Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na černém přízraku se dají pochválit pouze tři věci. 1) Příjemné obsazení v čele s mlaďochem Sheenem a krásnou Sherilyn Fenn. 2) Dobové rockové pecky 3) Příjemný béčkový námět. Jenže tím výčet kladů končí, protože Černý přízrak je neuvěřitelně nudný film, ve kterém chabý scénář k sobě pouze spojuje nezáživné auto honičky. Likvidace záporáků příliš originality také nepobrala a pak se chodí pouze od jednoho výbuchu k druhému. Navíc jsem absolutně nepochopil, proč se celý film tváří jako by chtěl utajit, kdo to ten černý přízrak vlastně, což filmu mnohé ubírá. Mohlo se tu více rozebrat hrdinova trauma, zmrtvýchvstání a jeho motivace by byla hned jasnější. Závěrečné odhelmování nemůže nikoho překvapit, protože náznaků k rozluštění této hádanky je dost a ti pomalejší si mohou přečíst obsah tady na čsfd :-) Přijde mi to jako stejná hloupost, jako by se někdo snažil natočit Batmana a celou dobu se vás snažil přesvědčit, že netopýří obránce Gotham City a Bruce Wayne jsou dvě rozdílné osoby a na konci by se vás snažil překvapit opakem, i když by jste skutečnost znali po celý film. Tímto si tvůrci parádně podrazili nohy. Škoda. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Můžete klidně říct, že jsem primitiv, když mi k radosti stačí, a teď budu citovat kolegu monologa, "dialogy debilní jak noha". Ale když jsem zpracovával titulky k tomuto filmu, byl jsem uchvácen a nechtělo se mi vůbec odejít na toaletu. Film s cynickým a zápornějším záporákem jsem dlouho neviděl. Tenhle příběh uvádějící věčné téma pomsty přinesl do filmu něco zvláštního, alespoň mi to tak připadalo, protože scénář některých pasáží, mi přišel velice originální. A to se cení. A každý, kdo si přečetl můj profil, ví, že nápady jsou to, čeho si u filmů cením nejvíce. A v tomto případě má u mě auto Charlieho Sheena plnou nádrž v podobě pěti hvězdiček. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Naprostej superluxus. Pokud chcete videt katalogove osmdesatkove becko, nevahejte. Tohle je sen vsech tehdejsich patnactiletejch kluku. Bez kecu. Az "komiksove" typizovane figury, pribeh tak jednoduchy ze vic to nejde, honicky se sportakama, holky u vody (Sherilyn!), poldove v kloboukach...proste ja nemam co vytknout. Oddychovka prvni kategorie. P.S.: To auto je Dodge PPG M4S Turbo Interceptor. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: GOLDEN CROWN = 1992 - réžia českého znenia = Marie Fronková, nenašiel som nijaké informácie k tomuto kinodabingu a preto mám podozrenie, že v kinách to bežalo s rovnakým shit dabingom aký je na VHS, tiež od GOLDEN CROWN + ČESKÁ DVD PREMIÉRA: VAPET = 14.10.2010 - vydanie do "pošetky". --- Zaujímavý teen film "šmrncnutý" sci-fi, s celou kopou začínajúcich stars. Takýto mix žánrov, typický pre 80´s mám rád a značnú úlohu zohrávajú aj nostalgické spomienky na pirátske kópie zo SKY MOVIES, tak neodolateľne tlmočené jedným hlasom zanieteného cinefila (a distribútora v jednej osobe). (8.10.2004) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jéé, už jsem málem zapomněl, jak vypadala akční produkce osmdesátých let. Občas to za připomenutí stojí, pač některé kousky jsou natolik... ehm... svérázné, že by člověku vypadly oči z důlků. :-) Černý přízrak, dnes již zapomenuté veledílo z VHS nosičů, je přímo spektakulární ukázka dobové scény, kdy scénář měl parametry totálního braku, který nemaje hlavu ani patu sázel na akční stránku věci – v tomto případě na závody rychlých aut. Jako kluci jsme to hltali – super auta, sem tam nějaká ta nahotinka, no co víc si člověk mohl přát. :-) S odstupem dvaceti let je sledování tohoto filmu přímo utrpení, protože scénář je tak strašně stupidní, že snad ani není možné, že to někdo pustil do éteru. Rovněž herecké kreace tehdy ještě neznámého Charlieho Sheena jsou k popukání, dialogy trhají uši a vůbec celá produkce působí velmi amatérsky. Ale taková byla prostě doba. Z nostalgie dávám dvě hvězdy, ale upřímně – tohle je čistokrevný odpad. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Mike Marvin chtěl původně do filmu obsadit Johnnyho Deppa, ale studio bylo proti. (Fenk)
  • Původní název filmu byl „Turbo Wraith Interceptor“. (Fenk)

Reklama

Reklama