Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„…když Země byla ještě mladá a magie ještě utajována“… v těchto zapomenutých časech doby železné a bronzové se nachází vesnice s hrozivou kletbou. Každých pár let musí vesnice vydat několik mladíků, které vojáci odvezou přes moře na tajemný a hrozivý ostrov. Zde jsou obětování „bohu“, který prahne po mladém masu. Theo nikdy nebyl odvezen díky protekci svého otce, vůdce vesnice (Cyrnan). Theo ví, že vojáci se za čas zase vrátí. Doba než se tak stane je podnítila skupinu mladíků, aby se vydali pro radu k Sybile. Jejich úkolem je dostat se do paláce a zde zabít Minotaura, který chrání duši krutého boha, jemuž jsou chlapci obětováni. Dokáží se děsivé kletby zbavit?... (Intersonic)

(více)

Recenze (67)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Minotaur je TV produkcia a lacnosť z neho srší každým coulem. To by ani nevadilo, keby neabsentovala tvorčia schopnosť práce s napätím. Spoň trochu. Veď natočiť kvalitný hon v temnom klaustrofobickom prostredí s mínusom na účte nám predviedol Fincher už v 92-hom. Nečakal som teda žiadne terno, na blbé dialógy a plytký scénar som sa pripravil pixlou popcornu a mäkkym vankúšikom pod prdel. A šok nastal keď ukázali v celej svojej paráde onú beast. Mytologický poloboh transformovaný na vysušenú perastenú megakrysu s trojmetrovými rohami a patologickým predkusom. Uff! Akožto človek odchovaný trojkou Heroes of Might and Magic som tento lapsus už do konca filmu nerozdýchal. Až sa mi smiať chcelo... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

To zas byla bejkárna jen co je pravda. Čekal jsem, že když se ve snímku objeví Tom Hardy a Tony Todd alias Candyman, tak to bude za něco stát. Stálo to za starou bačkoru. Pan Sladký tu však své nejslavnější roli vzdává hold, protože ze všeho nejvíce připomíná dvoumetrovej čokoládovej bombon, ano až tak sladce (rozuměj teple) působí. Že je však hetero a jeho orientace není 4% dokazuje tím, že se snaží dostat pod sukni své sestře, která ovšem sladké asi nerada a při představě sexu s bratříčkem, jí zuby trnou natolik, že radši skočí šipku do Minotaurovi jeskyně pomoci Hardymu a spol sejmout bejka. Rozpočet sedm milionů byl vynaložen na vše možné, jen ne na masku Minotaura protože ten nevypadá děsivě, ale za to vypadá skutečně děsně a když jsem ho viděl prvně, začal jsem se smát. S takovou držkou bych byl taky naštvanej na vše kolem a i když v jeskyni neměl zrcadlo, tak se určitě viděl v odrazu vody, když chlastal z jezírka. Nuda, děs a běs. Jedna hvězda ze...já ani nevim třeba za to, jak se nakonec Tom Hardy vypracoval ve špičkového herce, jelikož tady v něm talent zatím ještě dřímal. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že tvůrci tohoto snímku šlápli hodně vedle. Má představa o minotaurovi je teda trochu jiná. V bájích a legendách je tohle "zvíře" popisováné jako člověk s bíčí hlavou. To si asi tvůrci nevšimli. Mně se líbili minotauři třeba v Narnii, nebo seriálovém Herculovi. Tento vypadal jako ten druh kočky bez srsti s hlavou, která nebyla zle udělaná. Dejme tomu, že chtěli být originální. Začátek byl velmi povedený. Ale pak už to bylo vcelku o ničem. Labyrint pěkně udělaný, dobré efekty, hezké, ale hloupé ženy. Celkem herecké výkony bych zařadil na úroveň besídky v 5. třídě základní školy. Bídný scénář tomu byl bohužel nápomocen. Suma sumárum. Odpočinkový historický ''horor" s dobrými efekty pro nenáročného diváka. 40% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto snímku jsem se vrátil do dob Herkulese, Xeny a Mumie dohromady. Leč někdy kýčovitý a přehnaný děj filmu se však snaží alespoň trochu vyrovnávat pěknými dekoracemi a zajímavými a neotřelými herci. I když minotaura jsem si představoval trošičku jinak, to se však po hodině vytratilo do prazdnoty. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Keď som videl tunajšie slábe hodnotenie, film ma dosť odradzoval, nakoniec som bol však celkom "milo" prekvapený. Film inšpirovaný starou gréckou bájou bol mierne poinačený, odohráva sa na ostrove Minos (vlastne sa aj dá považovať za Krétu, ibaže v jej obyvateľstve akosi prevládajú černosi). avšak rozhodne nevyužíva naplno potenciál, ktorý mu téma ponúka. I keď sa jedná o lacnú béčkovú snímku prekvapila ma dobre budovaná atmosféra, kde som sa pri scénach v labyrinte miestami celkom bál. Všetko sa však zmenilo príchodom nechutne digitálne Minotaura, ktorý navyše vôbec nezodpovedal mojim predstavám, okrem toho ma pobavilo aj konanie niektorých postáv , ktoré vplyvom nespolupráce s ostatnými a tým, že sa až neuveriteľne ležérne špacírujú po labyrinte krvavo spečatujú svoj osud. Nakoniec som si myslel , že to celé dopadne omnoho horšie, samozrejme na čisté 3* film nie je, avšak ako oddychová zmes zábavy a napätia funguje celkom dobre. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Lucemburku. (Terva)

Související novinky

Sedm statečných rytířů

Sedm statečných rytířů

10.02.2009

Zatímco fanoušci fantasy napjatě čekají na jakoukoli zprávičku o už údajně dotočeném howardovském Solomonu Kaneovi, hlavní představitel James Purefoy se opět chopí meče, aby vzdoroval tyranii. V… (více)

Reklama

Reklama