Reklama

Reklama

Boty mrtvého muže

(festivalový název)
  • Velká Británie Dead Man's Shoes
Trailer

Obsahy(1)

Zatímco předchozí Meadowsův film Tenkrát v Midlands byl hořkou komedií, v jeho novém snímku, který se též odehrává v Midlands, zaznívají bezútěšně temné a zneklidňující tóny zloby a násilí. Richard (Paddy Considine) vždycky držel ochrannou ruku nad svým mladším bratrem Anthonym (Toby Kebbell). Když však narukoval, prosťáček Anthony se dostal do područí šéfa místního drogového gangu Sonnyho. Uplynulo sedm let a Richard míří do rodného městečka v Midlands. Dům, kde vyrůstal, už mu nepatří, a proto se utáboří na opuštěné farmě. Parta gaunerů zpočátku Richardův návrat nebere vážně. Jenže dělá chybu - přišel čas pomsty a zúčtování s minulostí. Film byl vloni uveden na MFF v Benátkách a v Torontu. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Teardown 

všechny recenze uživatele

Ač ne zrovna originální a místy i lehce předvídatelný příběh o vyrovnání se s duchy doby minulé, tak velmi impulsivní film s autentickými rysy, který dokáže u diváka probudit silnou lítost i nenávist, strach a beznaděj, úsměv i vrásky, otázky a odpovědi. Film o pomstě, silném rodiném poutu, zadostiučinění a samozřejmě o hněvu, který jako turbína žene člověka ke svému cíli. Opravdu skvělá dramatická podívaná, které více než sluší kabátek anglické krajiny s neodmyslitelným deštivým počasím, dávající výsledku tu správně jemnou dávku deprese. Jednoduše paráda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ťažká brutalita. Shane Meadows potvrdil, že s kvalitou jeho nezávislých filmov si môžem byť istý. Otrepané príbehy nemajú v jeho filmoch miesto a ani tento nie je výnimkou. Navyše miestami úplne ignoruje hlavný stredný prúd, čo sa spracovania týka. Výber hudby v tomto temnom thrilleri bol naozaj hazardným ťahom, ale mne sa to páčilo. Rovnako ako kamera, výber hercov, či dokonca zaujímavá atmosféra, ktorá nemá ďaleko ani od horroru, či (trúfnem si povedať) miestami dokonca ani od paródie. Už záleží potom len na vkuse divákov. Vidím, že Meadows sa ale do toho môjho trafil. 80%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Silně Lacinná a nudná Záležitost! Jeden z Nejhorších Revenge Filmů, co jsem kdy viděl! Tak vysoké hodnocení absolutně nechápu, jelikož já si vyžaduji v Revenge filmu, aspon jednu krásnou Vraždu.. a Né bodnutí nožem do břicha mimo Záběr! Né tenhle film se nepovedl! a Poster se sekerou mě nasral úplně nejvíc, Jelikož ve filmu o sekeře není ani Zmínka! ()

Vlče 

všechny recenze uživatele

Paddy Considine ztělesňuje hlavního "hrdinu" v brutálním, přímočarém a minimalistickém nezávislém filmu v režii Shanea Meadowse. Zapadákov v britských Midlands, banda gangsterů-primitivů, voják vracející se domů a podmanivá hudba vytváří dohromady film, který na mě měl zatím subjektivně největší dopad ze všeho, co jsem viděl. Každý má takový svůj film, nebo by ho alespoň mít měl... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut to vypadalo na ryze amatérskou filmařinu, už jenom ten obraz, roztěkaná kamera a herci "z ulice". Pak ale příběh diváka nečekaně vtáhl a zbývající hodinu sledujeme Paddyho Considineho, jak syrovým způsobem mstí svého bratra. Bylo to celé takové jiné, zvláštně pojaté, prostě britské, ale neříkám, že to bylo špatné. Nakonec jsou z toho kvalitní 3 hvězdičky. 69% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu debutoval anglický herec Toby Kebbell a také obdržel nominaci na cenu BIFA. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama