Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„…když Země byla ještě mladá a magie ještě utajována“… v těchto zapomenutých časech doby železné a bronzové se nachází vesnice s hrozivou kletbou. Každých pár let musí vesnice vydat několik mladíků, které vojáci odvezou přes moře na tajemný a hrozivý ostrov. Zde jsou obětování „bohu“, který prahne po mladém masu. Theo nikdy nebyl odvezen díky protekci svého otce, vůdce vesnice (Cyrnan). Theo ví, že vojáci se za čas zase vrátí. Doba než se tak stane je podnítila skupinu mladíků, aby se vydali pro radu k Sybile. Jejich úkolem je dostat se do paláce a zde zabít Minotaura, který chrání duši krutého boha, jemuž jsou chlapci obětováni. Dokáží se děsivé kletby zbavit?... (Intersonic)

(více)

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $735,005║ Veru začalo to v celku dobre, pútavo po vizuálnej stránke, réžia na dobrej úrovni ale časom sa to premenilo na nezáživnú béčkovú báchorku, tápajúcu vo svojich nedostatkoch, čakal som od toho určite viac, než v konečnom dôsledku z toho bolo. /20%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Náhodou, ja som spokojný. Čakal som niečo oveľa horšie. Bájny grécky mýtus o Minotaurovi (mužovi-býkovi z labyrintu pod mestom, kam sú mu hádzané ľudské obete) ma už nejaký ten piatok fascinuje. Preto ma mrzí, že okrem televízneho celovečeráku Herkula (s Kevinom Sorbom) som ho v ničom nevidel. To sa teraz konečne, našťastie, zmenilo. Dej je jednoduchý a atmosféra labyrintu nemusela byť až takáto monotónna (steny, zákruty, steny, zákruty - určite sa to dalo spracovať oveľa pôsobivejšie a hororovejšie). No stále slušný akčný horor, zasadený do originálnych/pôsobivých dávnych vekov. Rutger Hauer a Candyman Tony Todd sa len mihnú. Čo je hlavne u Tonyho Todda dobre, lebo má fakt hnusné bradavky. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Projížděl jsem si filmografii Toma Hardyho (po shlédnutí Wariora se pro mě stal jedním z nejvyhledávanějších herců) a narazil jsem na tento snímek a jelikož se mi vždycky líbily pověsti a báje, řekl jsem si, že Minotaura zkusím. Už ze zdejšího hodnocení a z převážné většiny obsazení bylo jasné, že půjde o béčkovou záležitost a také to tak bylo, v podstatě jsou k vidění ultralevné kulisy, hlavní část trávíme v labyrintu, který tvoří asi tak sedm chodeb a Minotaurův brloh. Až překvapivě dobře vypadá samotná obluda, když se poprvé objeví v celé své kráse před kamerou, nečekaně pokývete hlavou. Sem tam vystoupí z šedi béčkové průměrnosti atmosférický záblesk, jedna či dvě lekačky mají něco do sebe, Todd přidává do filmu trochu démona, no a Hardy, to je takovej klučík, kterej buď teprve zahajuje trénink pro začátečníky nebo svoje velehory s názvem Horní Trapézy ukrývá pod tunikou... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Úvod zaujímavý a vizuál pekný. Aká sračka sa však potom z tohoto filmu vykľula bolo na neuverenie. Otrasná sprostosť plná zlých hereckých výkonov, škaredého Minotaura a nepochopiteľného jednania postáv. Veľmi slabučké a nebyť zaujímavého úvodu, tak toto hovno spláchnem rovno do odpadu. 15% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tam Théseus, pár beden s dynamitem a zápalná šňůra od princezny Ariadny.. Slaboduchá slátanina, kterou měly už na počátku rozmáčknout pohupující se trojky ikony hororů Tonyho Todda a byl by klid. Nedivím se Hardymu, že vzal Bronsona a Warriora, protože frustraci z todlenctoho utrpení mladého Ovčáka bylo potřeba někde vybít.. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Takové lehce nadprůměrné béčko, které ale má, teda alespoň podle mě, velmi povedené digitální efekty (CGI minotaur se fakt povedl). Co se ovšem týče herců a scénáře...tak celkem o hovně :) Ale pro zkrácení horkého a nudného dne to bohatě splní svůj účel. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Minotaur je TV produkcia a lacnosť z neho srší každým coulem. To by ani nevadilo, keby neabsentovala tvorčia schopnosť práce s napätím. Spoň trochu. Veď natočiť kvalitný hon v temnom klaustrofobickom prostredí s mínusom na účte nám predviedol Fincher už v 92-hom. Nečakal som teda žiadne terno, na blbé dialógy a plytký scénar som sa pripravil pixlou popcornu a mäkkym vankúšikom pod prdel. A šok nastal keď ukázali v celej svojej paráde onú beast. Mytologický poloboh transformovaný na vysušenú perastenú megakrysu s trojmetrovými rohami a patologickým predkusom. Uff! Akožto človek odchovaný trojkou Heroes of Might and Magic som tento lapsus už do konca filmu nerozdýchal. Až sa mi smiať chcelo... ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

"Svet nikdy nezabudne na Ovčáka, ktorý zahubil Boha" - to je posledná veta tohto úbohého horroru. Ja si na neho nespomeniem už ani za pol hodinku, čo dopíšem tento komentár. Pretože hlavný hrdina je šede nevýrazný, naviac ho hrá nesympatický a zlý herec. Taký sú tam vlastne všetci - nevýrazní a špatní. Ale s textami, ktoré im scénarista vložil do úst, by hadam každý vyzeral ako debil. Jedna nelogickosť, strieda druhú. Jedna trapná hláška, je v zápätí prebitá ešte väčšou blbosťou. Mnohonárodná európska koprodukcia zabezpečila lacné kulisy, ešte lacnejšie kostými a biednych hercov. No a ten digitálny "Minotaur" vyzerá ako z kože odratá gigantická krava s hlavou netopiera. Jonathan English to však všetko myslí absolutne vážne. Hádam mu ani nedošlo, že natočil ukážkový odpad! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nezáživné a mdlé. Kulisy a kostýmy mi pripomínali Star Trek a nie historický film. Hviezdičku dávam Tomovi Hardymu za pozerateľný výkon a tej oblude, tá bola zvládnutá pomerne slušne. Ostatné sa do hodiny po filme rozplynulo v prachu filmových zbytočností. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Každý se učil dějepis a každý měl představu, jak asi vypadal bájný Minotaurus. Ta moje je diametrálně odlišná od smradlavé obludy, která běhala podzemním labyrintem v tomto filmu. To je bestie, která by se hodila do béčkového hororu, ale ani tím tento výtvor není. Po prvních deseti minutách se každým dalším okamžikem dostavuje zklamání a jeho pachuť je to jediné, co mi z filmu zůstalo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Prej horor. Prej fantasy. Prej film... Na béčkách většinou bývá zábavné to, že vědí, že prostě jsou béčka, nesnaží se brát vážně, naopak ze své stupidity (nebo chcete-li ze svých nedostatků) se snaží udělat přednost. Jenže pak jsou filmy, jako tady Minotaur, které nechtějí vidět, že jsou trapný, jakože hodně trapný. A to je pak... ehm, trapný :-) Tom Hardy je tady jaksi omylem, Minotaur vypadá spíš jak brácha Vetřelce, a celé je to tak nehorázně hloupé, až se jeden diví, že producenti financují i něco takovéto. Naopak se nediví, že to šlo očividně rovnou na DVD. No už jsem tomu naložil docela dost, dvě hvězdy snad jen za Hardyho a za to, že... ne, ani nevím, proč jsem dal tu druhou *, asi křeč v ruce a myš mi sjela o kousek výš, jiné vysvětlení neexistuje :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že film se bájí moc nedrží. Objevují se tam určitě prvky, ale jen velice okrajově. Samotný Minotaur je tak trochu mimo mísu. Určitě to není napůl člověk napůl býk, ale spíš býk ve stádiu rozkladu s předkusem Vetřelce. Nicméně se podle mě podařilo tvůrcům natočit průměrné béčko. Byly tam hodně světlé chvilky, ale taky nudné a až přehnané chvíle. Výkony herců jsou celkem v mezích přijatelnosti. No a děj do sebe postupně zapadal, takže jsme vlastně začátek i konec pochopili celkem v pohodě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Začalo to docela dobře, pak se ale objevil fetující Tony Todd, začalo to sebou trochu plácat a konec už byl hodně na dojezdu. Ale překvapivě to nebyla taková sračka, jak jsem čekal. Minotaur byl fajn, krev byla fajn, některé ženské byly fajn... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli se bát nebo smát kdybych měl psát hned to by potom bylo odstavce za filmovou skoro sračku. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se aspoň drželi tý legendy, aby to mělo nějakou hlavu a patu. Ale to je jako házet hrách na stěnu. Strašnej výplach. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já se vždycky nechám zlákat hezkou a poutavou reklamou a obalem na dvd a pak jsem fakt zklamán. Ten bod je za Rutgera Hauera. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice povedené dílko, ovšem tím končí klady. (ne)Herci jsou otřesní, scénář jak od dítěte školou povinného, jež si rádo četlo ve starých řeckých bajích a pověstech. ()

Související novinky

Sedm statečných rytířů

Sedm statečných rytířů

10.02.2009

Zatímco fanoušci fantasy napjatě čekají na jakoukoli zprávičku o už údajně dotočeném howardovském Solomonu Kaneovi, hlavní představitel James Purefoy se opět chopí meče, aby vzdoroval tyranii. V… (více)

Reklama

Reklama