Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký britský důstojník Jack Rose se za druhé světové války o dovolené zamiluje do půvabné zdravotní dobrovolnice Lizzie Carterové. Záhy je ale zajat a uvězněn v německém hradě Colditz, který slouží jako válečný zajatecký tábor. Ještě před tím ale stačí požádat desátníka Nicholase McGradea, aby Lizzii vyhledal a řekl jí, co se stalo. McGrade, který se dostal do Londýna a pracuje nyní u tajné služby, Lizzii najde a i on propadne jejímu kouzlu. Nedaří se mu ji ale získal, a tak začne zadržovat Jackovy dopisy a posléze ho dokonce prohlásí za mrtvého. Jack ale žije a se svými spoluvězni se opakovaně pokouší z Colditzu uprchnout. Když se dozví, že ho v Londýně již rok všichni považují za mrtvého, rozhodne se utéct na vlastní pěst. Jeho první kroky míří k Lizzii. Tu ale McGrade právě požádal o ruku. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Vězení zvenku je hrad Český Šternberk, a zevnitř dnes už neexistující prostory za Jezuitskou kolejí v Kutné Hoře. Vězeňské kobky jsou skutečné a nachází se v prostorách soudní budovy také v Kutné Hoře. (Standik24)
  • Scéna, kdy desátník McGrade (Damian Lewis) vystupuje z vlaku v Londýně, byla natočena na pražském Hlavním nádraží. (šerminator)
  • Lokomotiva přijíždející na nádraží ve 27. minutě má na přední části viditelné označení 464.002. Jedná se o českou lokomotivu vyráběnou v ČKD.  Dodnes je z této řady zachován právě tento jeden kus.Tyto lokomotivy byly v provozu v letech 1940-1977. (šerminator)
  • V 54. minutě druhého dílu na vlakovém nádraží si je možno všimnout, že k natáčení byly použity i československé vagony, na jednom z nich je možné si všimnout nápisu "Neodrážet, nespouštět". (bejkovec)
  • V 32. minúte druhého dielu si Jack vo väzení listuje nemecký časopis. Fotka na obálke však bola urobená až o rok neskôr počas bitky v Ardénach. (Smok)

Reklama

Reklama