Reklama

Reklama

Dlouhá cesta zpět

Trailer

Na drsné stezce Mexikem může nepřítel představovat jediného spojence... Legendární mexicko-americký herec Anthony Quinn (1915–2001) se v začátcích své herecké kariéry díky svému původu a vzhledu nejčastěji objevoval v rolích divokých Mexičanů a westernových padouchů. Vyhlášený psanec Bob Kallen představuje jednu z nich. Ve Spojených státech je podezřelý z dvojnásobné vraždy a měl by stanout před soudem, jenže před spravedlností se skrývá v zapadlém mexickém městečku. Po jeho stopě se proto vydává strážce zákona Chris Hamish, jehož ztvárnil William Conrad, proslavený rolí státního návladního McCabea v seriálu Jake a Tlusťoch. Muže zákona pohání urputná touha konečně uspět v náročné misi a ve jménu zákona dostat proslulého pistolníka zpět do Scottsville před spravedlivý soud. Nespoutaný Kallen při dopadení nečekaně neklade větší odpor, jenže nesourodou dvojici čeká dlouhá a trnitá cesta zpět, na níž číhají krvelační Apačové. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Šerif Chris Hamish (William Conrad) překročí mexické hranice. Putuje do Seralva, aby zatknul dvojnásobného vraha Roberto Kallena (Anthony Quinn), jehož chce přivést zpět do Scottville, kde se s ním má konat proces. Proti očekávání se nechá Kallen zatknout dobrovolně... Inteligentní western o relativitě viny a nedostatečnosti spravedlnosti s perfektním a uchvacujícím Anthonym Quinnem. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Perfektní western s charismatickým Anthony Quinnem v jedné z hlavních rolí a Williamem Conradem, jenž tu působí ještě svěžejším dojmem než ve své nejslavnější roli J. L. McCabea v seriálu Jake a tlusťoch. The Ride Back zaujme nejen svým námětem, ale zejména charaktery ústřední dvojice, na nichž je celý příběh postaven. Měnící se vztah, resp. názory jednoho na druhého během jejich putování jsou sice předvídatelné, ale přesto dokáží zapůsobit. Po celou dobu sledování tohoto snímku jsem se nemohl zbavit pocitu, že jsem v ne příliš vzdálené minulosti viděl western s velmi podobným příběhem a vzpomněl jsem si pouze na film Hostiles, avšak nejsem si jistý, zda se nejednalo ještě o nějaký jiný. Každopádně tento počin si ode mě zaslouží plné hodnocení. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Netradiční příběh, ve kterém ale asi přeci jenom sympatiemi dáte přednost "Tlusťochovi" Williamu Conradovi. Lita Milan je fakt šťabajzna, a nutno dodat, že její překrásnou rozčilením dmoucí se hruď dokázal kameraman dobře zachytit. Jenom bych upřesnil kolegu Pohrobka, že Kallen se nenechá zatknout tak úplně dobrovolně, vysvětlení je ale složitější a vy se k němu doberte filmem sami. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Vzdor poněkud rutinnímu snímání, mj. opomíjejícímu možnost doslovit, prohloubit epické vnímavější krajinnou reflexí, nadprůměrný western. Oslovil mě především silným příběhem umně setkaným s dvěma osobn(ostn)ími dramaty – sestupy obou hrdinů k jejich vlastním nitrům, na jejichž účinnosti má hlavní podíl věrohodné herectví obou představitelů. Skutečná cesta zpět musí být vždy právě takovým ponorem a její cíl musí zůstat až do poslední chvíle (a možná i přes ni) v takové mlze, jak je tomu v tomto filmu. Otevřený konec zde není jen dějovým ozvláštněním, ale opravdovou výzvou k pravdivému ohledu - přes všechna úskalí a bolest. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Odysseové v sedle. Dráb a zajatec v osidlech. Vytasí se na ně stíny. Lučištníci bytí, bití prérie. Pěvec úsvitu - charakter. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný "komorní" western soustředěný jen na dva muže, pronásledovatele a pronásledovaného.(70%) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak předně, že se jednalo o Williama Conrada, kterého proslavil nejvíc seriál Jake a tlusťoch, jsem absolutně nepoznal. 30 let stačilo k tomu, aby se z tohoto muže stala téměř nepohyblivá mašina. A zde přitom řádil. Je to zajímavý western. Ani jedna pořádná hvězda a muž zákona, který je chvílemi dost ustrašený. I proto působí oba jako nesourodá dvojice, ale dobře to funguje. Protože tento western se blíží k jednomu hlavnímu vyústění, není dlouhý a svým pojetím působí dost odlišně a tím pádem originálně. Tím víc, že film řeší i moralitku spravedlnosti a objektivitu amerického práva té doby. Většina filmů mnohem víc diváka spojuje s hrdinou, protože ti jsou většinou skvělí pistolníci, nebojácní a odvážní a polapit antihrdinu pro ně nebývá problém. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Kvalitný takmer komorný western ponúka príbeh cesty šerifa Chrisa Hamisha a podozrivého Boba Kallena, ktorého musí dopraviť z Mexika pred súd do mesta Scottsville. Dráma dvoch mužov, ktorý si nemôžu veriť, ale sú na seba odkázaní, pretože po ceste musia čeliť útoku indiánov. Výborná produkcia a perfektné charakterové výkony Anthony Quinna a Williama Conrada tvoria dobrú dramatickú atmosféru. Charaktery nie sú čiernobiele a koniec otvorený. 75% ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, je to taková westernová road movie s výbornými Williamem Conradem a Antohy Quinnem. Kupodivu je tam dobře propracovaná i psychologická linie obou hlavních hrdinů. ()

G.Bookwrom 

všechny recenze uživatele

Drama dvou mužů - šerif má dopravit z Mexika do USA vězně, který údajně spáchal vraždu. Po cestě je obtěžuje hrozně protivná vězňova milenka a také opilí Apači. Jednoduchý, strašně předvídatelný děj. ()

Reklama

Reklama