Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Černá labuť" se jmenuje pirátská loď, na které se plaví kapitán Jamie Waring (Tyrone Power) - přezdívaný Jamie-boy. Maureen O´Hara hraje temperamentní Lady Margaret Denby, o kterou se tento pověstný pirát ve službách Anglie uchází. Ona jej ale odmítá, protože jej považuje za hrubce, a je zasnoubená s význačným šlechticem. Jamie si z toho ale nějak zvlášť hlavu nedělá a jednoduše dámu svého srdce unese na svou loď a vypraví se na širé moře. (marťan)

(více)

Recenze (17)

classic 

všechny recenze uživatele

ERROL FLYNN JE ERROL FLYNN, je len jeden, nie je možné - napodobniť ho, nech sa snaží - ktokoľvek, napr... Tyrone Power, ktorému nestačí ani tá, jeho SILA ! Ale, nie je to od veci, pripadá mi trochu zženštilý. Maureen - strata času, i keď ma svojim šarmom - priťahovala. Zato - vynikajúci záporný výkon - George Sanders, ktorý to má v malíčku. A ani - KAMERA, ma nijak nepresvedčila, že si film neskôr zapamätám, ani Oscar - nepomohol. Ja by som pridal aspoň ďalších 20. minút a príbeh trochu viac rozvinul, lebo nikam sa neposúva. Rieši sa tu toho - pomerne veľa. Najmä rozbíjanie hláv je na dennodennom poriadku, alebo menšie otrasy mozgu, sú na mieste. Henryho, poznám, no, mám čo dočinenia s priemerným - nedotiahnutým filmom, ktorý mal určite navyše, ako sa sprvoti zdá... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Akčnější pasáže jsou záživné a povedené, ovšem prostřední část byla příliš zdlouhavá a upovídaná. Výsledný dojem této pirátské podívané je na příjemné 3*. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

V dnešní době působí Černá labuť něco jako povzbuzující nakopnutí do režisérských zadnic, kterak má vypadat dobrodružný film o pirátech. Obdivuji tvůrce, že s látkou naložili, jak naložili a že celý film uteče skoro bez mrknutí oka. V šermířských soubojích by se mohli z fleku inspirovat i špílmajstři ze Star Wars: Síla se probouzí a to máme 73 let rozdílu! Co je hlavní, v příběhu nechybí trocha love story a hodně vtipu (nebo ten vtip vnímají až diváci po sedmdesáti letech, možná), prostě film, jak má být. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase som si doprial jednohubku v podobe "pirátskeho" dobrodružstva, ale toto nebolo to pravé orechové. Herecké obsadenie je síce dobré, ale príbeh je neosobný a utopený v nezáživných dialógoch. Našťasie ho občas oživí humor. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek nefunguje. Přestože jsou tam piráti, velkorysé plachetnice, slavní herci a dobrodružství, tak je nudný a taky otravný. Už hlavní pár – Power a O´Hara – je zklamání. Je téměř nepochopitelné, jak tihle dva pohlední herci k sobě zoufale nepasují. Uhrančivost jejich pohledů mezi nimi nezažehla ani jiskřičku ba ani trochu kouře. Prostě se k sobě nehodí a nefunguje mezi nimi žádná chemie. Když přidáte chaotický scénář a nevydařenou režii, která neumí dávkovat tempo a udržet napětí, tak už máte dost důvodů se na film nedívat. Tím ale bohužel výčet nekončí. Piráti nosí teatrální oblečení jako nějaké transky, námořní bitvy působí chudě a nepřehledně. A konec, který je urvaný a spoustu motivů nechá bez vysvětlení, už to jen dorazí. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

The black swan bylo docela překvapení už od prvních minut. S ohledem na dobu vzniku se v první čtvrtině filmu objevují vesměs jenom akční scény, které jsou zábavné a na to jak je to starý film jsou opravdu dost akční. Piráti loupí a šermují a střílí z kanónů než se ale do hry vrátí známý kapitán Henry Morgan, kterého ještě před založením destilérky na výrobu rumu značky Captain Morgan místo popravy v anglii povýšili na guvernéra Jamajky. Bývalý pirát Henry Morgan je pirátem opravdu bývalým a proto hned vyhlásí, že všichni piráti ať se dají na legální obchody nebo bude zle. Hlavní hrdina příběhu, kapitán Jamie Waring se rozhodne zůstat na Morganově straně, zatímco kapitán Leech se rozhodne dál pirátit a příběh většiny filmu je tedy o dopadení zlého piráta Leeche :). Postupuje se hodně přímočaře a trošku i hopem. Jamie potřebuje sbalit dceru bývalého guvernéra, která ho vůbec nemá ráda, řeší se kdo vynáší tajné informace Leechovi, řeší se jestli Morgana sesadit a podobně, ale všechno hrozně rychle, takže dokonce něco zůstane i úplně jako nevyužité, jenže je to hlavně dobrodružný pirátský film, a tak to není úplně na škodu, že je důraz jen na vtipných dialozích a akčních scénách. Nejde o nic velkého, jednoduchý příběh běží co nejrychleji k finálnímu střetu a po cestě je zábavný, akční a v technicoloru i přitažlivě barevný. Obsazení je sympatické a je dobře, že děj se zaměřuje především na ústřední hrstku postav, protože by to jinak mohlo být takové rozplizlé, vzhledem k tomu, že žádná z vedlejších postav není výrazná. Prostě příjemný oddechový dobrodružný film, který i přesto že mu je skoro 70 let se svým tempem a zábavou může vyrovnat mnohem mladším i současným dobrodružným filmům :). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hezký kolorovaný dobrodružný pirátský snímek sice nijak neoslní velkolepými bitevními scénami nebo úchvatnou výpravou, a taky příběh se mi zdál hodně zkratkovitý a hlavně konec příliš rychlý, ale jedná se rozhodně o velice příjemný a zábavný kousek. Hlavně romantická dějová linka je celkem vtipná. Jamie-boy rozhodně nebral "ne" jako odpověď :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akcia na začiatku a na konci. Medzitým muži činu narábajú skôr ústami ako kordom. A do toho ešte love story, ktorá vyústi v očakávaný, ale príliš nereálny ( a hlavne drasticky umelý a rýchly ) koniec. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film plne poplatný svojej dobe, nakrútený typickým vtedy zaužívaným štýlom a postupmi. Tyrone Power hrá v prvom rade šviháka, až potom pirátskeho kapitána, takže ma aspoň z môjho uhľa pohľadu viacej zaujali herci vo vedľajších úlohách. Spoznať skvelo zamaskovaného Georga Sandersa mi trvalo polovicu deja a osobitne som sa tešil na Anthonyho Quinna, ten tu však má len dva pomerne bezvýznamné výstupy čo vzhľadom na jeho charakter a živočíšny prejav pomerne škoda. Čo sa týka Oscarov, tak partitúra Alfreda Newmana vie správne podfarbiť dej, no zároveň nijako nevybočuje z vtedajších zaužívaných hudobných šablón. Kamera hýri krásnymi farba a predovšetkým v scénach východu alebo západu slnka ponúka vizuálne nádherné predstavenie. Vivat Technicolor! No a špeciálne efekty nad ktorými toho roku zvíťazilo iné bukaniersky ladené dobrodružstvo sú založené zväčša na bojových stretoch modelov lodí, čo najviac vynikne až vo finále.Nedá mi tiež nedodať, že také kvantum zadných projekcií som už naozaj dlho nevidel. Čierna labuť teda neurazí, ani nenadchne, takže volím zlatú strednú cestu. Milovníci kadečoho alebo kadekoho obsiahnutého v tomto filme môžu prihodiť hviezdu navyše. (15. hodnotenie, 9. komentár k filmu) ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Perfektní pirátská podívaná. Věčně vožralý kapitán, který bez problémů dokáže odhodit svoji ženskou jako pytel brambor, mě nepřestává bavit. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Černá labuť se jmenuje pirátská loď na které se plaví Jamie Waring (Tyrone Power) - předzdívaný Jamie-boy. Maureen O´Hara hraje temperamentní Lady Margaret Denby, o kterou se tento pověstný pirát ve službách Anglie uchází, ale ona jej odmítá. Tento film patří mezi další romantické, tentokrát barevné filmy, který získal Oscara, a další nominace ...... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímok, ktorý má veľmi dobré tempo od začiatku až po koniec. Akčné scény ako aj humor sú tiež veľmi podarené, vzhľadom na rok výroby. Škoda že od polky filmu dobrá výprava ztráca tempo. A na krásnu Maureen O'Hara sa pozerá veľmi dobre. Naproti tomu hl. mužské postavy nejako neoslnujú, taký Cregard alis kapitán/guvernér Morgan vyzerá ako prerastené vrece zemiakov. Škoda, že nedostal väčší priestor mladý (mladšieho som ho zatiaľ nevidel) Anthony Quinn. Hodnotenie: 70% ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Vím že to bude znít asi hodně hloupě, ale od tohodle snímku mě dlouhou odrazoval jeho poster. Když jsem ho pak náhodou našla na youtube, přistupovala jsem k němu tedy značně nedůvěřivě, nicméně jsem si řekla, že když ho tam už někdo dal, tak se teda zkusím ze zvědavosti kouknout aspoň na začátek. Ze začátku se záhy stalo 85 min bez mrknutí oka u kterých mi po dlouhé době bušilo srdce nadšením - dobrý pirátský filmy jdou na prstech ruky počítat, a tendle je fakt kurevsky dobrej. Tyron si tu vystřihl pirátského kapitána Jamie Warninga, alias Jamie-boye, který má od začátku filmu značný problém s alkoholem (nutno poznamenat že jeho problém je poněkud moc i na pirátské poměry). Po návratu kapitána Morgana, kterého mezitím v Anglii namísto popravy král jmenoval guvernérem Jamajky, se pirátská komunita dělí na stoupence kapitána Leeche, kteří hodlají dál provozovat to "poctivé" pirátství, a fandy novopečeného guvernéra. Jamie zústává po Morganově boku a dostává novou šanci jako bukanýr jejího veličenstva (nelze nezmínit, že své rozhodnutí neučinil v přílišně střízlivém stavu). Jamieho pirátské manýry ale jeho nová legální role přilišně nezmění - není typický hrdina a už vůbec ne gentleman, což jenom potvrdí únosem dcery bývalého guvernéra (Maureen O´Hara), které již od začátku filmu netradičně projevuje svojí náklonnost. V žádném případě ale Jamiemu nechybí smysl pro čest a loajalitu. Dvojce Tyron Power a Maureen O'Hara funguje geniálně, výborný je rozhodně i představitel hlavního záporáka kapitána Leeche George Sanders (Anthonyho Quinna jsem v roli Leechova důstojníka téměř nepoznala). Film má jednoduchou oddychovou zápletku a určitě nemá v úmyslu hrát si na něco víc - nicméně v jednoduchosti bývá někdy ta síla. Na druhou stranu ale něčím zvláštní je, protože vůbec nevypadá jako ze začátku 40.let - má na svou dobu spád, obsahuje odvážné a opravdu vtipné ale přitom vkusné a film nedegradující dialogy a je poměrně akční. Nakonec bych tu jen drobně poopravila komentář marťana - Black Swan není loď Jamieho, ale kapitána Leeche. ()

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Kdysi můj nejoblíbenější pirátský film,který jsem úplně zapoměl ohodnotit.Na svojí dobu hodně akční,kdybych ho měl podrobněji komentovat,tak bych pouze kopíroval komentář uživatele GigaPudding,který ho popsal velmi výstižně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

‘Toto je příběh ze Španělského moře, kdy loupežníci měli přes oko pásku a jediná politická víra na světě byla láska, zlato a dobrodružství.’ Tak praví prolog dobrodružně-romantického velmi dobře napsaného příběhu plného akce v podobě šermířských bojů a bitev lodí, nádhernými mořskými a ostrovními scenériemi, humorem a neodolatelnou romantikou. Klasický pirátský film z počátku 40. let minulého století se vyznačuje také na dokonalé hudbě, kostýmech, do detailu vystavěných lodích a po obrazové stránce velice dobře použitý Technicolor. Studiové scény jsou pochopitelně rozpoznatelné, ale po technické stránce není co vytknout. Stopáž pouhých 85. minut, avšak nenachází se tu jediná vteřina nudného místa. Snímek splňuje svůj úkol a tím je bavit. Pirátský příběh se vším všudy ve filmovém klenotu, který nestárne a stále přináší úžasný filmový zážitek. Na svou dobu vzniku mistrovské filmové dílo. Film byl digitálně restaurován a skutečně ožil snad i nad očekávání. ()

Reklama

Reklama