Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Ekologický odpad. Recyklovaný. Příručka multikulturalismu a filmových rasových a genderových klišé na šetrném papíře. Každých pět minut vyslovené We can change mi připomínalo Saddáma v South Parku. Viděl jsem to z úcty k Jennifer Connelly (včera měla narozky), ale tohle byl asi první film, kde bych byl radši, kdyby v něm nebyla. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Už vidím to nadšené švitoření nad "lidskou myšlenkou!" - nedal jsem za to body Kingdom of Heaven a ani v případě Dne, kdy se zastavila Země to tvůrce nezachrání od soudu. Nesmyslná kombinace předlohy, Dne nezávislosti a tatínkovského přístupu Stevena Spielberga, která funguje v rámci fragmentů, nepostrádá nápad a působivé scény, ale po celou dobu mi přišlo, že se koukám na několik filmů současně. Reeves tradičně vynikající... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne bezvýrazné, matné, chudokrvné, neatmosférické, nedopečené, nedovarené a mdlé sci-fi. Jeho pozretie som odkladal 2 týždne, ale radšej som mal 20 rokov. Dvojhodinová nuda bola miestami skutočne až neakceptovateľná. Od sci-fi automaticky nečakám hneď Votrelca. Ale aj dialógy, postavy a zaujímavý príbeh predsa môžu zabaviť. Nie však tu. Finále totálne klišé, zápletka fádna, finálna pointa detinská (ľudstvo je zlo, ale aj tak si zaslúži druhú šancu), Jaden Smith príšerný, ani po (drahej) vizuálnej stránke ma to ktovieako nenadchlo. A do toho drevený Keanu Reeves. Bavil ma len jeho megarobot. Divákom sa ale snímka zrejme páčila, keďže na celosvetovej tržbe nechali 233 miliónov (pri 80-miliónovom rozpočte). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nepovedlo. Vizuálně chudé, myšlenkově retardované, sem tam se zableskne slušnou atmosférou, ale jinak obloha šedá a nezaprší z ní. Mračící se Reeves a jeho Golem přinášejí jakési poselství z hvězd, ale ocitají se s ním uprostřed záplavy klišé tradičních katastrofických filmů, včetně prachpitomé rodinné krize krásné astrobioložky. Výsledkem je zmatené ježdění z místa na místo a nudné plácání o lidstvu za zvuku Bacha a kulometné kanonády US ARMY. A když už není o čem, je tu rozuzlení jak z tripu praštěného hipíka. Tady nejde o jednoduchost myšlenky, ale prostoduchost podání. Derricksonovi slušně podjely nohy – a jeho verze sci-fi klasiky není ani sexy podívaná, ani film se solidní ideou. Je docela na pováženou, že z hlediska vyváženosti a podání jednoduché agitující myšlenky nedokáže nová verze ani zdaleka konkurovat originálu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá sci-fi ze staré školy (v moc překném vizuálním kabátku) s bohužel typickým závěrem o naději, že se lidstvo může změnit. Původní film jsem sice neviděl, ale Derrickson podle mě výborně vystihl myšlenku a vyznění originálu (určitě se brzy mrknu abych si to potvrdil), který má doslova nadčasové téma. Keanu Reeves navíc obrovským skokem překonal má očekávání, protože jsem si ho, upřímně řečeno, v takové roli nedovedl představit. Pro mě osobě byl nejlepší scénou filmu geniální začátek, který mi atmosférou hodně připoměl VĚC. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Natáčalo sa od 12. decembra 2007 do 19. marca 2008 vo Vancouverských filmových štúdiách, Vancouverskom fóre, pri Deer Lake, v Jericho Park a na Univerzite Simona Frasera. (Greenpeacak)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama