Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžební vrt Jeffa Dawsona (Gary Cooper) a jeho společníka Dutche Petersona (Ward Bond) je zničen bandity. Bez peněz se proto vydávají do města najít si práci. Při hledání narazí na muže, který jim práci nabídne a oni souhlasí. Ještě toho dne Jeff s Dutchem potkávají svého starého kamaráda Paca (Anthony Quinn), který je úspěšným naftařem. Nabízí jim pomoc, tu však odmítají. Druhý den po vykonané dohodnuté práci zjistí, že byli podvedeni a navíc je Dutch zraněn. Jeff proto stále bez peněz přijímá práci u Paca. U něj v domě však potkává svou starou známou Marinu (Barbara Stanwyck), která k němu stále chová jisté city. Jeff ví, že z toho budou problémy. Navíc Pacovi začnou vyhrožovat bandité a s tím se musí něco udělat. (Mol)

(více)

Recenze (2)

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Barbara je dobrá herečka, vie dobre jazdiť na kone, ale, sorry, je strašne škaredá. Gary má stale svoj klasický tvrďácky výraz (asi ako v každom jeho filme), takže podľa mňa je Anthony Quinn je najlepším protagonistom tohoto filmu. Film je v pohode a ja ho odporúčam, najmä pre milovníkov klasiky. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

BECAUSE YOU'RE NO GOOD, MARINA! Gary společně s Anthonym jsou skvělí pohodáři, ostatně jako všichni chlapíci v tomto filmu. To ženský naproti tomu jsou tu strašný mrchy a jen jsou s nimi problémy, takže jako ve skutečném životě. V tomto je to velice realistický film. Paco za to zaplatil cenou nejvyšší. Chvílemi mi film připadal jako Casablanca a Mzda Strachu, ale to bylo jen k dobru věci. Když si to pálí Gary naklaďákem s TNT, který na korbě lítá jako tričko v pračce, tak jsem se o něj chvíli i bál. Navíc po něm začnou střílet banditos. Hodně bych vyzdvihl hlavně konec. Závěrečná ultimátní záležitost s hořícími ropnými poli a hroutícími se těžícími věžemi za doprovodu střelby a výborné hudby nemá v roce 53 obdoby. ()

Reklama

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama