Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký britský důstojník Jack Rose se za druhé světové války o dovolené zamiluje do půvabné zdravotní dobrovolnice Lizzie Carterové. Záhy je ale zajat a uvězněn v německém hradě Colditz, který slouží jako válečný zajatecký tábor. Ještě před tím ale stačí požádat desátníka Nicholase McGradea, aby Lizzii vyhledal a řekl jí, co se stalo. McGrade, který se dostal do Londýna a pracuje nyní u tajné služby, Lizzii najde a i on propadne jejímu kouzlu. Nedaří se mu ji ale získal, a tak začne zadržovat Jackovy dopisy a posléze ho dokonce prohlásí za mrtvého. Jack ale žije a se svými spoluvězni se opakovaně pokouší z Colditzu uprchnout. Když se dozví, že ho v Londýně již rok všichni považují za mrtvého, rozhodne se utéct na vlastní pěst. Jeho první kroky míří k Lizzii. Tu ale McGrade právě požádal o ruku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

cernymotyl 

všechny recenze uživatele

Průměrný dvoudílný televizní film s několika nesmyslnostmi a hodnými němci. Chvílemi docela napínavé, chvílemi předvídatelné. Jasona Priestley jsem měl problémy poznat, za to čeští herci se přehlédnout nedali. ()

Prusovka 

všechny recenze uživatele

Celkem dívatelný film. Na můj vkus možná zbytečně dlouhý. Nevím, zda mohu soudit, protože 2. SV nikdo z nás díky Bohu nezažil, ale nějak se mi nezdá, že by se váleční zajatci, byť důstojníci, měli ve vězení "tak dobře". ()

LeoDraconis 

všechny recenze uživatele

Kdyby se výrazně seškrtala romantická linka, mohlo jít o válečný film. Takhle je to zdlouhavá a značně nudná červená knihovna. ()

Treatys 

všechny recenze uživatele

Koukám, že se na Útěk z Colditzu zde většina dívá velice kriticky, ale já bych ho nějak extra nepokládal za špatný. Je to pěkný film ukazující tehdejší stav zajatců. Podle mě je velice povedený a pár chyb se zde najde a to jak už někdo říkal je například logka ve věznici, ale nepřikládám tomu velký důraz. Dávám tedy ***** ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Tak vypjaté milostné drama jsem snad ještě neviděl. Samozřejmě jsem se hned taky zamiloval a o to více nadával na toho grázla, který jde za svým i přes mrtvoly a přál mu to nejhorší. Všechno je vlastně jen orámované druhou světovou válkou, která zas tak dramaticky nevypadá ( zvláště to německé vězení, jak nějaký skautský tábor) a tak se nám tvůrci snad snažili říci jen to, že i na straně nepřítele byli džentlmeni a na straně přátel hajzlové. I když jen televizní produkce, celé to vypadá filmově a zaujme. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Večerníček na dobrú nocku ba priam až urážka pre väzňov nacistických beštií. Autorom tohto bludu musel byť buďto totálne zaslepený optimista s ružovými okuliarmi maximálnych rozmerov, alebo bývalý fašista, čo sa týmto snaží vykresliť nemecké hyeny v lepšom svetle. Tu sa väzni hrajkajú volejbal, baseball a kopec iných zábaviek. Na skrátenie dlhej chvíle tu väzni majú úteky z pevnosti za ktoré strážcovia väzňov dobre že neodmeňujú metálami. Po Schindlerovom liste (a ďalších filmoch o krutostiach druhej svetovej vojny) je táto GEBUZiNA DONEBAVOLAJÚCOU DRZOSŤOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Ladeo 

všechny recenze uživatele

Povedený film z prostředí "útěkářů". Dobře vymyšlený příběh na pozadí skutečných událostív tomto vězení pro válečné zajatce. ()

anomaliana 

všechny recenze uživatele

Ak už to bolo v minulosti akokoľvek, filmové spracovanie sa mi viac než páčilo. Dala som štyri hviezdičky, pretože sa mi tam páčilo pár zásadných vecí. Dĺžka filmu je tak akurát, pretože dej sa pekne rozvíjal a nebolo by pekné, keby tento film napratali do jednej hodiny a dvadsiatich minút. Výber Damiana Lewisa jednoznačne skvelý. Je vidno, že sa vie stotožniť s hocijakou postavou, v tomto prípade s tou zlou, takmer som mu to uverila. Tom Hardy je pre mňa novinka ale nesklamal. Sophia Myles, jej postava ma trochu pobúrila, pretože sa dozvedela o smrti priateľa a o pár dní už viacmenej milovala Nicholasa M. To je trochu nedomyslené, ale neviem ako to bolo v tej dobe, takže tak. Koniec je typický. Dobro vyhráva nad zlom a Nicholas umiera v objatí svojej milovanej, ktorá mu šepká slová "Ty parchant!". Efektné. :-PP A nakoniec, mám vhradu. Neverím, že by nemci boli takí benevolentní a prizerali sa ako utekajú a dali by im ďalších tridsať šancí na to aby sa polepšili a aby neutekali. Na tom by som popracovala. ()

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Prekvapený som teda nebol. Okrem poslednej polhodinovky chýbala filmu iskra. Nenudil som sa, ale filmu chýba napätie, akcia, emócie. Slušný priemer, žiadna veľkolepá dráma. 65% ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Film je zbytečně rozdělený do 2 částí, mohli z něj klidně udělat dalšího "Pána prstenů". Nicméně zajímavé je to, že film téměř neztrácí na tempu. To není nějak extra rychlé, ale příjemně běží do cíle. A to nás drží po celý děj se zajímavými nápady na útěk a s milostným příběhem v docela klidné oblasti. I zvraty (např. smrt umělce) byly nečekané, ale na místě. Takže já jsem byl docela potěšen. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Na televizní film slušné. Rovněž kvituji, že vydavatelé umístily oba díly na jedno dvd. Film nenudí, hodně času je věnováno milostné zápletce, zatímco život v zajateckém táboře nepůsobí nijak drsně. ()

Reklama

Reklama