Reklama

Reklama

Boty mrtvého muže

(festivalový název)
  • Velká Británie Dead Man's Shoes
Trailer

Obsahy(1)

Zatímco předchozí Meadowsův film Tenkrát v Midlands byl hořkou komedií, v jeho novém snímku, který se též odehrává v Midlands, zaznívají bezútěšně temné a zneklidňující tóny zloby a násilí. Richard (Paddy Considine) vždycky držel ochrannou ruku nad svým mladším bratrem Anthonym (Toby Kebbell). Když však narukoval, prosťáček Anthony se dostal do područí šéfa místního drogového gangu Sonnyho. Uplynulo sedm let a Richard míří do rodného městečka v Midlands. Dům, kde vyrůstal, už mu nepatří, a proto se utáboří na opuštěné farmě. Parta gaunerů zpočátku Richardův návrat nebere vážně. Jenže dělá chybu - přišel čas pomsty a zúčtování s minulostí. Film byl vloni uveden na MFF v Benátkách a v Torontu. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Škoda takhle nevyrovnaného scénáře.Konec mě ale přijemně překvapil a hlavně tomu dal tak nějak smysl,který mi tam trochu chyběl.Scény flashbackú se mi líbily všechny a taky hudba.Mám rád revenge movie tak přidávám i čtvrtou hvězdu.Considine byl fajn a nevím proč,ale ksicht Garyho Stertche mě fascinuje. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Postmoderní guláš, který osciluje někde mezi černohumornými gangsterkami Guye Ritchieho vážným psychologickým dramatem o pomstě. Neůspěšně. Výsledkem je podivná všehochuť, ze které jsem měl značně smíšené pocity ( dočkáte se např. velmi vtipné scény s dealery sjetými na kaši a chvíli nato následuje depresivně sugestivní scéna týrání zaostalého mladíka - máte se smát, nebo plakat? ) Některé scény jsou geniální, ale pouze vytržené z kontextu. Kdyby tak režisér natočil žánrově čistý snímek a nemixoval různé styly. Na druhou stranu dokážu pochopit, že se někdo u tohoto filmu velmi dobře bavil. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ďalší zbytočne naťahovaný nápad o pomste, ktorého údernosť by bola možno veľmi účinná v jeho krátkometrážnej podobe. Viaceré flashbacky sú vytrhnuté z kontextu a takmer všetky hudobné scény dej nikam neposúvajú, iba zdržujú (prípadne slúžia ako marketingový ťah na prezentáciu soundtracku). Najviac mi ale vadila silná vykonštruovanosť príbehu a režisérove klamanie telom (neopodstatnené a čisto účelove podsúvanie faktov). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Filmy hnané námětem pomsty mám rád, protože většinou jsou sázkou na jistotu. Moc toho pokazit totiž nejde. Pomsta samotná pak většinou film nějak utáhne. Dead Man's Shoes však nenabízí nic zajímavého. Některé světlejší a zábavnější momenty jsou v zápětí zabity nudou a ve finále oblíbený námět pomsty stačí jen slabý průměr. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

This is cheap movie. Ultralevná produkce, na které je bohužel nedostatek peněz vložených do filmu vidět. Navíc čistě béčkoidní zápletka a nedechberoucí příběh, to ani renomé později slavného britského režiséra Shanea Meadowse nedokáže přebít. Divné jsou i vnitřní tvůrčí protichůdné tendence, tedy jakási formanovská snaha o rozměr autentického vyprávění a punc reality, posílený absolutně civilní mizanscénou, silně improvizovanými dialogy a prací s herci coby neherci, proti čemuž stojí ten absolutně nereálný dějový rámec a logické lapsy, celé to vypadá spíše jen jako nepovedená parodie na drama o pomstě v konceptu ultralevné Záhady Blair Witch... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu debutoval anglický herec Toby Kebbell a také obdržel nominaci na cenu BIFA. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama