Reklama

Reklama

Policejní pochůzka

(festivalový název)
  • USA Police Beat

Obsahy(1)

Film sleduje policistu afrického původu ze Seattlu jménem Z na jeho služebních pochůzkách během sedmi dnů a šesti nocí. S hlavou plnou myšlenek na svou dívku, která odjela na výlet pod stan se svým spolubydlícím, proplouvá nesoustředěný Z denní rutinou a bizarním světem zločinu (a zločinců). Policejní pochůzka je naprosto nekonvenční, téměř experimentální kriminální snímek, jehož hlavní hrdina se natolik zabývá pravděpodobnou nevěrou své přítelkyně, že si téměř neuvědomuje svět zločinu, který ho obklopuje. Jednotlivé zločiny se stávají pouze zrcadlem vnitřního stavu jeho rozrušené mysli. Ve filmu se objeví čtyřicet kriminálních případů, které se v Seattlu skutečně staly. Navzdory relativně nízkému rozpočtu se snímek může chlubit nádhernou, poetickou kamerou, téměř stovkou nejrůznějších exteriérů a místním obsazením ze Seattlu a z okolí. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Gimp odpad!

všechny recenze uživatele

Totální odpad. Nejhorší film KV 2005 co jsem viděl. Hodinu a půl trvající křeč bez děje a s totálně amatérským zpracováním. Porno s Ester Ládovou má větší uměleckou hodnotu než toto (věřte mi, viděl jsem ho :-) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film má opravdu HODNĚ pomalé tempo a podobně jako Solaris (2002) využívá k budování atmosféry melancholický hypnotický soundtrack. Pochůzka policisty Zeta není, ač by se mohlo zdát, ústředním dějem filmu - je pouhou kulisou. Snímek je o paranoie, která nás zachvátí, když se nám partner určitou dobu neozve. Sledujeme Zetovy myšlenky a to, jak se postupně rostoucí paranoia odráží na jeho vnímání světa, kdy od angažovanosti přechází až k naprosté lhostejnosti. A stejně tak je ve filmu silně vykresleno, jak jediné zavolání dokáže životní postoj člověka lehce obrátit. Police beat je děsivě výstižná ukázka zoufalé lidské vlastnosti, které se nemůžeme zbavit. Je to znázornění démonů, kteří nás dokáží ovládat, i když sami nechceme... ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama