Reklama

Reklama

Herkules a Minotaurovo bludiště

(TV film)
  • Česko Herkules v Minotaurově labyrintu (více)

Obsahy(1)

V tomto filmu se s Herculem setkáváme v době, kdy se již zdá, že všechny příšery na světě byly vyhubeny. Z Hercula se stal rolník, starající se o svou rodinu a vzpomínající na staré časy plné dobrodružství. Jednoho dne Hercula navštíví starý přítel Iolaos a spolu se vydávají do Alturie, aby přemohli bájného minotaura. (Stegr)

Recenze (61)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...postava Minotaura a motivy na něj navázané jsou vynikající...nápad zapojit ji do kontextu fikčního světa coby Herkulova bratra, je skvělej...škoda, že ta figura není ještě o něco víc propracovaná a problematizovaná ( zejména s ohledem na vinu Dia)............namísto toho se tu totiž vzpomíná a rekapituluje........v určitém ohledu chápu význam rekapitulačních seriálových dílů....mají shrnout dění pro diváka neznalého věci a divákům znalým umožňují tzv. si zavzpomínat na scény minulé a celý seriál si tak nějak shrnout....jenže když ty filmy vidíte krátce po sobě, tak je z toho nebetyčná pruda.... z retrospektiv je nejlepší ta z Ohnivého kruhu - koneckonců scéna konfliktu Herkula s otcem a následný vstup do ohnivého kruhu je pravděpodobně nejpůsobivějším momentem celého pilotního cyklu........... ... trochu z jiného soudku: líbí se mi záběry, v nichž jde přes postavy kouř ( např. na tržišti apod.), vypadají špinavěji, výpravněji a důvěryhodněji z hlediska vykreslení prostředí......ještě jsem se nezmínil o skvělém Anthony Queenovi...jeho Zeus je komplexní, polidštěná postava se všemi klady i zápory ( koneckonců oni antičtí bohové měli lidské slabosti)......jo a nováckej dabing to sice nevhodně zinfantilňuje ( hlavně scény s hromadným komparzem jsou boží :), ale hlavní postavy jsou solidní...hlavně Vladimír Brabec dabuje Dia velmi slušně......závěrem: jsem moc rád, že jsem si tuhle sérku po letech zopakoval a ještě radši konstatuju, že jsem příjemně překvapený...přese všechny nedostatky je tenhle pětidílný cyklus solidním televizním počinem......uvidíme, co seriál...i s ohledem na to, že pětice filmů tvoří uzavřený celek, kde hlavní postava prochází nějakým vývojem.... ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem to žral. Dneska jsem se na to podíval po hříchu dlouhé době znovu a ona euforie ze vzpomínek se nedostavila. Ačkoli herecké obsazení mě potěšilo stejně jako tenkrát, něco mi tomu chybělo. Možná trošku delší souboje (počítám hlavně ten finální, přeci jen většina soubojů byli vzpomínky na předchozí triumfy) a bylo by to fajn. I tak se jedná o příjemný film, který nemá čím urazit. ()

Reklama

Antal89 

všechny recenze uživatele

Osobně tent ofilm hodnotím asi jako nejhorší z celé "herculesovské" série. Zápletka je sice dobrá, ale divák je při sledování zcela zklamán neustálým time-breakem, kdy Hercules a Iolaos se neustále vracejí k dějům, které se staly v předchozích filmech a které zabírají prakticky víc než třetinu celého filmu. Samotnému Minotaurovi je zde věnováno minimum času a vůbec není objasněno, proč se dostal do této nezáviděníhodné situace božského vydědence. Já osobně navíc nechápu, že titul nese název Minotaurovo bludiště vzhledem k tomu, že jediné, co ve filmu vidíme je uzavřená jeskyně, ve které má Minotaur nachystané kukly pro své oběti, ze kterých chce udělat své vojsko pro Olympanům. Film ode mne proto dostává i přes to všechno pouze jednu jedinou hvězdičku za nápad a výpravu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ta část, kde se bojuje s Minotaurem, není vůbec špatná, ale než se k ní dostanete, tak v podstatě musíte protrpět hodinu záběrů, které jste viděli v předchozích filmech. Tohle je přesně to, co nemám na televizní produkci rád. Prostě se použije starý materiál a vy máte pocit, že sledujete nový film. Tady je toho nového opravdu minimum. Škoda, ale byl jsem rád, že se vrátil Iolaus. ()

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Faidro, tak si to tak neber, rozhodně ne tak, jako já si beru tu idiotskou úpravu, že Mínótauros měl být Diovým synem. Že jsem se spustila s Poseidónovým posvátným býkem, fajn. Ale s vlastním tchánem? To si vyprošuju. Jo a ta hvězdička je za Anthonyho, i když z jeho účasti na tomhle je patrné, že senilita nikoho nešetří. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Podle legend se Herkules nikdy do Minotaurova bludiště nepodíval, protože Minotaura zabil rek Théseus. (Darth Revan)

Reklama

Reklama