Reklama

Reklama

Tři malá prasátka

  • USA Three Little Pigs (více)
Animovaný / Muzikál / Rodinný / Krátkometrážní
USA, 1933, 8 min

Obsahy(1)

Muzikálové zpracování klasické pohádky o třech prasátkách: tři vepříci se rozhodnou postavit si domky. První postaví domek rychle, ať si může jít rychle pískat na flétnu a zpívat. Druhé si postaví své obydlí také rychle, ať může jít hrát na housle a zpívat s prvním prasátkem. Zatím co se první dvě prasátka už dávno baví, třetí si staví pevný dům z cihel. Brzy příjde na scénu hladový vlk. Ten dostane chuť na vepřové, tak se čuníci musí schovat ve svých příbytcích. Obydlí prvních dvou prasátek nevydrží vlkův nájezd, tak se oba musí schovat v cihlovém domku třetího čuníka a dají mu za pravdu, že se vyplatí dělat věci pořádně. (jonyyy)

(více)

Recenze (16)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15,720Tržby USA $250,000Tržby Celosvetovo $-║ Podarená rozprávka. /80%/ ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Opět Big bad wolf a jeho nápadité převleky, dvě hloupá prasátka a jedno chytré, které je musí zas a znovu vytahovat z každé šlamastyky... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal příběh o třech malých prasátkách a o hladovém vlkovi, který chce trojici vepříků sníst. Animace je vskutku dobře udělaná a ústřední písnička pěkně rytmická. Nejlepší byla závěrečná scéna s vlkem a obraz s otcem prasátek. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Dost kýčovitá pohádka ale vpodstatě vystihuje klasický příběh o třech prasátkách, které si staví své domečky a posléze bojují s hladovým vlkem. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Klasický film studia Disney. Nejvíce mě zde zaujal mnou již několikrát zmíněný kontrast s dneškem v politice Disneyho studií - tehdejší pohádky jsou spíše pro dospělé než pro děti. Fascinovalo mě tu ono úžasné užití černého humoru - rád vám to vyslepičím, na pozadí cihlového domku je vidět rodinná fotografie, kde u fota s popiskem "father" vidíme masné pochutiny. :-) To je dle mě jedna z názorných ukázek, kterak Disney disponoval úžasným citem pro detail. S narážkami na menšiny si Disney také nelámal hlavu a tak se Vlk v jedné scéně převléká za židovského obchodníka (to ale bylo dle mě z slabšího soudku, ni však kvůli zmíněnému podtextu). Díky tomu jsem schopen odpustit jinak kýčovitý a všem notoricky známý příběh z dětství - za pět hvězd. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

36. diel seriálu Silly Symphony - známy príbeh, ktorého námet je vymyslený tak, že ho nemôže znemožniť takmer nič. Aj keď animácia nie je bohvieaká, po opätovnom pozrení zvyšujem o 1* nahor. Melódia je hnusne chytľavá..."Kto by sa len vlka bál, vlka bál, vlka bál,..." 70% ()

sator

všechny recenze uživatele

Film má dnes hlubší výklad, je vnímán jakožto příměr hlouposti a arogance, protože byl točen v době hospodářské krize která byla důsledkem nerozvážného hospodaření a arogance Wall Streetu. Znáte frázi "kdopak by se vlka bál?" a nevíte odkud se vzala ? Vězte že z tohoto prastarého animovaného snímku. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Tři malá prasátka si každý zvlášť postaví dům (ze slámy, dřeva a cihel). Přijde vlk, který má chuť na pečené vepřové zlehka propečené (nechápu proč nešel do KFC...). Ale cihly jediný vydrží a prasátka jsou syrová a živá:-) ()

Mr.Keli 

všechny recenze uživatele

Kdopak by se vlka bál, vlka bál..kdopak by se vlka bál?:)) , poučné, vtipné, krásná ruční animace, co více si přát? 90% ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Reklama

Reklama