Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví dramatický příběh mladé dívky Alice (17) z běžné průměrné americké rodiny. Od roku 1927 americké úřady v 25 státech USA schválili praktikování eugeniky, na jejímž základě byla celá rodina včetně Alice "shledána vinnou" za geneticky méněcennou a neschopnou dalšího "rozmnožování". Alice má být nakonec jako spousta jiných lidí v USA té doby soudem odsouzena k nucené sterilizaci.... (wader)

(více)

Recenze (2)

wader 

všechny recenze uživatele

v jistém smyslu se jedná o "ZÁVAŽNÝ" film, protože je vyloženě uveden jako pro eugenický (prostě propagační). Z eugeniky vznikl nacistický rasismus v 3.říši. Tomorrow's Children se zabývá moc vážnou problematikou, která, jak se zdá, se týká lidí po celém světě i dnes. Už mi snad ani nepřijde "záhadné" proč ten film upadl do zapomnění a proč ho v čr asi nikdo neviděl... ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Velmi silné téma, které bych moc rád viděl v nějakém pětihvězdičkovém dramatu. Toto zpracování je ale spíš průměr; scénář má pár silných chvilek, ale jen v první polovině filmu. Jednu scénu na podobné téma ale přece jen znám - NORIMBERSKÝ PROCES a scéna Montgomery Clifta. Pro Američany je evidentně snesitelnější dramatizovat nacistické zvrhlosti než vlastní historii. ()

Reklama

Reklama