Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Gemini 

všechny recenze uživatele

S podstatně nižším rozpočtem a v podstatně parodičtějším duchu natočené "něco jako Mumie" - tedy film o neohroženém (ehm, ehm) dobrodruhovi hrdinně vydávajícím svůj život všanc při záchraně starobylého artefaktu, potažmo celého světa. V hlavní roli Noah Wyle, který mi tíhle dokázal, že nezůstane navždy doktorem Johnem Carterem, ale má i jiné kvality. Jeho úvodní pyramidální výstup je skvělou ukázkou jednak jeho komediálního nadání, a druhak ukázkou toho jak se dá (a má) natočit naprostá bejkárna tak, aby se u ní člověk bavil. Příkladů, jak totéž udělat naprosto špatně, je v kotli bublající břečky jménem komerční škvár dost a dost - nedívejte se moc zblízka, čas od času se z toho hnusu vynoří třeba špatně animovaná hlava anakondy;) Proto si cením tohohle často dost lacině vypadajícího filmečku, v němž na několika místech lze slyšet téma z Hvězdné Brány, a na místech jiných (třeba Semper Fi) vyprsknout smíchy - a hlavně - který se ANI NA VTEŘINU NEBERE VÁŽNĚ. Potlesk, těším se na další díl a dávám..ale co by ne, 80%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když točit televizní vykrádačku, tak nějak tahle. Tvůrci si jsou moc dobře vědomi toho, že točí jen žánrového parazita, že nemají tolik peněz, kolik by chtěli, a že ten scénář není úplně nejchytřejší, a tak k tomu přistupují s čistou hlavou, úsměvem na rtech a sympatickou dětinskostí, ve které každou druhou minutu pomrkávají na diváka. Akční scény jsou strašné, triky jak z deset let staré videohry, ale je tu kupa dobrých hlášek, výborní herci a pohodová atmosféra. Něco takového prostě dokáže čarovat… až na (leč slabší) čtyři hvězdičky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokus o dobrodružně-humornou podívanou ve stylu Indiana Jonese se poněkud, ehm, no, ne zcela vyvedl. Ústřední hrdina zaujme jen tím, že z profilu vypadá jako Richard Gere před 20 lety, ústřední hrdinka postrádá náznak jakéhokoliv charizmatu a to, že hlavní padousškou roli obsadil režisér Kylem McLachlanem, to považuji již pouze za nepovedený žert, protože McLachlan prostě padouchy hrát neumí, a to už od pradávna. Pokud se člověk rozhoduje, zda se koukat na přímý přenos zasedání sněmovny, anebo zda má zvolit Flynna Carsena, pak jednoznačně volím Flynna. Pokud ale mám ve své videotéce Indiana Jonese, budu si raději až do omrzení pouštět filmy s ním, než bych se díval znovu na tento první pokus o jeho mladší imitaci. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná by si tato okatá parodie na Indyho Jonese, která si bere vše od plakátu až po snahu hlavního hrdiny vypadat dobře, zasloužila o hvězdičku víc. Humor a lehký nadhled všech postav filmu jedině prospívá a jeho jasné zaměřené na televizní obrazovky a do videopůjčoven ubírá na očekávání, která by jinak jistě nenaplnil. Noaha Wilea mám rád od jeho hostování v Pohotovosti, kde nebyl zrovna neviditelný, ale tady si ukousl trochu větší oříšek. Jeho postava je přerostlí studentík, který se bojí života a stane se knihovníkem. A dál raději nic říkat nebudu, ale tenhle film mě přesvědčil, že práce knihovníka nemusí být jen o chození mezi regály knih a nudného přemisťování. Kdo dovolí snímku jeho zvláštní smysl pro humor bude potěšen, kdo ne bude chtít brzy přepnout program. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David N. Titcher .. Byl jsem na tento film dost zvědavý. Indiana Jones a jeho mýtická dobrodružství mám velmi rád. Jenže po chvíli jsem byl překvapen zjištěním, že tohle opravdu v žádné části nelze brát vážně. A ke konci, to už je opravdová parodie, zejména Kill Bill je zřejmě řejžův oblíbený film. Televizní zpracování zahrnuje fádní výpravu, průměrné triky a spoustu nejrůznějších chybek, za všechny do oči bijící rozepnutou bundu na rozevláté košili při horské cestě někde v (studiových) Himalájích. Mezi tím vším samozřejmě čeká nějaká ta akce, spousta náboženských artefaktů, typických tajuplných destinací, vtípků a hlášek. Celkově slušná jednohubka, lehká a osvěžující. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Je mu přes 30, většinu svýho života strávil ve škole, žije s matkou - což mu vyhovuje, páč je jedinej na světě, kdo může zpátky získat ukradený Kopí.... . Nejdřív jsem vážně přemejšlel, jestli je to parodie, nebo jestli to se mnou tvůrci myslí vážně. S vědeckým zápalem jsem zkoumal hranici mezi vtipem a trapností... Času bylo dost, protože TO předemnou byla neuvěřitelná kravina, plná parádního (v uvozovkách) natahování děje. To vedlo k dalšímu (logickýmu) zamyšlení, jestli se mám smát nebo brečet. Nakonec zvítězil vztek! Za promrhaných 46 minut svého života! Můj obdiv patří všem, kteří tomu dali víc. Nebo míň. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title ,2. Crystal Skull ,3. On Horses ,4. The Package ,5. Fencing ,6. Casablanca ,7. Escape From The Tomb ,8. Journey Begins ,9. Photos Of Dad ,10. Jomo's Village ,11. Chocolate ,12. Hardly Knew Him ,13. Breasts Of Sheba ,14. Ruins ,15. Honeymooners ,16. All Seeing Eye ,17. Red Dress ,18. Song Of Solomon ,19. Goodbye, Jerry ,20. Lava ,21. The Key ,22. Uncle Told Me / Drowning Pool ,23. Summoning Evil / Schooling Jerry ,24. Temple Destruction / Looking At You ,25. Lesson Learned / End Credits , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strasna uchylarna, v tom dobrym smyslu. Bal jsem se, aby to nebyla jen trapna parodie na Indiana Jonese, neco ve stylu parodii z Leslie Nielsenem z poslednich let, ale k tomu nastesti nedoslo. Spis nez parodie na Indiho, to je film, kterej z popularity Indiho tezi. Na to, ze se jedna o tv film jsou herci nadprumerni, hlavne Noah Wyle je skvelej. Je to jako kdyby jste si predstavily Indiho bez bice, bez kuraze a drsnejch hlasek, mozna trochu chytrejsiho, ktery sedel celej zivot ve skole a pak ho vyhodily v dzungli - tohle je Flynn Carsen. Nejak se mi nezda to zarazeni filmu tady na csfd, spis to je dobrodruzna, mysteriozni komedie nez nejaky drama, thriller atd. Rek bych, ze film se spis vytahuje tim, ze je podobnej Indiana Jonesovi, nez aby to skryval, ale rozhodne na nej nema. Triky, i kdyz nejsou nak spatny, jsou dost poznat a i hudba, i kdyz je podobna te u Indiany je taky takova horsi. To co mi brani tenhle film odsoudit je fakt, ze jsem se po celou dobu skvele bavil, sledovat noumu Flynna byla fakt sranda, navic tu je spousta super hlasek a nekolik sparodovanejch scen z jinejch filmu (napr. Kill Bill). Celkove slabsi 4*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já to bohužel viděla v opačném pořadí a tak mi teprve po tomhle díle zapadla celá osobnost Flynna Carsena do sebe a musím říct, že začátek jeho dobrodružství byl ještě milejší. Je to docela zábavná představa, že se z nemožného kluka, co se strašně rád učí, může stát zachránce světa. Kyle MacLachlan mi přišel jako záporák vyloženě dobrý, jen mi malinko vrtalo hlavou, proč zrovna on byl knihovníkem, protože zase tak schopný nebyl. Takže závěrem je to fajn oddechovka a docela příjemný dobrodružák s velmi humorným nádechem a je docela zábava sledovat, čím vším že se to tvůrci nechali inspirovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chcete něco schovat, nechte to všem na očích." Nejsem věčně studující moula s 22 tituly, ale kdyby se o mě chtěly poprat hodná Nicole se zlou Lanou, tak bych asi taky rozluštil ptačí řeč, ochutnal thorazine s vanilkovou příchutí a odhalil slabost Mayů pro waltz. A nakonec by mi asi bylo jedno, která z holek by mě vyhrála. Za mě tentokrát zvítězila zábava, i když trapnost a naivita od ní nikdy nebyly tak daleko, aby se daly přehlédnout. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako dobrodružnej film fakt celkem blbost, postrádá to skoro všechno co by takovej dobrodružnej film měl mít, krom toho televizní produkce je na tom docela vidět. Ale jako taková více či méně parodie na Indyho to ujde, i když mi moc nepřišlo, že by to parodovalo přímo filmy Indiana Jones, nicméně i obal se tak tváří, tak mu to brát nebudu, ale i tak se u toho dá celkem slušně pobavit ()

Morien

všechny recenze uživatele

Jediný přetrvávající dojem byl, že hudba zněla jako nepovedený kříženec mezi Hvězdnou bránou, Drsným Shaftem a koncertem Abba revival. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carter odešel z chicagské pohotovosti do knihovny a přejmenoval se na Carsena? Sympaťák Wyle se snaží, ale celé to stojí za to, z čeho Indyho bič neupleteš. Nechci malovat čerta na zeď, ale Flynna Carsena vracejícího se do dolů krále Šalamouna zřejmě takticky vynechám.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Wyle se evidentně baví a závěrečná půlhodinka má guilty pleasure potenciál jako blázen. Škoda, že první hodina stojí za starou belu a kromě pár hlášek nabízí jen bezbřehou nudu, kterou nekonečné pomrkávání a nadhled tvůrců dostatečně nespasí. Ale potenciál to má. Byť notně céčkový. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako malému děcku se mi to líbilo, ale teď po opětovném shlédnutí po letech vše vypadalo neuvěřitelně odpudivě. Efekty jsou takřka na 0, souboje nepromyšlené a umělé. Dále ženská představitelka je nesympatická mužatka a tak jediné co ve filmu šlape, je ucházející příběh. Za to a mé pocity v minulosti zůstávám shovívavý.. Slabších 50% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu se mi vždycky líbila jeho komediálnost a fantasy složka s notnou dávkou nadsázky. Pro hlavního hrdinu snad není na světě nic, co by neznal, neuměl, neovládal - (neplést s MekGajvrem). Naučit se takovou ptačí řeč za pár hodin přece není jenom tak a co teprve poznat, čím potěšit duši rázné ženy uprostřed pralesa! Nemůžu si pomoct, ale občas se podívat na takový film mě dokáže opravdu uvolnit a pobavit. ;-) ()

Reklama

Reklama