Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Setkání dvou mladičkých prostitutek, jejich láska a hledání cesty ke štěstí to je základní kostra filmu Hardcore, bohaté směsi syrových přísad, držených pohromadě podmanivou atmosférou a přesvědčivými výkony obou protagonistek, K. Tsavalouové a začínající D. Skiadiové. Působivý debut scenáristy a režiséra Iliadise je dost provokativní na to, aby přilákal zvědavce, v jádru jde však o jímavou moderní pohádku o lásce a zradě, byť zasazenou do vulgárního prostředí. Od začátku je zřejmé, že se film soustředí na více než jen sex. Ve svých sedmnácti letech je Martha se svou drogami udržovanou otupělostí a masochistickou zálibou v placeném sexu jen krok od úplného vyhoření. Do společnosti prostitutek s dětskými tvářičkami a jejich pasáků vstoupí Nadia. Je jí teprve šestnáct, je neskutečně temperamentní a chce být slavná. Na rozdíl od Marthy je pro ni tahle práce jen krátkou zastávkou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (33)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto ecxelentní příběh dvou mladičkých prostitutek a jejich cesty za "lepší budoucností"... Z počátku to vypadá jako drsná sonda do světa prostituce a film svojí syrovostí, odpudivostí a násilností připomíná nejeden horrorový exploitation, v půli se však rozjede teprve naprosto špičkový scénář-děj a divák se zatajeným dechem sleduje, jak to s těma dvěma holkama nakonec dopadne ... Navíc obě mladičké herečky a jejich herecké výkony jsou tak úžasné, že Vám prostě nemohou nepřirůst k srdci (a tím myslím jak mužům, tak ženám). Holčičky vzbuzující spíše ochranitelské pudy, které by chtěl každý "normální" chlap doma hýčkat a rozmazlovat si to zde rozdávaj s každým a snad každých pět minut. Opravdu neuvěřitelně drsný a v půli neuvěřitelně zajímavý film. Až v půli začne hrát vlastně ve filmu hudba, která podmanivě mění celou atmosféru z brutálně odporného prostředí kurev a pasáků na napínavou a nervydrásající jízdu dvou holek, které si možná vzaly trochu velké sousto ... a nebo ne? Jednoznačně doporučuju všem od 18ti let. Nejedná se o obyčejný komerční násilný exploitatiční snímek, ale o mnohem víc. Tohle je FILM! Jen chci ještě upozornit, že se nejedná o remake špičkového filmu Hardcore z roku 1979 (ze kterého si vzal o mnoho let později inspiraci 8mm (1999)). I když je fakt, že tyto dva uvedené filmy zpracovávají téměř stejné téma (kromě snuffu...), film celou svojí atmosférou připomíná alespoň mě, nevím sám proč, film My děti ze stanice Zoo (1981). Ponurost, špinavost, mladé prostitutky a prostituti ... celé mi to přišlo dosti podobné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řecká kinematografie pro mě vždycky byla divná a film Hardcore na tom není jinak. Zvláštně, drsně, ale zároveň místy citlivě odvyprávěný příběh dvou děvek, kde jedna ví, že je děvka, přijímá to jako životní úděl a peníze z této práce ji těší. Zatímco druhá si myslí, že děvka není a vnímá tuto činnost jako zábavu. Jakmile ale příběh postupuje, i ta druhá nakonec zjistí, že se od té první příliš neliší a tak dopadne na podobné dno. Do toho se připlete nějaká ta bitka, krev, smrt a je zaděláno na průser. Hodinu a půl jsem přemýšlel nad tím, proč Řekové točí tak strašně divný a špinavý příběhy. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Je možné někoho milovat a nenávidět zároveň? Musíte k tomu zaujmout určitý postoj. Ale já vím jaké to je.Cítila jsem to k Nadii. Cítila jsem to každý den, bylo to mnohem silnější než já. Možná naše pohádka skončila.“ Drsné, surové, místy velmi odporné, tak to jsou mé pocity z filmu o podivné lásce dvou nezletilých prostitutek, o jejich práci a o cestě jedné z nich za kariérou a to doslova přes mrtvoly. „Je možné někoho milovat a nenávidět zároveň? Lidé si myslí že ne, ale já to vím líp.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Řekové jsou velmi zvláštní filmaři. Stačí se podívat na látky asi nejuznávanějšího řeckého jména současnosti Yorgose Lanthimose. Jsou černohumorné, bizarní, depresivní, osobité a celkově příjemně nepříjemné. A hlavně originální. Obdobnou originalitu promítnul do svého provokativního debutu i Dennis Illiadis, jen škoda, že jej neprovázela nápaditější režie. Přesto to dotáhl až na festival ve Varech. Vypráví o dvou nezletilých prostitutkách, které hledají samy sebe, a věří v lepší příští. I když první je otupělá a beze snů, druhá naopak cílevědomá a temperamentní, navíc chce být slavná. Ve výsledku se ovšem příliš neliší. Iliadis povolil uzdu, což mu zřejmě pomohlo k zaoceánskému remaku slavného hororu Poslední dům nalevo. Jeho debut tahá nahoru solidní atmosféra, pár slušných myšlenek a zejména absolutní přirozenost obou hereckých představitelek. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Blížiaci sa remake Cravenovej klasiky od tohto gréckeho režiséra ma dostal k jeho prvotine HARDCORE so zámerom nahliadnuť na jeho režijné schopnosti a so spokojnosťou môžem povedať že producenti si dobre vybrali. I keď je zrejmé že remake nebude mať takýto surový vizuál, no bohužiaľ ani ten mu v tomto prípade veľmi nepomohol k natočeniu niečoho čo by sa nejako slušne zavŕtalo do pamäti, na rozdiel od nie nepodobného snímku MONSTER s Ch. Theron a Ch. Ricci. Vzhľadom na komplexnejší dej aký má THE LAST HOUSE ON THE LEFT však čakám strhujúcejšiu drámu i keď je jasné že vďaka nevďačnosti zo strany fanúšikov pôvodného filmu (patrím tam aj ja) to bude mať sakra ťažké. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Hardcore je opravdu hardcore... filmy z nižší sociální vrstvy se dají formálně točit dvěma způsoby: buď je film velmi realistický, nepřibarvovaný a se střídmými výrazovými prostředky, nebo naopak je audiovizuálně velmi stylizovaný a cool. Hardcore zvolil druhou možnost a vyplatilo se to. Ovšem kromě strhujícího podání nabízí i velmi poutavý a zajímavý příběh a skvělé herecké výkony obou mladých dívek. A ten plakát je prostě úžasný (taky mi bude brzy viset v pokoji :-) Lepší 4* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavej kousek. Popravdě ale nevím jak ho ohodnotit. První půlka filmu je docela špinavá. Dalo by se to nazvat jako sonda do života kurev. Druhá půlka vypráví o úprku z tohoto hnusnýho prostředí. Snaha dvou šlapek o normální život se ale i tak míjí účinkem. Podle názvu bych sice čekal něco drsnějšího, ale ve výsledku zklamanej nejsem. Mám to tak mezi 3-4 hvězdami. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby vybrali hezčí herečky, byl bych spokojený. Erotiky hodně, navíc náctileté. Řecká kinematografie je divná, ale čert to vem, mně film posloužil k náslechu jazyka. Entaxi ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě Hardcore velice překvapil, tak formálně propracovaný a moderní film jsem od Řeků nečekal. Všechno bylo v pořádku, až do doby někde kolem půlky filmu, kdy nastal nepříjemný zlom k horšímu. Režisér tam láduje jeden nesmysl za druhým, jenom aby dosáhl rádoby šokujícího dojmu. Škoda, že už nepomyslel na to, že to může mít také negativní dopad. Nereálnost a vykonstruovanost z toho čiší na kilometry daleko. Když se však člověk oprostí od toho co film sliboval v první půli-tedy reálnou a syrovou sondu, a akceptuje poněkud násilný přechod na jakousi podivnou baladickou pohádku, vyjde z toho film pořád docela dobře. Zvlášt v porovnání s českými filmy posledních let, kde se Hardcoru po formální stránce přibližují snad jenom Protektor a Normal. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hnusné dvě držky ala bordel hnus sex a blbost film no až na jednu scénu je to nekoukatelné a hrozná blbost bože dvě škaredé opice. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina je drsnou sondou do světa prostituce, ale i když je film vůči hlavním hrdinkám surový, nedívá se na ně vyloženě jako na oběti. Na mě to působilo hodně zvláštním dojmem, ale o to víc mě to bavilo. Druhá část se měla zabývat cestou obou dívek za lepšími zítřky, ale i tady to v dobrém slova smyslu haprovalo. V jednu chvíli se mé předpoklady naplňovaly, pak začal film sklouzávat k lehčí verzi Baise-moi a nakonec se z toho vyklubalo do určité míry existenciální drama, v němž si holky nedokáží poradit nejen s relativně normálním životem, ale i se svým složitým vztahem. Alespoň takhle jsem to vnímal já. V rámci filmů zabývajících se prostitucí se jedná o jeden z nejzajímavějších a nejoriginálnějších kousků. 90% ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Prožít takhle mládí bych opravdu nechtěl, ale smekám před výkony dvou hlavních hrdinek a povedenou hudbou. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Jedno z velkych prekvapeni Karlovarskeho festivalu roku 2005! Sice to popisuje socialni problemy, ale je to hrozne cool! A navic ty hlavni hrdinky... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak to bol dosť odvážny film z prostredia mladučkých šlapiek. Musím uznať, že to to prirodzené prostredie a viacmenej realistické spracovanie tejto témy, ma celkom zaujalo. V mnohých ohľadoch mi to prišlo naozaj také "bez servítky" - a to ma na filmoch vždy upúta. Akurát po dejovej stránke to nebolo až tak výrazné ako by som dúfal. Zápletka síce zaujímavá, ale dejová konštrukcia akosi slabšia. Každopádne, dvojica ústredných postáv, ktoré mali prvotne k sebe blízko, boli napokon dosť odlišné - čo vyvrcholilo v poslednej scéne :o ()

zette 

všechny recenze uživatele

I pres zajimavy namet a nekolik dobrych scen mam z filmu spise smisene pocity. A neni to ani tak kontroverznim tematem, ale zpracovanim. Jakoby se tvurce hledal, nevedel na co klast duraz. Za dva dny si nebudu z filmu nic pamatovat. ()

Reklama

Reklama