Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 2

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (958)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem ani pořádně nevěděl, co mám čekat. Ale úvod mne uvedl v nejistotu a začal jsem být jako na trní. Lehké hororové lekačky věštily něco daleko odvážnějšího, než co jsme doposud viděli. Půlhodinka je o ničem, ale zbytek, to je jiný šálek kafe, nelítostný, bezkonkurenční a tísnivý boj o přežití. Vůle přežít zde hraje největší roli, o tom to celé vlastně je, i když podáno dosti drsně a drasticky. Zkrátka kvalitní film, kterých je opravdu málo. ()

Herr_Flick odpad!

všechny recenze uživatele

Po půlnoci to musí být horor, nic jiného mi na mysl nepřijde. Co to tady máme? Fanoušci Harryho Pottera ať zbystří smysly, neboť Lordy Voldemorty se to tady jen hemží. A dál? Partu krásných jeskyňářek v soutěži o spelunker-lady-killer. Pro objasnění mojí ironie, tohle vynachválit nemůžu. Pár rádoby lekaček ze startu a mrtvý jelen tě provází první půlkou. V té druhé přijdou konečně nestvůry vzezřením nápadně připomínající pána zla J. K. Rowlingové. A právě na nich vidíš jednu mouchu vedle druhé. Krvelační zmutovaní jeskynní krtkolidi se prý perfektně vyvinuli pro život ve tmě. Nevidí, necítí, nehmatají a slyší taky prdlajs. Jen se sem tam zatřepotají ze stropu nebo po holkách náhodou skočí. Přidáš právě jedno pořádně krvavé jezírko z tří set vymačkaných lidí, které po koupeli navodí Arnoldův efekt z Predátora. A jaké je pak překvapení, když nejednoho vcelku muskulaturního lidojeda si s ledovým klidem podá některá z nasraných kopretin. Nesmí chybět grandiózní psycho-finále, pro které marně hledám vysvětlení. Milý pane Marshalle, já bych Vám to opravdu rád věřil, rád se trochu bál. Už jen proto, že dám na úsudek svých kamarádů, tentokrát se ale neshodneme. Paradoxně se mi líbily jiné Vaše filmy. Tady hvězdu nenaškrábu, tady to chce panáka. 10% za zpracování. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivě klaustrofobický a sugestivně ozvučený minimalistický horor, který je ohromující v tom, jak nutí diváka cítit to, co cítí postavy uvězněné a ztracené v temných stísněných jeskynních chodbách. Film ale funguje ve více rovinách. Hlavně díky vztahům mezi jednotlivými postavami. Není to ani tak o jejich střetu s jeskynními nestvůrami, ale spíše o tom, jak se během něj začnou k sobě chovat. Příběh zároveň metaforizuje nepříjemné překonávání zármutku hlavní hrdinky po smrti jejího manžela. Ale nemůžu si pomoct – v tom filmu není skoro nic vidět. A někdy je v té temnotě těžké od sebe jednotlivé postavy rozeznat. Nepomůže tomu ani fakt, že všechny z nich mají většinu času na hlavě helmy a postupně jsou čím dál špinavější a zakrvácenější. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Žánrová delikatesa, která do posledního milimetru vytěžuje své zasazení do klaustrofobního jeskynního prostředí. Jak se říká, že méně je někdy více, tak v tomhle případě bych se nebál infantilní parafráze, kdy méně může být úplně nejvíc. Zároveň si nejde nevšimnout, jak se z těch původně docela milých holčin postupně stávají výstavní stroje na zabíjení. Film, který se nikam neohlíží a který vám věru nedá ani moc vydechnout. Velká paráda. [90%] ()

Thewho18 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů vůbec. Opravdu nepamatuju kdy jsem byl naposled u nějakýho filmu tak napnutej. Už jsem ani nevěřil, že je možný v dnešní době počitáčovejch animací natočit tak atmosferickou záležitost. Bude to nejspíš tím, že ho netočili hamburgeržrouti:) Především oceňuju výbornej a neotřelej námět. Klaustrofobní záležitost, napěchovaná pocity strachu a beznaděje. Mladým sympatickým jeskynářkám taky není co vytknout. Jejich sestup stále hlouběji a hlouběji do nitra země budete sledovat bez dechu až do závěrečných titulků. Doporučuji! ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Základní pravidlo pro přežití zní takto - V žádném případě nelezte do jeskyních katakomb plných lidožravejch šmejdů jejichž jedinej koníček je sežrat vše co dejchá. I to co dodejchá. Hrdinky bohužel neví kam jdou a když už tam o chvilku později budou zavalené tak se projeví jejich vnitřní síla a začnou ječet jedna na druhou. Jejich neustálé hašteření poleze silně na nervy místním obyvatelům, kteří jsou sice slepí jak patrony ale zase slyšej trávu růst. Hnáni touhou po změně jídelníčku začnou naše holčiny napadat a počet mrtvolek začíná stoupat.Zbylé holky se pochlapí a začnou pomocí cepínu a svých bicáků rovnat skore. Takže nás tak čekají slušná jatka v pěkně ponurém jeskyním komplexu se spoustou ohavných zrůd a spoustou krve. Vhodné na půlnoční projekci do deštivé noci. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Hned po prvních pár minut jsem si říkal, že hovadštější scénář na plátně jsem snad ještě neviděl. Opravdu děj nemá hlavu ani patu. Taktéž všechny herečky, které se zde vyskytují, jsou velmi nesympatické a jen jsem fandil, aby všechny do konce filmu pochcípali. Film je totálně o prdu a nebýt tak vysoce brutálních lekaček, odpad by zde snad i byl na místě. Lekačky jsou to jediné mě a můj krevní tlak zaujmulo. Dlouho jsem se takhle nepolekal jako zde, vždy vzruch přijde v okamžiku, kdy to nejméně čekáte a tím se dané leknutí ještě více umocní. Výtky ale výrazně ční na klady a nedoporučuji. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Šest ženských v jeskyni, kde žijí jakési krvelačné bestie. No, řeknu vám, nic moc. Herečky hrály příšerně, atmosféra nulová, děj se hrozně vlekl a režijně také nijak dobře zvládnuté. Spousta koster lidí i zvířat, litry krve a nic z toho. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Lekačky byly skvělý, příšerky ještě lepší a nejhorší na celým filmu byl asi otevřený konec, ale 2 díl to napravil :)) Každopádně, The Descent považuju za nejlepší horor všech dob. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Silně nadhodnocené. V první polovině filmu se nestane vlastně skoro nic, hrdinky jsou poměrně nesympatické, drtivá většina příběhu se odehrává ve tmě, takže ani těch oblud (ty se ovšem docela povedly!) si divák moc neužije. Kromě dvou leknutí jsem se vážně docela nudila. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Tak trochu rutina, ktorá síce mierne unudí (50 minút babských kecov a jaskyniarstva v umelých jaskyniach je trochu moc), mierne vystraší, veľakrát (Kurvafuj!) naľaká ale vo výsledku neurazí ani nenadchne napriek vysoko sympatickým potvorám. Príjemná jednohubka na sobotný večer toť vše. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

První polovina mě ochromila nepředstavitelnou klaustrofobickou hrůzou, proto mi ani nevadil pomalý rozjezd, protože vážení já už byla v téhle chvíli na pokraji nervového zhroucení!!!! Následující masakr mi po tom způsobil div že ne zástavu srdce, protože spojení úzké jeskyně, ze které není úniku a zmutovaných příšerek mělo na mou psychiku nečekaně děsivý dopad. Chvílema jsem si připadala zoufalejší než všechny hlavní představitelky dohromady. Kam se hrabou Samary..... ()

kapsomut odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že se v mnoha filmech s uživateli tohoto webu neshodnu. Možná tvrdé hodnocení, to uznávám, ale mě to prostě nebavilo. Vrcholem všeho bylo, když jsem asi po 70 minutách usnul při "brutálně strašidelné scéně". Nějaké napětí - NE! Nějaký lekací moment (který se nedal očekávám a u kterého bych se opravdu lekl) - NE! Nějaké dobré herecké výkony - NE! Nechápu zdější nadšené hodnocení uživatelé 72% a možná i proto dávám odpad! ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Ne, a ne, a ne.. Nechat odehrát celý film jenom někde v jeskyni? To není petihvězdičková záležitost. To je nuda. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Opět nechápu, proč tenhle film má tak vysoké hodnocení. Možná je to nedostatkem kvalitních hororů. Nezajimavé a nesympatické (ne)herečky, věčně trapně uječené, nuda, lekačky nezabírají, všude se dali čekat, trapní mutanti a spousta dalších hovadin .Bát se nebylo čeho, jen trapná podívaná spíš k smíchu. Jednu hvězdičku dávám jen za atmosféru v jeskyni. Film se měl odebírat jiným směrem, reálněji, hledání cesty ven a boj o přežití třeba za cenu vzájenmého vyvražďování apod. Takhle vznikl jen další bezduchej trapnej béčkovej horor pro pár fanoušků lačných po trochu krvi. Dobrej horor může být i bez kapky krve. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Do první poloviny atmosféra, že by se ve mně krve nedořezal.....A druhá polovina??Pomoc, vyvražďovačka, která nemá nic společného se zábavou. Pár záběrů dechberoucích, zbytek nuda. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Další příjemné překvapení. Na začátku jsem to málem vypnul,když jsem tak pozoroval tu bandičku rozjívených pipinek,kterak se klátí na raftu,jakože dobrodrůžo.Potom však parádní šok a když jsem vydržel i tu rádoby psychologující mezihru a konečně se dočkal kdy dámičky vlezli do ďoury, už to bylo víc než stravitelné.Móc hezky tam děvčata piští a tak nějak po holčičkovsku se snaží občas i ,,bojovat" proti, mě poměrně simpatické, partičce zapomenutých a značně hendicapovaných glumů.Chudáčci hladoví.- A ten konec dle mého gusta,-pěkně ponurý,jak se na horror patří.Grrrrrr. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice klaustrofobik, ale musím se přiznat, že když se tam holky plazily tunelama, nechtěla bych být v jejich kůži. A už vůbec bych nechtěla být v jejich kůži, když potkaly jeskynní muže (je tam vidno, že i ženy). Honba za životem a hlavně denním světlem je tady hnaná pudem sebezáchovy a je vidět, že přes mrtvoly půjde kdekdo, jen aby toho dosáhl (a to doslova). Pár lekaček, dobré téma, ale jinak né příliš dobré herecké výkony a strašně rozsáhlý začátek, než se něco začne dít. Pak to ale stojí za to. ()

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama