Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Černá labuť" se jmenuje pirátská loď, na které se plaví kapitán Jamie Waring (Tyrone Power) - přezdívaný Jamie-boy. Maureen O´Hara hraje temperamentní Lady Margaret Denby, o kterou se tento pověstný pirát ve službách Anglie uchází. Ona jej ale odmítá, protože jej považuje za hrubce, a je zasnoubená s význačným šlechticem. Jamie si z toho ale nějak zvlášť hlavu nedělá a jednoduše dámu svého srdce unese na svou loď a vypraví se na širé moře. (marťan)

(více)

Recenze (17)

marťan 

všechny recenze uživatele

Černá labuť se jmenuje pirátská loď na které se plaví Jamie Waring (Tyrone Power) - předzdívaný Jamie-boy. Maureen O´Hara hraje temperamentní Lady Margaret Denby, o kterou se tento pověstný pirát ve službách Anglie uchází, ale ona jej odmítá. Tento film patří mezi další romantické, tentokrát barevné filmy, který získal Oscara, a další nominace ...... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímok, ktorý má veľmi dobré tempo od začiatku až po koniec. Akčné scény ako aj humor sú tiež veľmi podarené, vzhľadom na rok výroby. Škoda že od polky filmu dobrá výprava ztráca tempo. A na krásnu Maureen O'Hara sa pozerá veľmi dobre. Naproti tomu hl. mužské postavy nejako neoslnujú, taký Cregard alis kapitán/guvernér Morgan vyzerá ako prerastené vrece zemiakov. Škoda, že nedostal väčší priestor mladý (mladšieho som ho zatiaľ nevidel) Anthony Quinn. Hodnotenie: 70% ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

V dnešní době působí Černá labuť něco jako povzbuzující nakopnutí do režisérských zadnic, kterak má vypadat dobrodružný film o pirátech. Obdivuji tvůrce, že s látkou naložili, jak naložili a že celý film uteče skoro bez mrknutí oka. V šermířských soubojích by se mohli z fleku inspirovat i špílmajstři ze Star Wars: Síla se probouzí a to máme 73 let rozdílu! Co je hlavní, v příběhu nechybí trocha love story a hodně vtipu (nebo ten vtip vnímají až diváci po sedmdesáti letech, možná), prostě film, jak má být. ()

classic 

všechny recenze uživatele

ERROL FLYNN JE ERROL FLYNN, je len jeden, nie je možné - napodobniť ho, nech sa snaží - ktokoľvek, napr... Tyrone Power, ktorému nestačí ani tá, jeho SILA ! Ale, nie je to od veci, pripadá mi trochu zženštilý. Maureen - strata času, i keď ma svojim šarmom - priťahovala. Zato - vynikajúci záporný výkon - George Sanders, ktorý to má v malíčku. A ani - KAMERA, ma nijak nepresvedčila, že si film neskôr zapamätám, ani Oscar - nepomohol. Ja by som pridal aspoň ďalších 20. minút a príbeh trochu viac rozvinul, lebo nikam sa neposúva. Rieši sa tu toho - pomerne veľa. Najmä rozbíjanie hláv je na dennodennom poriadku, alebo menšie otrasy mozgu, sú na mieste. Henryho, poznám, no, mám čo dočinenia s priemerným - nedotiahnutým filmom, ktorý mal určite navyše, ako sa sprvoti zdá... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

The black swan bylo docela překvapení už od prvních minut. S ohledem na dobu vzniku se v první čtvrtině filmu objevují vesměs jenom akční scény, které jsou zábavné a na to jak je to starý film jsou opravdu dost akční. Piráti loupí a šermují a střílí z kanónů než se ale do hry vrátí známý kapitán Henry Morgan, kterého ještě před založením destilérky na výrobu rumu značky Captain Morgan místo popravy v anglii povýšili na guvernéra Jamajky. Bývalý pirát Henry Morgan je pirátem opravdu bývalým a proto hned vyhlásí, že všichni piráti ať se dají na legální obchody nebo bude zle. Hlavní hrdina příběhu, kapitán Jamie Waring se rozhodne zůstat na Morganově straně, zatímco kapitán Leech se rozhodne dál pirátit a příběh většiny filmu je tedy o dopadení zlého piráta Leeche :). Postupuje se hodně přímočaře a trošku i hopem. Jamie potřebuje sbalit dceru bývalého guvernéra, která ho vůbec nemá ráda, řeší se kdo vynáší tajné informace Leechovi, řeší se jestli Morgana sesadit a podobně, ale všechno hrozně rychle, takže dokonce něco zůstane i úplně jako nevyužité, jenže je to hlavně dobrodružný pirátský film, a tak to není úplně na škodu, že je důraz jen na vtipných dialozích a akčních scénách. Nejde o nic velkého, jednoduchý příběh běží co nejrychleji k finálnímu střetu a po cestě je zábavný, akční a v technicoloru i přitažlivě barevný. Obsazení je sympatické a je dobře, že děj se zaměřuje především na ústřední hrstku postav, protože by to jinak mohlo být takové rozplizlé, vzhledem k tomu, že žádná z vedlejších postav není výrazná. Prostě příjemný oddechový dobrodružný film, který i přesto že mu je skoro 70 let se svým tempem a zábavou může vyrovnat mnohem mladším i současným dobrodružným filmům :). ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama