Reklama

Reklama

Vějíř lady Windermerové

  • USA A Good Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Madison 

všechny recenze uživatele

Brilantný satirický výsmech určený dobovej spoločnosti a pokryteckým ľuďom v nej. Na umelcoch vtedajšej doby milujem skutočnosť, že vždy parodovali a vtipným spôsobom odrážali nedostatky prostredia, v ktorom žili a kritizovali spoločenské mravy. Vejíř lady Windermerové je perfektnou ukážkou nadutej ľudskej hlúposti a skazenej charakternosti. Mierne popletený scenár, vynikajúci herci ako Helen Hunt alebo Tom Wilkinson, skvelé situácie a inteligentný humor. Scenár vhodný najmä na javiskové spracovanie, kde by ešte lepšia vynikla jeho ostrosť. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Dialogy Oscara Wilda jsou jako vždy jeden bonmot za druhým, kostýmy dam z 30-tých let jsou nádherné a Helen Hunt okouzlující, ale přesto nám pocit, že mi kvůli ničemu vyjímečnému tento film v hlavě neutkví... Kdo má rád konverzační komedie a Wilda zvlášt, doporučuji TV inscenaci z roku 1979 JAK JE DŮLEŽITÉ MÍTI FILIPA s J. Abrhámem, J. Hanzlíkem, S. Zázvorkovou a dalšími..... Sice pouze v "papundeklových" televizních kulisách, ale pro mne nezapomenutelnou! ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Čakal som kostýmovú exibíciu a nudu pre dámy v stredných rokoch (ktorú by som pretrpel kvôli Scarlett:) a dostal som nesmierne inteligentnú, vtipno-dramatickú a príjemnú romantickú oddychovku. Obsahuje parádne hlášky, myšlienky a bonmoty, za ktoré by sa nehanbil ani maestro W. Allen. Prakvapenie, ale veľmi príjemné... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, skvělý film, člověka to i dojme, zamýšlí se nad tím, ale něco tomu prostě chybělo. Něco navíc, nějaké to filmové "osobní" kouzlo. A především mi to nepřijde jako film podle knihy Oscara Wilda. Tuto knihu jsem sice ještě nečetla, ale podle ostatních tohle vůbec nepatří do jeho repertoáru....tak dojímavé, lehké, to není jeho styl. ()

Jaccobos 

všechny recenze uživatele

Není to velké dílo, ale hraje si na to, že zná spoustu složitých společenských pravidel a zákonitostí, ze kterých se mi vždycky hrozně točila hlava a nikdy jsem v tom nebyl dobrý - asi nikdy nebudu, protože trapasy si ušetřuji neustále :) Každopádně je to pohodová komedie, která plyne jako voda a brouká si jako Francouz, co si vykračuje po bouleváru. Pusť si to :) ()

Galerie (88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama