Reklama

Reklama

Psí život

(festivalový název)
  • Argentina El perro (více)

Obsahy(1)

Příběh o instinktech, osudu a přátelství, jímž režisér navazuje na svá předchozí minimalistická dramata o lidech, kteří sice neoplývají pozemskými statky, ale kteří jsou o to bohatší lidskými hodnotami, nás zavádí do argentinské Patagonie. Nežije se tu snadno, zvlášť když přijdete o práci. Padesátník Juan Villegas, který se právě ocitl v této situaci, však neztrácí klid, i když se zdá, že jeho perspektivy jsou více než mizerné. Přestože je šikovný mechanik, ne a ne se chytit. Osud se mu však odmění zvláštním dárkem, je jím čistokrevný psí exemplář argentinské dogy, zvaný Bombón. Je to dárek nad dárky, protože němá tvář, byť velikosti telete, dokáže rozjasnit i ty nejchmurnější dny. Starostlivá péče, kterou si pes a muž vzájemně prokazují, může přerůst nejen v přátelství, ale také změnit celý život. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (24)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ano, tak tohle jsou ty člověčí filmy, které miluji a když mám ještě chvíli po projekci úsměv na rtech jako v tomhle případě, kde byl konec přímo bombónkový, tak jsem nadšená. Žádná psychologická, překombinovaná zápletka, kde pomalu nevíte kdo je kdo, se tady nekoná. To už je myslím podruhé, co v tomto měsíci píši, že v jednoduchosti je krása a Psí život byl moc fajn i když život není sám o sobě peříčko, o tom by vám mohl Juan Villegas vyprávět dlouhé hodiny. A ačkoliv nahoře je vypsaný tento film jako žánrově spíš dramatický, věřte mi, že je tam několik momentů, kdy se smíchu neubráníte. Carlos má smysl pro cit, drama a vtip současně. Kéž by lidská dobrota z lidstva nevyprchala, tak jako z hlavního hrdiny v tomto příjemném příběhu. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Skutečná dobrota člověka se může projevit v naprosté čistotě a svobodě jen vůči tomu, kdo žádnou sílu nepředstavuje. Skutečná mravní zkouška lidstva, ta nejzákladnější (uložená tak hluboko, ţe uniká našemu zraku) záleží v jeho vztahu k těm, kteří jsou mu dáni na pospas: ke zvířatům. Milan Kundera : Nesnesitelná lehkost bytí 9/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný film z kolekce On a jeho pes. Čili bílá doga je sladké žvižátko, kino jihne při každém štěknutí, to problém není, ale vše, co se děje kolem toho pejska je tak tuctové, až běda. Snaha byla. #cineargentino ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně se to rozvíjelo a pak najednou bác, pan režisér se asi leknul a radši to ukončil, než aby to někam posunul.... ()

venus 

všechny recenze uživatele

Dlouho ve mě nikdo nevyvolal tolik emocí jako Juan Villegas. A nemusel dělat mnoho, i v pouhém pohledu se dokáže udát životní příběh... Minimalistické, prosté, dojemné, nádherné! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Predavač nožov Juan potrebuje prácu i peniaze a skúša sa uživiť ako sa dá. Miesto peňazí raz dostane za odrobenú prácu psa. Výstavný a vzácny kus. Nevie o psoch vôbec nič, ale postupne sa do toho i z pomocou obdivovateľov jeho vzácneho psa dostáva. Pomalé tempo filmu pristane, tu je to hlavne o postupnom priateľstve medzi pánom a jeho psom. Osobne by som si však vedel predstaviť iné plemeno. Nemám k tým to bojovým vzťah aj keď je za nich v prvom rade zodpovedný majiteľ. Film odvysielala stanica Wau v pôvodnom znení s titulkami, preto na diaľku posielam pochvalu. Slabšie 4*. 70%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Citlivý a příjemný film o muži s velkým srdcem i psem. Výborně natočené a výborně zahrané. Navíc mi byl Juan Villegas od první chvíle hodně sympatický. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Juan nemá zrovna snadný život. Po padesátce bez práce, bez vlastního rodinného zázemí. Přesto mu z dobrácké tváře úsměv téměř nikdy nezmizí a vždycky rád podá druhému pomocnou ruku. Když jednou dostane za odměnu „značkového“ výstavního psa, vypadá to nejprve jako další přítěž a starost. Ale s takovým zvířetem se dají vydělat i slušné peníze, pokud to člověk umí a taky se s pejskem lépe navazují kontakty s lidmi. Juanovi tak skýtá naděje na slušnější život. Nevíme, jak to nakonec všechno dopadne, ale právě o té naději, která člověku zbývá, pokud to nevzdá, o té film je. Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tragická téma nezamestnanosti, ktorú príbeh spracováva aj nehostinné prostredie Patagónie, kde sa odohráva, je neočakávane presiaknutý pozitívnou energiou a ľudskosťou. S 52 ročným protagonistom, ktorý prišiel o prácu to ide dolu vodou, ale nepodáva sa a nestráca životný optimizmus. Jedno priam osudové stretnutie napokon postupne zmení jeho život k lepšiemu. Najskôr sa ale dozvedel, že: "... ten pes je návšteva z vesmíru..." Čo k tomu dodať? Tie najväčšie zázraky sa živote neraz dejú banálnym spôsobom.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak ani nevím, kdo z těch dvou působil jako větší dobrák, zda to psisko nebo jeho nový majitel Juan, za jehož dobromyslným úsměvem se přesto skrývalo nejedno zklamání i smutky nad trpkým údělem osamělého padesátníka, co vyřezává nože, jež nikdo nekupuje, bez soukromí bydlí v přeplněném domku své dcery a jen těžko hledá práci. Ti dva se zkrátka hledali, ale jsem ráda, že se jejich soužití nezvrhlo pouze v pohádku o roztomilém pejskovi a jeho páníčkovi, co ke štěstí došel, takových rodinných snímků je všude hafo, kdežto nenápadných civilních filmů, jak vystřižených ze života už tak moc zase ne. A tento je navíc docela i vtipný. To, jak Bombón tvrdošíjně odolával snahám spářit ho s nějakou tou ušlechtilou fenou mě upřímně rozesmálo. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Příjemně, poklidně a s velkými sympatiemi k hlavní postavě natočený film, u kterého jsem si bezvadně odpočal.. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

velmi príjemný, ľudský film, o človeku s večným usmevom a jeho psovi, neviem si predstaviť čo bytoho človeka dokazalo zlomiť. Ozaj a tí ľudia hrali vo filme pod svojimi menami ... hmm zaujimave. :) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"NAŠE ZEMĚ SICE ZA NIC NESTOJÍ, ALE PSY MÁME SKVĚLÉ" A nejen psy, ale i filmy máte skvělé! To byla taková krása......seňor Juan si musel získat srdce každého, kdo toto viděl a já se těším, až si to užiji napodruhé, protože jsem půlku filmu trnul a obával se, co zlého se nakonec mu a jeho bílému kamarádovi stane. Tak moc si mě ten dobrosrdečný človíček získal, že špatný konec bych asi nerozdýchal :-) Stejně tak jeho čtyřnohý přítel to odehrál skvěle a jeho flegmatismus vůči psím seňoritas....k nezaplacení :-)))) Nádherný, člověčí film co odsejpá pomalu a klidně, ale dokáže vyvolat silné a hluboké emoce! Další Argentinská perla za kterou jsem moc a moc rád :-) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tenhle fim je pro pejskaře... A to ještě spíše pro ty, co mají rádi tyhle obrovské potvory, jimž se vyhýbám na sto honů... Chovatelé psů, ti, kteří umí pochopit psí duši, to mají s tímhle filmem snazší, mně moc neřekl. Jen to, jak to má všude těžké člověk po padesátce, který těžko nachází své uplatnění; a ještě k tomu takový dobrák jako Juan, který neumí být falešný, je neprůbojný, neumí si život zařídit k prospěchu svému. Snadno pak narazí na chytráky,, jakým byl protřelý žvanil Walter. Ještěže se ten pes nakonec šťastně pomiloval. Děj je chudý, scénář průměrný... U Juana Villegase vynikla především jeho mimika, tvář prozrazovala velkou dobrotu a čistotu srdce. To byl největší klad filmu. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Co vas u Bombona necaka je urcite plac ale ani sklamanie. Velmi prijemny film o zivote postarsieho pana, ktoremu zmeni stereotypny zivot krasna argentinska doga. ( Ked sa nechce, tak sa nechce ;-) A som prvy :P ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Dost neuvěřitelná pohádka o tom, jak chuďas k prvotřídní argentinské doze přišel. Pes byl pečlivě opečováván a de facto vycvičen jak k obraně, tak na výstavy, a ačkoliv byl dlouhá léta nesocializován, všechno zvládnul na jedničku, a to hned týden po změně majitele. Výstavu buď filmově pěkně odflákli, nebo takhle pofidérním způsobem v Argentině běžně probíhá (viz knírač v postroji), což ani v jednom případě není lichotivá situace. Ani ve druhé půlce mě film nepřesvědčil, že jde především o psa. Hlavní hrdina měl navíc po celou dobu v ksichtě jakousi křeč, kterou jsem nezvládla identifikovat ani jako úsměv, ani jako jakýkoliv jiný pojmenovatelný výraz. Podtrženo shrnuto... mohlo to být o dost lepší. ()

Související novinky

Festival argentinské kultury

Festival argentinské kultury

31.10.2014

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky v Praze představují Festival argentinské kultury, který se koná v Paláci Lucerna při příležitosti 90. výročí navázaní… (více)

Reklama

Reklama