Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický takový lehký béčko 80tých let, s typickým příběhem, s typickou hudbou, s typickým záporákem a s děsně mladým Charlie Sheenem, co se tam prohání v nejnabušenější káře z filmu a likviduje, sice trošku nudně, ale aspoň nějak, postupně ty zlý hochy z gangu, kerých se každej ve městečku bojí. Neni to špatný, ale rozhodně to nějak výraznější dojem neudělá, snad jen hlavní kočka filmu Sherilyn Fenn je velice pěkně vybraná, ale jinak potenciál Sheena v koženým obleku a s futuristickou brokárnou neni zrovna využitej, což je celkem škoda ()

gootchy 

všechny recenze uživatele

ANo, je to starší film. Nicméně si pohrává s velmi zajímavým námětem a americký auta já můžu. A aby toho nebylo málo, tak tu máme Charlieho, který se role zhostil se šmrncem jemu vlastním. Sympatický je i fízl, kterej se toho jejich gangu chce zbavit. Ale ne jeho vlastní rukou. Závěrem ještě přidám pár hlášek: "Skunku, co to bylo za chlápka? - Já nevím, ale je tajemnej a je nasranej." / "Což takhle panáka brzdovky?" / "Je až po prdel v průseru." ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasná volba, navíc, když jsem tenhle film vážně miloval už v nějakých svých 4 letech. Charlie Sheen v roli mystického jezdce a proti němu Packardův gang- tohle jsem fakt žral. Navíc prostředí aut a dobrý kočky (Sherilyn Fenn je přenádherná ženská) k tomu, to pro mě dělá 5* i dneska o všech těch letech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Častokrát mám dilemy, ako hodnotiť nejaké súčasné artové záležitosti, ale oproti dileme, z akého hľadiska hodnotiť podobné guilty pleasure záležitosti akým je The wrath, sa jedná iba o neschopnosť k filmu niečo napísať. Je to zábavné, je to dnes nechcene smiešne, má to slabé triky, je to ultrabéčko, všetci majú hrozné účesy a šaty, hudba je príšerne pateticky rocková. Čo z toho vyplýva? Samozrejme že je to nesmierna zábava a že je to zlé, ale vlastne je radosť to pozerať. Hviezdičky sú irevelantné, takýto komentár by som dal aj k odpadu, aj k plnému počtu. Sú tu bouráky a rebeli, takže nikoho neprekvapí, ako si určite všetci všimnú, že skôr či neskôr musí zaznieť Rebel yell. Asi najlepší song z filmu, ale všimol som si aj Ozzyho. Keď sa bozkávajú, priestor dostanú rockové gýčové cajdáky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nechutně odfláknutý béčkový videofilm, který je zajímavý snad jen obsazením - začínali tu slavný Ch. Sheen a S. Fenn. Atraktivní může Černý přízrak být snad jen pro vášnivého příznivce motorismu zobrazením automobilového designu a honičkami aut, byť i ty jsou nasnímané neobyčejně stereotypně. Jinak naprostá ztráta času - celkový dojem 15 %. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Automobil v titulní roli Dodge/Chrysler M4S byl prototyp postavený v roce 1986 firmou PPG jako zaváděcí vozidlo pro závody CART. Měl 2.2 litrový motor se dvěma turbodmychadly, které mu dávaly výkon 445 koní a maximální rychlost 314 km/h. Vozidlo se dochovalo, nyní se nachází v Kansasu, kde prošlo renovací. Pro film bylo vyrobeno dalších šest aut. Čtyři z nich byly makety, které byly zničeny během filmování, zbylá dvě používali kaskadéři. (Stejšn)
  • Film bol natočený za 27 dní. (beso74)
  • Původní název filmu byl „Turbo Wraith Interceptor“. (Fenk)

Reklama

Reklama