Reklama

Reklama

Herkules a ohnivý kruh

(TV film)
  • Nový Zéland Hercules and the Circle of Fire (více)

Obsahy(1)

Královna bohů Héra odnesla pochodeň s věčným ohněm a lidstvu hrozí záhuba. Nepřemožitelný Herkules je povolán, aby dal věci do pořádku. Jako vždy mu na dobrodružné pouti stojí v cestě řada překážek. (oficiální text distributora)

Recenze (39)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější herkulovský film. Skvělé dobrodružství, během kterého se Herkules dal dohromady se svou ženou (Tawny Kitaen). ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Třetí a pro mě nejlepší samostatný film o Herculovi. Proto ho rozeberu trochu podrobněji, ačkoli se to týká většiny těch filmů - výborná hudba a hlavně úvodní znělka, skvělá výprava, herci a na tu dobu výborné efekty. Nezapomenutelné scény ze zasněžených hor, Prometheus a celá ta cesta za ohněm. Kevin Sorbo podává dobrý výkon a jako vždy vynikající Anthony Quinn v roli Dia zde dostává nejvíce prostoru ze všech Hercules filmů. Nesmím samozřejmě zapomenout na půvabnou Tawny Kitaen, která od té doby působila až do samotného seriálu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Herkules, no... Takový můj malý hřích. "Ohnivý kruh" je podle mě nejlepší ze všech Herkules-filmů. Ale za předabování původního dabingu bych je zabila. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle už je jiné kafe, konečně filmový Herkules na kterej se dobře kouká, a navíc má humor u kterýho jsem se aspon zasmál. NAvíc hudba od LoDucy jsem se konečně pořádně zaposlouchal. Asi nejlepší film. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

V dalším pokračování Hercules zachraňuje svět ve kterém vyhasíná oheň. Musí najít Prometheovu pochodeň. Cesta je to těžká a Hercules zde musí použít všechnu svojí sílu a důvtip. Ohnivý kruh je pravděpodobně nejlepší z filmových pokračování Hercula s Kevinem Sorbem. Staví na dobrém příběhu a nepostrádá nic co se nám na těchto filmech tak líbí. Finální scéna s otcem Hercula Diem je ovšem výkvět vizuálních efektů a je neskutečně pojatá a působí dodnes silným dojmem. :) (90 procent) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie ktoré som si pozrel po stratenom královstvu. Kvalita je na takej istej úrovni ako predchádzajúci diel a tak máme o zábavu postarane a Anthony Quinn ako Zeus si tu konečne viac zahral 80 percent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to pořád spíš průměr, ale stejně asi jeden z nejlepších dílů Hercula v téhle podobě. Anthony Quinn je pro mě prostě parádní Zeus a tady si trochu užil nějakou tu menší lascivnost. Pobavilo, celkem snesitelné postavy, Hercules má skvělou parťačku, takže je vidět, že se to trochu někam posunulo. Ani tak už ale prostě nejásám. Jak člověk stárne, už to pro něj prostě není. Tohle opravdu chce vidět v mladším věku. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších předfilmů k seriálu se Sorbem. Herkules zde získává sympatickou společnici, najde se i několik vtipných momentů. Také se mi čím dál více zamlouvá LoDucova hudba, je taková správně hrdinská :). ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z řady Sorbových herkulovských filmů. Neřecky vyhlížející Kevin Sorbo zde s přispěním nejsenilnějšího Dia všech dob Anthony Quinna předvádí to, že jeho fyzickou sílu překoná jen síla, co má v srdci :D. Navíc je tu k vidění zmrzlý Prométheus a nejnaštvanější Héra (nebo spíše její oči) ze všech dílů. Zkrátka klasika mého mládí. 4* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, ktorý má zábavu, energiu a napätie, tretie pokračovanie je rovnako dobré ako ostatné dva filmy. 5/10 ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

...v časoch, kedy si bohovia robili, čo chceli... Ono pravdou sčasti je, že samotní starí Gréci si so svojimi bohmi robili, čo chceli a svoje mýty zrejme ľubovoľne a donekonečna prepisovali, ale až scenáristi v službách Sama Raimiho im ukázali, ako to urobiť poriadne. Stačí zmieniť ten srandovný fakt, ako tu Héra, bohyňa matka, chce vyhubiť ľudstvo... ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

tempově vláčnější, ale zato příjemně temná a tísnivá epizoda......scéna příchodu k Ohnivému kruhu je jeden z nejpůsobivějších momentů seriálu...škoda, že autoři nešli ještě dál a brzy finále získá opět dobrodružnější nádech....znovu se tu objevuje výrazná ženská postava - Deaneira....hrdinský maskulinní étos sice převažuje, ale ženský protějšek je hlavně zpočátku příjemně rýpavý a ve finále si dovolí odmítnout s Herkulem sdílet společné lože......hodně se tu mluví, ale dialogy kupodivu nenudí a překvapí svojí propracovaností....konečně se tu výrazněji prohloubí rozporuplný, ale ve své podstatě láskyplný vztah Herkula k otci......a tematizuje se otázka Herkulovy smrtelnosti či nesmrtelnosti... umírání, výhody/nevýhody smrtelného života a nechtěné dopady hrdinových schopností ( zraněný přítel Cheiron)....a spolu s nimi jde ruku v ruce téma samoty a rodinného kruhu (Deaineira a Faedra jako potenciální Herkulova rodina).....a navíc to má ze třech prvních dílů nejlíp natočené bitky ( hromadná bitka v Héřině chrámu je místy i napínavá a souboj s kamenným obrem zase překvapí slušným trikovým provedením).... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Herkules a ohnivý kruh je nejlepším dílem z pětice filmů o Herkulovi. Je tu spousty bojových scén, skvělá zápletka a mezi Herkulem a Déianeirou to skvěle jiskří. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ze všech herkulovských filmů, alespoň pro mě určitě. Nejlepší zápletka a také Anthony Quinn si zde trochu více zahraje. Souboj Herkula a Dia nemá chybu. Navíc je to taková nostalgie z doby, když jsem byl malým klukem. A na ty časy se jen tak nezapomíná. :-) 80% ()

Reklama

Reklama