Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Název seriálu pochází ze staré říkanky, kterou dnešní školáci už ani neznají, je však míněn spíše metaforicky než doslova: nevědoucími medvědy často býváme my dospělí ve vztahu ke svým dětem. V několika částech seriálu se ovšem dva medvídci skutečně objevují. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

freddy 

všechny recenze uživatele

Nostalgie! Jako dítě jsem tenhle seriál neskutečně miloval, mnohé dialogy si pamatuji z dětství a tenhle seriál jsem si velmi oblíbil. Takže tenhle seriál hodnotím dětskýma očima, protože jako dítě jsem to opravdu miloval a líbilo se mi to. Pokud bych měl hodnotit jako dospělý člověk, který to sleduje, tak by to bylo sotva na jednu hvězdičku, protože to je neuvěřitelně kýčovitý seriál a ještě kýčovitější dialogy. Ale jako dítěti se mi to líbilo, a protože tenhle seriál je primárně určený pro děti, tak vyhrává nostalgie a dávám čtyři hvězdičky. ()

Chris_Mike 

všechny recenze uživatele

Teď nevím, ale mám pocit, že už v dětství mi přišly dětské dialogy dost afektované a umělé. Po novém shlédnutí přibyl dojem z naprosto nelogického chování (zejména lupiči v 6. díle). Navíc, což asi nebylo nic neobvyklého v tu dobu, je tam silná proti-komunistická propaganda. Zejména opět 6. díl. Ono to dokola přehrávané "krást se nemá" "lupiči, pusťte mně na ně" není pouze moralizování z pohledu dětí. Navíc, moje oblíbená: "Víš co jsi? Jenom hnusnej zloděj!" - " To jsme snad všichni ne?" To je dost drsný řekl bych. Navíc snaha o přiblížení se západu: "Máme Americký horor", kopání do plechovky od Coly, přiblblé pohyby strážců zákonu. Navíc- "Vy nemáte telefon? " - "Co jste to za rodinu" A tak dále, a tak dále.. Technicky nic příšerného, ale umění to taky není. Dám tomu tři, i když z výše zmíněných jsem byl občas hodně na rozpacích. Ale asi to patřilo k té době. ()

Reklama

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Nejvíckrát jsem to viděla (ano, na tenhle "Odpad" jsem se dívala několikrát) tak na prvním stupni ZŠ o prázdninách u babičky- a tehdy mi ta dobrodružství přišla neskutečná. Jo a od té doby zásadně nelezu do bývalých kasáren a nepokouším se tam odpálit starou pyrotechniku, takže se dá říct, že ten seriál ze mne udělal aspoň v tomhle ohledu rozumnou holku. ()

crha odpad!

všechny recenze uživatele

Chce se mi blít, když si na to vzpomenu. Třeba díl, jak vyhrabali v nějákých bývalých kasárnách nějákou pyrotechniku a někomu to ustřelilo prsty nebo co. Nebo jak si uvařili houbovku z mochomůrek a bylo jim blbě. To co píše Obelix si nepamatuju, ale to možná bude zrovna jediný super. Nevím proč mám k tomuhle serálu takový odpor. Brr! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nostalgie musí jít stranou tohle je hodně slabé. Příliš mě to připomíná film z 80 let Tobogán. Děti se chovají hrozně viz postava "Slepoňe" a jiné. Díl dopolední horor je spíš fraška než ,aby to dětem dalo něco užitečného. Tak dementní partu zlodějů jsem ještě neviděl. Je zajímavé sledovat jak se po revoluci děti na sídlišti bavili,žádný mobil,pc hry ,video mělo jen pár lidí a pod. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve spolupráci se ZOO v Lešné. (Zdroj: kniha Lexikon českých seriálů). (M.B)

Reklama

Reklama