Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku - tito lidé tvoří osazenstvo vězeňské cely. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Danverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězňové údajně mohou dostat na svobodu - a takovou příležitost si přece nesmějí nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že ústřední nápad a celková atmosféra se nedají hodnotit jinak než pozitivně, ale proboha, co má ten film dál? Otřesné herecky slabé kvarteto hrající ještě otřesnější postavy, z prstu vycucaná (respektive žádná) pravidla (typické pro skoro každé fantasy, proto ten žánr nesnáším) a - no, to je jaksi vše. I přes nespornou pozoruhodnost námětu nemůžu Maléfique považovat za nadprůměrný film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na prostoru cca vaší koupelny s minimem herců se odehrává neuvěřitelně mysteriozní a atmosférický horůrek. Takového originálního nápadu v tomto žánru si velmi cením, kdo je fanda na horory či mystiku s přehledem si může přidat jednu hvězdičku . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, obdivuhodné zpracování. Francouzský horor? že nemůže být, ale může a ať se klidí stranou s vyvražďovákami typu Haute Tension, který sice zaznamenal na řadě míst úspěch, ale tomuto typu hororů zrovna moc neholduju a u mě skončil naprostým propadem. Horor musí mít mystiku, temnou atmosféru, nervy drásající scény a to je přesně to co tento film má a to co já na hororech tak miluju, bohůžel jich zas tolik nových není. Překvapivě se autoři poprali s místem, kde se film natáčí: tedy jedna vězeňská cela 4 lidé každý naprosto jiný, zvláštní a nebo brutálně úchýlný. Krom toho vizuální stránka je na opravdu velice slušné úrovni což mě překvapilo a donutilo dát pět hvězd. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Cela, 4 (?) muži a ponurá atmosféra vězení. Už jen samotné téma vypadá velice zajímavě. Paquerette opouští vězení po kouscích, Carerre jakožto ředitel firmy si evidentně pohoršil, Jean je knihovník a Marcus má sval, který nemusí posilovat. Každý zde dělá to co umí. A pak zasáhne černá magie, která tyto muže vtáhne do dramatu, na kteréhož konci budou mít všichni ruce od krve...... . Právě provozování černé magie má být to nejzajímavější a táhnout celý film. Ne že by herecké výkony byly nezajímavé, a také zápletka je v pořádku, dokonce délka 1:23 nemíní nikoho zdržovat, ale bohužel konec sráží celkový dojem směrem dolů. Alespoň budu vědět, že každý by měl volit i v těžké chvilce svá přání s rozmyslem. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne docela zaujal. Transsexuál tomu dodal humor. Ponurá vězeňská cela, čtyři spolubydlící - retardovaný pošuk, který si nachává uřezávat prsty jen proto, aby se dostal na marodku. Transsexuál, který si hraje na jeho mamku a dokonce ho i kojí svými silikonovými prsy, postarší intelektuál, který se nechává transsexuálem obdělávat zezadu. Člověk by řekl, že to spíše bude naopak.... No a jeden vcelku normální chlápek a do toho nadpřirozené úkazy a smrt. To lámání kostí tomu retardovanému pošuku bylo skvělé (pozn. autora). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film zaměřený na 4 kriminálníky uvězněné ve vězenské cele, kteří touží po útěku. V průběhu filmu najdou magickou Knihu spolupracující s Černou Magii. Nápad je skvělý, něco takového jsem doposud neviděl.Transexuál a jeden Magor cannibal, dodávali filmu Humor a o zábavu bylo téměř postaráno, ke Konci se dočkáme i slušně natočeného Gore, jak je u francouzů zvykem, takže já jsem spokojenéj 65% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Paradni podivana. Vpodstate jen 4 herci a jedna mistnost, ale diky napadum a predevsim neuveritelne husty atmosfere z toho bylo vytriskany maximum. Celou dobu jsem mel pocit, ze koukam na dokonale zfilmovanyho Barkera, az na to, ze ten s tim nemel nic spolecneho. Uz dlouho jsem nevidel tak skvele neodhadnutelny pribeh a vynikajici herecke vykony. Spolu s Haute tension nejlepsi francouzskej film za hodne dlouhou dobu... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý námět z vězeňské cely, kde její čtyři obyvatelé objeví deník bývalého vězně, který kdysi tajemně zmizel a oni se rozhodnou, že rozluští jeho tajemství a pomocí knihy také uprchnou. Jenže se ukáže, že to nebude tak jednoduché. Všechno to dobré tady stojí na příběhu, samotné zpracování je bohužel poněkud slabší a ti čtyři herci jsou hodně divné typy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mysterióznost a temná atmosféra z tohohle hororu sála fakt neskutečně, ale co je to platný, když po většinu doby postrádá tu správnou mrazivou atmosféru, nedokáže to přikovat k obrazovce a opravdu silných momentů je tam jen pár, ovšem je pravda, že těch několik momentů je absolutně geniálních a neskutečně působivě podaných a závěr je hororová šílená mysterióznost v kompletním balení i s donáškou až do domu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bývalý středočeský hejtman, co tuze rath sedmičky v nekapalném skupenství, při svém projevu v pruhovaném pyžamu lkal nad vlekoucím se časem ve vazbě - ať si pustí Maléfique a bude mít pocit, že se zastavil.. Vládce prokletých přání v knižním vydání? Nápad vskutku originální, jenže dvojníci J.Maraise a R.Hosseina jsou prkennější než vězeňská pryčna, bezradnost v konstrukci příběhu se postupem času trpce prohlubuje a celá okultistická hříčka je nakonec ve své mystice srovnatelná s hromadou fazolí, co každý oběd přistane muklům na tácek. Kdyby té francouzské kompanii kolem prsatého Harryho Pottera upadlo ve sprše mýdlo ve společnosti nadržené skupinky vězňů ze Senegalu, pak by teprve poznali, co je to černá magie.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Při prvních minutách jsem si myslel, že je to drama, ale po chvíli se příběh rozvinul do Fantasy prvku a poté k Hororu. Bylo to napínavý a byl jsem velice zvědavý, jak tenhle film dopadne. Jedině co bych vytknul byli herci. Byli nesympatičtí a jeden mě lezl strašně krkem. No, ale co. Slušně provedený Francouzský film, který ode mne dostává 3,5 hvězdičky... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekala. Nejvíc oceňuju asi nápad a totální nepředvídatelnost, což je na poli hororů jev vzácný a dost se cení. Překvapení byl i hudební doprovod, to minimalistický pianko bylo fajn. Krvákových efektů zas tak moc nebylo, ale to stejně není záruka kvality. Film je sem tam prodchnutej i závanem bizarnosti (kojení) a pěkně šlape podpořenej uměřenou stopáží. Klidně by to mohla bejt 4* záležitost, ale to by tam nesměli hrát ty šílený herci, nechápu kde je vyhrabali, nebo jestli byl záměr, aby byli tak otřesný. Jeden horší než druhej. Absolutně nejhorší je ale prkennej hlavní hrdina, není zřejmě divák, kterej by mu fandil. To už je sympatičtější snad i ten pošuk, co snědl svou sestru. Navzdory tomu je to ale fajn nízkorozpočťák, takže čekejte solidní horor a nečekejte oskarový výkony. 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štyria väzni v cele nachádzajú za jednou zo stien magickú knihu. Rôzne čarovné formulky v kombinácii s nákresmy na stenách či podlahe napľňajú rôzne priania. Kniha si však za ich splnenie vyberá svoju daň. Dobrý nápad, slušné gore, ale bolo toho akosi málo. Okrem nápaditého rozuzlenia potešili rôzne rôznorodé postavy, ktoré snímku dodali ten správny šmrnc. Ušlo to - 55%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vězeňská cela – má svá neměnná pravidla. Naproti tomu… cela v Maléfique utváří záměrně obraz provokativní nesourodosti všech svých čtyř aktérů, a jejich možná příliš děsivé rozpolcenosti hraničící, až se sebetrýzněním. Nález „magické knihy“ právě proto rozpoutá natolik protichůdné reakce; od dětinského zbožňování – až po hranou přezíravost. Ve skutečnosti jsou tímto klíčem odemykajícím svět Za zdí zasaženi všichni, jen si s touto nabízenou šancí musí nějak poradit. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jedna cela, čtyři vězni, jedna kniha. Po Haute Tension další příjemné překvapení z Francie. Hutná provokující atmosféra, nepředvídatelný děj, skvělí herci a hlavně plno čerstvých nápadů. Už dlouho ´sem si neužil tak příjemného mrazení v zádech. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sorry ale na druhý deň som si na tento film nevedel spomenúť. No aj film zo štyrmi hercami odohrávajúceho sa v jednej cele treba vedieť dobre natočiť a to Valette zvládol na výbornú. Uvidíme čo nám prinesie jeho americký remake One Missed Call. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Osazenstvo cely je vskutku velmi podivné a podivný je i samotný příběh. Děj mě vtáhl do hry jen tak místy. Nápad rozhodně není špatný ale přece jen si myslím, že z námětu se už moc vyždímat nedalo. Navíc žádné velké herecké hvězdy zde rozhodně nehrají. Přesto povedenější než mnohé jiné americké flákoty. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horror - slůvko, za kterým očekáváme strach, hrůzu, zděšení... a které tím pádem nesedí ke "Znamení ve zdi". Drama s fantastickými prvky snad: vyskytne se tajemno, nějaká ta nechutnost pro brutální dušičky a na své si přijdou vyznavači temnoty i klaustrofobici. Nicméně bát se nebudete, pokud nejste hodně chabrus na nervy. Temná atmosféra postupně vyšumí do ztracena, počet lekaček je nula a husí kůži budete mít jedině z herců, kteří jsou enormně odpudiví. Jak by mohla diváka emocionálně oslovit libovolná bytost ze čtveřice vytlemený dement - svalnatě tlustý babochlap s dudama - stará slizká bukvice - nesympatický (ultraslizký) podvodník? Byli mi, s prominutím (i bez něj), naprosto u krdele, doufala jsem teda alespoň v dobrý příběh. Inspirace bizarností ála Clive Barker je z filmu cítit na 100 honů (možná i na 194), ovšem tvůrci nějak nedokázali přitlačit na pilu, výsledek jejich snažení je nedomrlý, nedopečený - čekáte chutné francouzské brambory a dostanete nedovařenou, neosolenou ertepli. Ctitelé žabích stehýnek imho nevyužili slibný potenciál námětu, nedokázali patřičně gradovat tempo, selhali při vtažení diváka do děje (žádná účast s postavami, jejich skon budete sledovat v nejlepším případě s úlevou, že už na ty hnusné ksichty nemusíte koukat) a závěr mi přišel jako podprůměrná epizoda z "Věřte - nevěřte". Zklamání... 55% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co toto jako mělo být? Začátek byl dobrý, film z vězeňského prostředí je skoro vždy fajn. Pak ale ti chlápci začali kouzlit a já si jen říkal, kdy se objeví Harry Potter. Závěrečné dění mi přišlo bez hlavy a paty. Chaos a zmar. Rozhodně to autoři mohli zpracovat lépe než jako takovou šílenou fantasmagorii. 35% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

žabožroutí pokus o Hellraisera, dost slabý. ještě že fuňéz už zdechnul, jinak by se v tý cele pitvořil i on ()

Reklama

Reklama