Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Falko 

všechny recenze uživatele

Skoda, po technickej stranke i s nadhernymi zabermi s kamerou na letecke akrobacie alebo na par akcnych zaberov mohol byt snimok na vysokej urovni, ale tu mi nejako nesedel scenar. Jedna unesena stihacka, jej zostrel a potom uz len take omacky okolo toho vsetkeho. To uz aj taky Top Gun bol lepsi............. 18.04.2008 ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky překombinovaná hloupost, v níž je všechno, co by asi v podobných filmech mělo být - rychlá letadla a jejich piloti, nakopávající fyziku i logku mezi půlky, svůdné pilotky dráždící jejich kniply a řízné kytary, které tomu mají dodat šmrnc. Bohužel je to poslepováno zcela bez stylu a i na letecký film je to překvapivě nudné a hloupé. Ve Francii možná jasají, že mají svůj Top Gun, ale mám za to, že zbytek světa zůstane sedět na zadku bez sebemnšího údivu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €20miliónovTržby Celosvetovo $10,720,864║ Efektne natočené obrázky stíhačiek v takmer prázdnom príbehu. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Stíhačka za 40 mil. eur, závod Mirage 2000 proti F-16, snaha o vytvoření napodobeniny Top Gun. Bohužel jen v klišé záběrech, protože děj a dialogy jsou podstatně trapnější. Reputaci trochu napravují záběry ve kterých hrají hlavní roli stroje, protože DTS ke stíhačkám opravdu patří. I to někomu může stačit ke štěstí.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od takovyhleho druhu filmu clovek neceka zadny veledilo, spis blbost, ale zabavnou. Bohuzel tentokrat se to moc nepovedlo. Ono ani reziser neni zadnej frajer a krome slusnyho Taxi natocil jen picoviny. Ve filmu je docela dost "akce v oblacich", jenze vsechno je to takovy beze stavy a furt dokola to samy, ze to i docela nudi, ackoliv to neni natoceny nejhur a hudba hraje svizna. No a to je vyplneny vcelku slusnym pribehem, kterej se ale postupne nak divne rozplizne, ze uz na sebe sceny ani nenavazujou. A ten tomu na zabavnosti dvakrat neprida. Jinak herci jsou az na par vyjimek nic moc a dve sexy pilotky nakonec nic poradne nepredvedou. Ne moc zabavny, s nulovym napetim a casto dost nudny, takze to vic jak za 2* nebude. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mohla to bejt osvěžující popcornovka po francouzsku, tady se ale spíš jenom kecá a tak víc vynikne ne moc dobrý děj filmu. A to přitom akční scény nejsou vůbec špatné a když už tam nějaká byla, tak mě fakt bavila. Francouzi prostě proflákli svou šanci na francouzský top gun. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu mě napadala hlavně dvě slova - zmatený a nedotažený. Měl na víc, 3* jsou spíš za to, čím mohl být, objektivně na ně nemá. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

tento film, je úplná bezkonkurenčná brutalita(sorry za výraz). Napínavý príbeh, Francúzske prevedenie, skvelý herci, úžasné akčné scény, tajomné stupňovanie deja, neuveriteľný soundtrack. Nápad pre mňa úplne nový, vo svojej podstate originálny, scenáristicky zvlásnutý a ktorý vás hlavne neomrzí. Tento skvost som videla dohromady asi 10 krát a ani po tom 10 pozretí som nedokázala odtrhnúť zrak. Pre mňa skvelé, zážitok 100%. A možno by som si aj vyskúšala letieť v stíhačke, lebo to vyzeralo krásne(ale pravdaže z veľkou taškou na...no viete čo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Špičkové stíhací záběry. Ty jsou největším lákadlem těchto nebeských bojovníků. Všechno ostatní je vedlejší a ikdyž zde nějaký ten děj je, tak je spíše ucházející danému tématu. Ale co se dá taky vymyslet, když tři čtvrtiny strávíte ve vzduchu, že ano? Plus to, že hudba je vážně dobrá. Fanoušci letectva budou nadšení a těm ostatním Akci v oblacích s klidným svědomím doporučím... Zajímavosti: Nadzvuková rychlost je 1225 km·h−1. Jen pro zajímavost, vaše auto dá sotva těch 225 km·h−1 :-) 70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohl bych kritizovat scénář, který lepí akční film s romantickou a špionážní podzápletkou tak, že výsledek nepůsobí dvakrát přesvědčivě... Ale já naopak chválím tvůrce za to, že se očividně snažili zkrátit pauzy mezi leteckými scénami na nezbytně nutné minimum a po celou dobu hnali snímek nadzvukovou rychlostí vpřed. Hodně slušné tři hvězdičky! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice, velice slabé. Je sice pravda, že většina příběhu se odehrává na obloze ale chybí tu akce a většina letů je totálně nezaživná a nezajímavá. Prostě nuda. Radši bych šel na letecký den tam je větší sranda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film podle komiksu Tanguy et Laverdure Alberta Uderza (od něho znáte spíš Asterixe), jakási prostoduchá variace na Top Gun.Prostoduchá až tak, že mozek musíte nechat někde daleko za dveřmi, abyste tohle vůbec dokoukali. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Sky Fighters, film, který vám zkratuje všechny logické obvody. To tak makám doma s puštěnou televizí a nestačím zírat. COOL fakt dokáže vyhmátnout ty největší koniny. Někdy vtipné koniny, ale ne dneska. Při představě, že by mohly věci fungovat aspoň z 5 % tak jako v tomhle filmu, chytám záchvaty smíchu. Je to tak blbé, až je to blbé. Strašná nuda. Na to, aby to mohlo být tak blbé až je to zábavné se to bere moc vážně. Ten film má dvě fakt povedené a stylové scény. Stryptýz pro vojáky a překročení nadzvukové rychlosti těsně nad základnou teroristů. A ten stryptýz je lepší. Což je u filmu o pilotech stíhaček smutné. ()

Reklama

Reklama