veškerá očekávání, děj se ale šinul pomalu a odhalení "minulosti" paní Erlynnové přišlo tak nějak náhle, což na jednu stranu působilo trochu jako snaha o šokující odhalení, ale na druhou to bylo podáno jen tak mimochodem. Taky jsem čekala, že obě ženské hrdinky budou rozporuplné, ale Scarlett Johansson je tak miloučká a hezoučká, že k ní tak ošklivé slovo jako nevěra absolutně nesedí. Kdyby tam byl aspoň nějaký pěkný chlap... ()