Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Eawy 

všechny recenze uživatele

tento film, je úplná bezkonkurenčná brutalita(sorry za výraz). Napínavý príbeh, Francúzske prevedenie, skvelý herci, úžasné akčné scény, tajomné stupňovanie deja, neuveriteľný soundtrack. Nápad pre mňa úplne nový, vo svojej podstate originálny, scenáristicky zvlásnutý a ktorý vás hlavne neomrzí. Tento skvost som videla dohromady asi 10 krát a ani po tom 10 pozretí som nedokázala odtrhnúť zrak. Pre mňa skvelé, zážitok 100%. A možno by som si aj vyskúšala letieť v stíhačke, lebo to vyzeralo krásne(ale pravdaže z veľkou taškou na...no viete čo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Evropský a světově poslední snímek o letadlech a životě jejich pilotů honosící se faktem, že úchvatné záběry letadel na nebi jsou skutečné, bez jediného umělého pixelu navíc. Na tohle si už v současné době netroufne ani Hollywood. A je na co se koukat. Nerušeně k tomu působí příběh, který přes svůj thrillerový žánr netlačí na pilu a je vyprávěn velice volně a klidně. A tak vznikl pohodový odpočinkový film, který akčně založené diváky sice zklame, ale jinak mnohé nijak neurazí. ()

Reklama

Fanak 

všechny recenze uživatele

Zase jednou jsem v kině dostal přesně to, co jsem očekávál a toho si cením. Jak jsem čekal, dějově to byla totální slátanina, ale já si přišel na velkém plátně vychutnat úchvatné letecké záběry a sluch zahltit hukotem tryskových motorů a polechtat vysílačkovými žvásty pilotů, pro osvěžení tentokrát ve francouzštině. Navrch se mi dostalo hned na začátku originálně zvárněných titulků. Mezi nafouklými marketingovými bublinami letní sezóny se tenhle snímek nenápadně krčil v koutě, ale narozdíl od nich si na nic nehraje a divák přesně ví, za co že si u pokladny nechal hrábnout do peněženky. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Nevim co se zde vsem nelibi, ale u me tenhle snimek rozhodne nevyhorel. Opravdu skvele sceny ve vzduchu jsou pospojovany pribehem, ktery neni nejgenialnejsi, ale co lepsiho se da vymyslet pro hodinu a pul filmu o letadlech. Je pravda ze eroticke sceny nedosahovali ani po kotniky americkym sourozencum, az vse lehce musel zachranovat sex apeal herecek, ale co na tom, kdyz jde prece spise o sceny mimo zem. A ty jak uz sem napsal na zacatku se navysost povedly. Skvely odpocinkovy film lehky na premysleni s dobrym pocitem na konci. ()

BaronX 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na příběh, o ten tady vůbec nejde. Zde frčí krásné pilotky, úchvatné pohledy z letadla (přelet nad Paříží byl bomba) a spousta leteckých soubojů. Co na tom, že film jako takový je úplně o ničem, prostě se jen vklidu usaďte, přitpoutejte se a vychutnejte si let, budeme přistávat za pár minut. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Oba dva herci Magimel a Cornillac před natáčením prošli rychlo kurzem pravých stíhacích pilotů. (lesumir)
  • Snímek vznikal ve spolupráci s Francouzskými vzdušnými silami, proto dostal režisér povolení využít několik vynikajících pilotů. Mohli dokonce překročit bezpečnostní pravidla, díky čemuž vznikly vskutku neobvyklé záběry. Například běžné je, že letadla se k sobě ve vzduchu nepřiblíží víc jak na několik desítek metrů, ale piloti ve filmu tuto vzdálenost občas snížili i na jeden metr. (imro)
  • Snímek za 25 milionů dolarů příliš nerozvířil prach v pokladnách kin, i když během prvních třech dní promítání (18. – 20. 11. 2005) vydělal ve Francii 4 miliony. Po čtyřech týdnech a velkých propadech návštěvnosti měl film na kontě 8,47 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama