Reklama

Reklama

Země krásná neznámá

(seriál)
  • Česko Přežijeme na naší planetě? (více)

Každodenní starostí stamiliónů lidí na této planetě je otázka jak uživit svou rodinu - něco, na co mnozí z nás už úplně zapomněli. Aby se najedly miliony Pařížanů, aby byly zásobeny všechny restaurace, podniky rychlého občerstvení a obchody, k tomu jsou každý den potřeba tuny ovoce a zeleniny, tuny masa a tuny obilovin. Denně se v Paříži zkonzumuje 340 tun chleba a 520 tun masa. A to všechno obstarávají dvě procenta francouzské populace. Neuvěřitelné číslo! Zemědělci, kteří nás všechny živí, tvoří jen dvě procenta naší populace. Před pouhými padesáti lety se ještě každý čtvrtý Francouz živil v zemědělství. S příchodem intenzivního hospodaření se ale náš život převratně změnil. Prudce se rozrůstala velká města a venkov se vylidňoval. Tento způsob hospodaření je ale dnes už přežitý. Už nemůžeme dál pokračovat dosavadním způsobem, protože bylo prokázáno, že škodí nejen životnímu prostředí, ale i našemu zdraví. Musíme proto začít jednat! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

sator 

všechny recenze uživatele

Před dvěma tisíci lety jistý pán v Indii řekl : Chceš změnit svět ? Změň sám sebe... Tak tu nenaříkejte a začněte makat sami na sobě ! Jenom dodám že protichůdnost komentářů zde spočívá v tom, že na mé upozornění byly sloučeny zdánlivě různorodá temáta správně pod jeden cyklus. Jedna část je o krásách a druhá o ničení planety a hovadském způsobu hospodaření, kterému se eufemisticky říká intenzivní... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aby měl tento dokument nápravný efekt,musel by ho vidět minimálně každej druhej člověk na týhle planetě a přitom jen na csfd je 27 hodnocení, už dlouho jsem u něčeho, co jde na celoplošné TV neviděl tak malý počet hodnocení, to je potom úplně na hovno když to nikoho nezajímá. Částečně jsou na vinně dramaturgové ČT, když to dávají v 15:15 v sobotu o prázdninách, tak hlavně že od 20:00 dávají zabavnou šhow s Karlem Šipem a Jiřinou Bohadlovou. Autoři dokumentu by si zasloužili ocenění snad v každý zemi zvlášť, jenže kdo je zná? Tamhle americkej Barák řekne že chce svět bez jaderných zbraní a všichni se z toho můžou posrat a přitom co udělal ? Co se změnilo od toho co se pozérsky vykecal, skamáradil se s Ruskem, který určitě chce taky svět bez jaderných zbraní :-) A oba udělali ukázkový krok ze svých milionu zbraní si každej zničily dvě, ooo jak je ten svět hned bezpečnější. Jasně hodně z toho, co je v tomto dokumentu je otázka chudoby, ale neříkejte mě, že nejsou prachy, dnes a denně si můžeme číst kolik miliard stojí všechny možný války všude po světě, kde jaká připosraná soutěž o super star bůh v čím dosatne víc peněz než ochrané rezervarce, než programy na podporu zemí třetího světa atd. za celou svou existenci. Nejhorší na tom všem je, že je nás moc a sami sebe zkrátka ženeme do záhuby a ještě si přitom tleskáme. Dokument jak stvořený pro každýho z nás, pro školy, pro politiky, pro media, pro boháče, protože závažnost tohoto dokumentu daleko přesahuje uhlopřčíky našich televizí. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Znepokojujícími informacemi nabitý leč formou i obsahem poněkud nesourodý dokumentární cyklus na palčivá témata... Tak ještě že lidstvo čeká ta zářná a šťastná budocnost, že... - - - P.S. Ovšem za ty "uhlíkaté emise" by zas někdo z blbek na čétéčku zasloužil po papuli. A >intelektuál< Čech to v tom svém pracovním úsilí klidně odplácá, protože co on by se staral, že... Svatá prostoto zase jednou ze Stolice, ano, blbost lidská přežívá, blbost lidská je věčná... °-/ - - - - - (Sledováno průběžně v parné letní soboty leta páně 2011 na >uhlíkovém prostoru< , nekomentář zde nešťastný jako sedmý, 27.8.2011) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Další záslužný osvětový dokument o týrání zvířat ve velkochovech a tom, jak již příroda nestačí čistit naše odpady, nebo o nemocné půdě. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Vynikající série dokumentů o problémech na celém světě. Je hrozné, jak si ničeho nevážíme a celou planetu strašně rychle devastujeme...jen zlomek lidí ji chrání a pomáhá, což je strašné, chudáci další generace. Moc mě to zaujalo a bohužel i velmi znepokojilo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny seriál, ktorý prináša snáď všetko o našej planéte. Analyzuje minulosť, rozpráva o súčasnosti a robí vyhliadky do budúcnosti. Pozerá sa realisticky na situáciu, prináša riešenia a sám voči sebe nie je pokrytecký, ale povie, ako sa veci majú. Prináša nádherné scenérie a pohľady na našu Zem. Precestujeme s ním miesta o ktorých by sme možno ani nesnívali a hlavne o mnohých možno viacerí ani nevedia. Rozoberá problémy, ktoré nás a našu Zem trápia. Yann Arthus-Bertrand sa tým pre mňa zaradil do špičky veľkých ľudí. Nech už máte akýkoľvek pohľad na globálne zmeny životného prostredia, dôkazy ktoré tu odznievajú sú neodškriepiteľné a vypovedajú o nás a Zemi veľa. Ľudia, ktorí na tomto pracovali si zaslúžia veľké poďakovanie. Ak by som mal doporučiť nejaký prírodovedecký seriál, isto by to bol tento. Na svoju dobu bol priam vizionársky, lebo po rokoch je zaujímavé sledovať jeho pravdivosť. Zaraďujem ho medzi tie najviac antikomerčné diela vôbec. Nebojí sa povedať pravdu, je až priam depresívny, ale ponúka aj veľkú nádej. Ak milujete ako ja túto Zem, ktorá nám je daná od Boha, tak tento cestopis, či ak chcete prírodovedný skvost, by ste nemali vynechať. Tak malý a tak krehký svet, ale najmä nádherný, ktorý je svetielkom nádeje Vesmíru. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Perfektné, aj keď slabšie ako Domov..ale aj tak ma to zaujíma čím ďalej viacej táto téma..chcem prispieť a pomôcť...úžasný dokument ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Pravdivé drastické a vše navazuje na sebe. Člověk je součástí přírody, my ji ničíme tak jak v dokumentu je řečeno. Motivující záběry až smutné ukázky jak to doopravdy je. Neni co vìc k tomu dodat. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Obrázky krásné, ale jejich vršení na sebe mi přišlo poněkud nekoncepční a zmatené. Bohužel, podívaná pěkná, ale trochu nuda. ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Právě jsem viděl díl o Yacyretá a jak pro nás musí lidé trpět. Je to děsivé smutné. A co víc, nemůžeme proti tomu moc dělat. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak, ako som si už dávno myslel, plasty nás všetkých zabijú. Najskôr sú na rade zvieratá, napríklad albatrosy, ktorým sa v žalúdku našli golfové loptičky, guľôčky z dezodorantov, plastové sáčky a malý detský plastový samopal. Ľudia prídu na rad neskôr a sofistikovanejším spôsobom. Začína sa to možno v Číne, kde náš elektronický odpad, naše vzácne počítače separujú v neľudských podmienkach a miestne deti majú v tele trojnásobnú koncentráciu ortuti oproti čínskemu priemeru. ()

22matelko 

všechny recenze uživatele

perfektné. konečne niekoho napadlo dať dokument o prírode ktorý je nakrútený z vtáčej perspektívi. Niektoré zábery sú vážne geniálne. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z dokumentárnych filmov, ktoré môžem pozerať stále dookola a nikdy ma nenudia. Naša zem je krásna, ale pravdou je, že pre mnohých naozaj neznáma. Takto aj potom náš svet vyzerá. Je to z dôvodu, že dnes väčšina ľudí na svete (hovorím o vysokom % obyvateľstva tejto zeme) - bez ohľadu na vek - sa viac zaujíma o sociálne siete, ktoré často aj zdravým ľuďom vymývajú mozog. Potom ďalšia skupina ľudí na svete žije v úbohých podmienkach a potýka sa s chudobou a nevzdelanosťou nielen v rozvojových krajinách a ďalšia skupina ľudí sú politici, diktátori a podobné individuá, ktoré svojim konaním dostávajú tento svet do ešte väčších problémov, pretože priorita sú prachy a moc. Tak niet divu, že naša zem vyzerá ako vyzerá. Niet divu, keď človek je tvor s tendenciou sebadeštrukcie, ktorý hľadá len dočasný zisk a dočasné blaho. Preto je problém dostať oficiálne a zásadne do zákonov využívanie alternatívnych zdrojov energie na najvyššej úrovni, preto sa napríklad priehrady stavajú na miestach, kde treba vyrúbať "štvrtinu " amazonského pralesa v južnej amerike, ktorý nám zabezpečuje 20% kyslíka na zemi a podobne.. Myslím, že nikomu neuškodí, keď si častejšie pozrie programy ako napríklad Viasat, Discovery alebo National Geografic.. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Tyto dokumenty mě opravdu zajimají. Nejsem sice překvapen že 1/4 vyprodukovaného jídla se vyhazuje, když sám občas taky něco vyhodím, ale jsem překvapen tím v jakém šíleném systému tento svět funguje. Ale zamyslel jsem se a přišel jsem na to, že se ani po tomto snímku nic nezmnění. Al dobrý. Snaha byla. Pět hvězd uplně zaslouženě ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Nízký počet hodnocení tady na CSFD mě u tohoto dokumentu docela udivuje. Vždyť běží na veřejnoprávní televizi - vidět ho může snad každý, a přesto je tu jen 42 hodnocení. I to je důkazem toho, že lidi nezajímají takovéto zprávy, protože jim říkají, jak svým rozmařilým životem ničí Zemi. A ji neničí jen nejbohatší vrstvy, ale téměř všichni. Vše je to jen otázka nabídky a poptávky, otázka rovnováhy. Někde se odebere a jinde něco vznikne. Lidé jsou ovce, které kvůli svému blahu zničí klidně celý svět. Je to smutné, ale je to tak. :-( Dokument jako takový je velmi dobře natočen. Přestože jednoznačně straní ekologickým snahám ochránců přírody, snaží se být objektivní a zbytečně netlačí na pilu. Pro mne jasných 5 hvězdiček. ()

Reklama

Reklama