Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 2

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (957)

Spooner 

všechny recenze uživatele

No ze začátku jsem docela nudil a postavy mi byly celkem ukradený, protože žádná z hereček nepředvádí moc dobrej výkon (ani hezký nejsou) a prostě jsem neměl komu fandit. V druhý půlce se to ale celkem rozjede a atmosféra houstne. Při nějakých scénách mě nepřijemně mrazilo a ty nestvůrky byly fakt pěkně hnusný. Akorát škoda toho nudnýho začátku. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nieco mi na tom filme hrozne vadilo. Cela ta banda uskrecanych zien (vynimka bola Juno)? Uvodna scena s autom (nejako mi nesedelo, kamze sa tie tyce zapichli, ale ruku by som za to do ohna nedala :)? Nesympaticka hlavna hrdinka? Zeny, ktore sa premenia na vrazdiace monstra? Priserky, ktore raz nechaju niekoho na pokoji a raz nie? Nebudem to dlho obkecavat, pozerat sa to dalo, ale cakala som urcite viac :) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tento "horor" mi velmi silně připomínal film Jeskyně a dostane tim pádem ode mě stejně "pěkný" hodnocení - 1 hvězdičku. Záhadou pro mě zustává, že Jeskyně má momentálně celkem odpovídající hodnocení 38%, ale tento snímek má 73%. Abych pravdu řek, tak jsem se jednou trochu polekal. Všechny další "lekací" scény pak byly spíš k smíchu a občas taky k blití. Šestice hlavních hrdinek akorát neustále heká jak na porodnim sále, občas do toho pronesou něco jako "skara, sakra, do háje, co teď?" a všechny mi připadaly tak strašně nesympatický, že jsem jim přál smrt od samýho začátku. A překvapivej konec pak akorát potvrdil debilitu celýho filmu. Opravdu je to vhodný tak akorát na to, aby to vysílali po půlnoci na nově. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mírně podobný příběh starších Psích vojáků, tentokrát však bez komediálních prvků a atmosféra pěkně zhoustla. Rovněž se přidalo na stylizaci a vykreslenosti postav. Vůbec nevadí, že ve filmu se muž vysytne asi deset vteřin kdesi na samém začátku, šestero hereček je překvapivě sympatických. Začátek je plný tajemných záběrů na hory a lesy v mlze a bez průtahů se zamíří na výlet do jeskyně. Tam už začíná to pravé klaustrofobické peklo. Scéna kdy Sarah uvízne v tunelu je vrcholem žánru a nejednomu divákovi se sevře žaludek. Obludy sice nejsou strašidelný, ale děsivý svým způsobem jsou hodně. Film skvěle ubíhá až ke konci. Ten povyšuje The Descent na IMO jeden z nejlepších hororů poslední doby a ztísněný pocit vás jen tak nepustí. Nemluvě o geniálních posledních pěti minutách. A do toho všeho hraje úžasná hudba... Co víc si přát? ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Sex ve městě, tohle je adrenalinová výprava do nitra a to nejen jeskynního ale zejména toho ženského. Neil Marshall si potrpí na silné ženské hrdinky a tenhle dvojfilm jich nabízí nepřeberné množství. První polovina táhnoucí se v klaustrofobickém stylu mísící drama s hrou o přežití je divácky rozhodně atraktivnější než, když pak v pozadí přeskočí deska a začíná pravý a nefalšovaný survival horor, kde se nešetří krví a množstvím rozsekaných končetin či lekaček, který mi námětově připomněl jeden díl Akt X. Každopádně jsem se po delší době opravdu bál. 7/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodná britská verzia má odlišný koniec ako americká. (rudeboy)
  • Pro natáčení byla vyrobena figurína herečky Nory-Jane Noone (Holly). Po dokončení filmu si herečka vzala její hlavu a nastrčila ji do mrazáku své matky jako kanadský žertík. (hot_spot)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama