Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

kitano 

všechny recenze uživatele

To co pred rokmi dokazal The Dark Crystal, dokazal znovu Strings. Uzasny svet vytvoreny za pomoci babok, s nedostiznym vizualnym spracovanim a carokrasnym universom, ktoreho danosti a pravidla robia z celeho filmu a pribehu neobicajny a kuzelny zazitok. Film, ktory mi pripomenul, ze to skutocne sa neukryva na povrchu a v tvarach, ale hlboko vo vnutri. (10/10) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jsou Strings jednoznačně krásný film, potěší i temnota a depresivnost, kterou by divák u loutkového filmu příliš nečekal a která je patrná především v první polovině filmu. Odkazů na severskou mytologii, Hamleta nebo Star Wars je tu ošem tolik, až člověk začne pochybovat, jestli má tenhle film vůbec svůj vlastní příběh, nebo je jenom (podobně jako jeho představitelé) postavený z cizích částí. ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Pokud si během sledování nedokážu vytvořit k žádné z postav vztah, znamená to, že mě snímek tu více, tu méně minul. Strings mě minuly totálně. Plytký příběh a vzhledem k absenci mimiky minimum emocí mě sžíralo natolik, že i těch pětaosmdesát minut trvalo zhruba stejně jako stoletá válka. Nitky zažily svůj vrchol ve Woodově bijáku Plan 9 from Outer Space. A za tímto smutných faktem si stojím. 25% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Podřízli ho. Úplně. Nenechali mu ani jednu niť..... Loutky se mstí, přicházejí o nitě, spojují nitě, zamotávají se do nich. Nic z toho není chyba vodičů, takovej je příběh. O zradě, lásce a nenávisti. A je výjimečnej jen díky různorodosti zpracování loutek i kulis. Pomsta není krvavá, ale loutková, stejně jako genocida. Hlava dubová, je prostě hlava dubová. Podruhé už bych to nedal. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem blázen do nití. 2.) Zajímá mě, jak loutkovej pták potěší loutkovou pannu. 3.) Nevím, která niť je u loutek nejdůležitější. 4.) Animáky a Spejbl s Hurvajsem jsou pro piškoty. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Šmik! Je to jenom mžik, někdo ti ufikne provázek a je z tebe mrtvola. Zapojení vodících provázků do hry považuji za originální, neotřelý nápad, za který tleskám. Příběh sám je vcelku triviální a pošmurný, jak už to na severu bývá, ale měla jsem problém se napojit na jeho emocionální vlnu. Navíc si myslím, že pošmurnost bude vadit dětem, trivialita dospělým. Takže sotva průměr. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)

Reklama

Reklama