Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký britský důstojník Jack Rose se za druhé světové války o dovolené zamiluje do půvabné zdravotní dobrovolnice Lizzie Carterové. Záhy je ale zajat a uvězněn v německém hradě Colditz, který slouží jako válečný zajatecký tábor. Ještě před tím ale stačí požádat desátníka Nicholase McGradea, aby Lizzii vyhledal a řekl jí, co se stalo. McGrade, který se dostal do Londýna a pracuje nyní u tajné služby, Lizzii najde a i on propadne jejímu kouzlu. Nedaří se mu ji ale získal, a tak začne zadržovat Jackovy dopisy a posléze ho dokonce prohlásí za mrtvého. Jack ale žije a se svými spoluvězni se opakovaně pokouší z Colditzu uprchnout. Když se dozví, že ho v Londýně již rok všichni považují za mrtvého, rozhodne se utéct na vlastní pěst. Jeho první kroky míří k Lizzii. Tu ale McGrade právě požádal o ruku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

made1 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych měla napsat, že včera jsem shlédla celé Band of Brothers, což mi při hodnocení Colditzu moc nepomáhá, spíše naopak. Damian Lewis v obouch, ale v tomhle ne až tak skvělý, důvod nejasný... Moc často to nedělám, ale nejprve jsem si přečetla komentáře ostatních. Dobré přečíst si alespoň koment. od uživatele jménem Všežrout, plus odkaz, pár věcem dodá smyslu. PS. Na dvd je na přední straně jako první napsaný P. Kříž, zatímco D. Lewis tam vůbec není. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Ruce pryc od valecne adaptace, ktera se nejspise chtela priblizit Velkemu uteku se Steve McQueen. Dve a pul hodiny prosedene na nastesti pohodlne sedacce byli nekoncici nudou s ktere me nevytrhlo absolutne nic. 20% ze soucitu, za dobry umysl, ale spatne provedeny a Pavla Krize!!! ()

Becca_ 

všechny recenze uživatele

Trochu naivní pohled na válečný zajatecký tábor. Člověk si až řekne, že to mohla být fajn bezpečná schovka před válkou, tak proč ty pokusy o útěk? Ovšem film má být o velké lásce, tak je celkem škoda, že Lizzii si to až tak nebrala. Na film jsem se dívala kvůli Hardymu a za něho jsou ty dvě hvězdy. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

I přes některé nevěrohodné věci či chování (hlavně té Lizzie) jsem byl po celé tři hodiny jako přikovaný a hltal každou minutu. Jak příběh z tábora, tak ten z Londýna mě neuvěřitelně bavili. Navíc McGrade je neuvěřitelně svinskej hajzl, kterého jsem opravdu nenáviděl. Opravdu nelituji jediné minuty, musím dát za pět. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že si řada lidí neuvědomuje rozdíl mezi tábory koncentračními a tábory zajateckými. V těch zajateckých platily Ženevské konvence (vyjma táborů určených pro ruské vojáky - SSSR na tuto mezinárodní dohodu nepřistoupilo), které jasně říkají, že zajatci, kteří uprchli či se opakovaně o útěk pokusili, mohou být potrestání pouze disciplinárně. Hrad Colditz sloužil jako Oflag IV-C (Offizierslager) pro spojenecké důstojníky, kteří byli právě při pokusu o útěk chyceni. Díky tomu se do něj dostala i řada prominentních a slavných zajatců. Doporučuji si přečíst alespoň článek na Wikipedii, který např. zmiňuje, že samotní zajatci měli často lepší jídlo, než jejich stráže (díky zásilkám Červeného kříže), pořádali různé revue, studovali a dokonce si vyráběli i vlastní alkohol - http://en.wikipedia.org/wiki/Oflag_IV-C V současnosti je hrad přístupný a nachází se v něm i muzeum věnované právě jeho válečnému určení, které jej proslavilo. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Nevěřícně kroutím hlavou.... Kdo to tak hloupě vymyslel. Parodie na zajatecký tábor. Více než válečné drama bych to označil jako válečná komedie. Ikdyž mimo skutečnost, bylo to natočeno dobře, nechybělo napětí. ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Na Útěk z Colditzu jsem se podívala víceméně jen kvůli své momentální posedlosti vším, co se týká Toma Hardyho, a moc ráda bych za něho ještě hvězdu přihodila, ale teď vážně... 3 hodiny?!? TŘI hodiny trvající film, kde se neděje v podstatě nic jinýho, než že se pořád dokola neúspěšně utíká anebo se zamilovaně vzdychá kvůli jedné buchtě, která je mimochodem úplně na facku?!? No... nad příběhem bych ještě přimhouřila oko, protože to jinak není vůbec špatné, ale ta stopáž je vážně "trochu" přepálená. Škoda. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavý monotónní příběh milostného trojúhelníku na pozadí opakovaných pokusů několika britských vojáků o útěk z věznice/pevnosti Colditz (jedna dějová linie) a bombardování Londýna za 2.světové války a s ním spojená druhá dějová linie. Tyto dvě dějové linie se neustále střídají až k tragickému ukončení/řešení tohoto milostného trojúhelníku. Laurence Fox dává v bleskovém a neúplném full-frontal záběru tušit, že na něm, co se určitých tělesných partií týče, příroda opravdu nešetřila. Tento příjemný zlomek vteřiny ale nespasí více jak tříhodinovou nudu. Pavel Kříž a pár dalších našich herců/hereček se zde mihne v minirolích. Předvedení tohoto nacistického vězení a obrazu některých nacistů mi připadá přinejmenším podivné, málo pravděpodobné, groteskní. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis zřejmě rád hraje ve válečných filmech (jeho nejlepší kousek zatím bend of brothers). On se v tom prostě vyžívá, ale role "záporňáka" mu moc nesedí, zvláště v tomto filmu, bych na jeho místě viděl někoho jiného. Film obsahuje i dost romantické prvky, které v tomto díle udělají tu správnou atmosféru a lépe zatáhnou do děje.Přidám hvězdu navíc za scénu z Kutné Hory, před Chrámem sv. Barbory ()

LudaB1905 

všechny recenze uživatele

Opět opravdu velmi zdlouhavý film navíc s ohraným scénářem zamilovaného vojáka a jejich odloučení, v tom se objeví někdo jinej...a další věc, která mi nešla na rozum, že z pevnosti deno-denně utíkají vězni jak na běžícím pásu a co nějaká opatření, či trestání neúspěšných pokusů? Vůbec nic! a další věc, je že se tam vězni měli jako v bavlnce a měli vše co potřebovali...Se ve vězení měli líp, než dnes spousta lidí doma....:) ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Válečná minisérie o zajateckém vězení Colditz je film plný intrik, útěků, převleků, podrazů, špinavostí, zrady... Taková válka asi byla, ale určitě nebyla taková, že když neustále utíkáte a snažíte se dostat ven, že právě německá SS nebo "jen" německá armáda Vás nezačne mučit, když přežijete útěk, nebo Vás rovnou neodstřelí jako prázdnou bytost přímo při útěku! To je trochu zpochybnitelné! I kdyby jste zvedli ruce, slitování nečekejte! Dále část příběhu se odehrává v Anglii, kde se mi líbil tentokrát v jiném světle Damian Lewis, který si zahrál záporáka s velkou chutí a doopravdy předvedl solidní výkon! Film je delší, ale myslím, že dostatečně dynamický! Příběhy jednotlivých postav jsou prezentovány velice obstojně, tak nevidím důvod se na tento film podívat někdy v budoucnu zase! Každý by určitě měl motivaci k útěku, zde jich máte několik, stejně tak i způsobů, jak utéct! ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Na TV film hodně slušné, nicméně tak hladký průběh věznění a útěků se mi zdál hodně nereálný a delší stopáž spíše nudila. Průměr :) ()

hidden666 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zdaleka tak strašné, jak nasvědčovala původní hodnocení, která se tu objevila. Ideální dobrodužněromantický slaďák pro dlouhé zimní večery. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnudnejších vojnových filmov, aký som kedy videl. Zbytočne dlhý film, ktorý je rozdelený do dvoch dielov. Film som si pozrel hlavne kvôli Lewisovi a Hardymu a za nich pridávam jednu hviezdu naviac. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Příjemný,i když trochu prostinký film,ale dobře natočený,slibné herecké výkony!To vězení mi připadlo trochu jako pionýrský tábor,Němci příliš dobrosrdeční,ale jinak příjemný TV filmeček!!! ()

miza 

všechny recenze uživatele

Mě se zdá,že taková asi pravda nebyla.Je až zaražející jakou měli pohodu a klid spojenečtí vězni.Jako by plány na útěk zabíjeli nudu. Prostě si myslím,že to tak růžové nebylo. ()

Flamik 

všechny recenze uživatele

Dlouhý, zajímavý, nevím že bych se někdy nudil. První část určitě lepší nežli ta druhá, do který sem vkládal velký očekávání, a i když nepřišlo nějaké skvělé rozuzlení, dopadlo to tak jak to dopadnout mělo. Klasický 4 :) ()

Reklama

Reklama