Reklama

Reklama

Kalifornie

  • USA California
USA, 1947, 97 min

Režie:

John Farrow

Kamera:

Ray Rennahan

Hudba:

Victor Young

Hrají:

Ray Milland, Barbara Stanwyck, Barry Fitzgerald, George Coulouris, Albert Dekker, Anthony Quinn, Frank Faylen, James Burke, Eduardo Ciannelli (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Dobrodruh Jonathan Trumbo (Ray Milland) potkává za poněkud nepříznivých okolností barovou zpěvačku Lilly. Do cesty se mu však připlétá bývalý obchodník s otroky Coffin (Alfred Dekker). A v tu chvíli navíc vrcholí zlatá horečka v Kalifornii a volby do tamějšího prvního kongresu. Jonathan se musí utkat s Coffinem o lásku krásné Lilly... Romantický western natočil v roce 1947 režisér John Farrow. (sud)

(více)

Recenze (4)

sud 

všechny recenze uživatele

Na pozadí osidlování Kalifornie a zlaté horečky se odehrává westernový příběh, typický svým dějem i provedením pro dobu vzniku. Černobílí hrdinové, udatný černovlasý klaďas, podlý sbabělý záporák a jeho hrubý zaostalý poskok, krásná žena nalíčená a oblečená dle poslední módy (rozumějte konec 40. let 20 st.) a závěrečné objetí mezi mužem a ženou. Já si myslím, že to v rámci žánru stačí, ne? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom slusne, jak ja uz dlhodobo hovorim a pisem, najlepsie westerny sa tocili v /doteraz/ neprekonanych 40. a 50. rokoch - tuna ide o osidlovanie Kalifornie, tam sa dostali az Rusaci - jo, taka Fort Ross bola tusim od 30 - 40 km od San Francisca, Rusaci sa uz dalej nedostali, a Californiu komplet pohltilo USA. Tu ide o to, ze isty Dobrodruh Ray Milland /Ztraceny Vikend, Love Story 1970/ stretne istu lasku - barovu spevacku, ale musi bojovat o lasku s akymsi Coffinom. Slusny namet na film, hlavne ze tam nie je to otrasne westernove klise kradez koni, taketo westerny mam aj celkom rad. Jo a John Farrow je u nas hodne neznamy reziser, pricom His Kind of Woman, Hondo a Wake Island su namakane filmy : 62 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I THOUGHT THIS WAS GOD'S COUNTRY. NOT NO MORE IT AIN'T!! Barbaru moc nemusím, protože mi není prostě moc sympatická a raději bych jí viděl na stavbě jako vodováhu než na plátnech kin. Možná proto nikdy nehrála andělskou mrchu, ale prostě jenom mrchu. Jinak Ray zase válí a závěrečný impakt na Coffinovu haciendu byl výborný. Nechyběl výbuch, strhávání z koně, střelba a adrenalínový souboj na nože mezi Trumbem a Pikem. Celkově se však jedná o průměrný americký western, jakých vzniklo spousty. Tím neříkám, že jsem si film neužil. ()

Mejsy 

všechny recenze uživatele

Tento film výrazně míchá žánry stejným způsobem jako pejsek s kočičkou vařili dort a se stejným výsledkem. Sice převažuje western, který se zpočátku tváří jako muzikál a od poloviny filmu přejde do politického dramatu. Přesto je to zajímavý pohled na osídlování Kalifornie. ()

Reklama

Reklama