Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Je mu přes 30, většinu svýho života strávil ve škole, žije s matkou - což mu vyhovuje, páč je jedinej na světě, kdo může zpátky získat ukradený Kopí.... . Nejdřív jsem vážně přemejšlel, jestli je to parodie, nebo jestli to se mnou tvůrci myslí vážně. S vědeckým zápalem jsem zkoumal hranici mezi vtipem a trapností... Času bylo dost, protože TO předemnou byla neuvěřitelná kravina, plná parádního (v uvozovkách) natahování děje. To vedlo k dalšímu (logickýmu) zamyšlení, jestli se mám smát nebo brečet. Nakonec zvítězil vztek! Za promrhaných 46 minut svého života! Můj obdiv patří všem, kteří tomu dali víc. Nebo míň. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle bejkárnu už jsem dlouho neviděl. Stupidní a neoriginální maximální možnou měrou (čekal jsem, že to asi nebude moc inteligentní, ale tohle už je na hranici absolutní demence), okatě parazitující na jednom slavném archeologovi a Kill Bill Vol. 1 (viz závěr). Kdybych nebyl na ty "indianajonesovské" filmy tak vysazený, asi bych musel dát ještě mnohem míň... 40 % ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title ,2. Crystal Skull ,3. On Horses ,4. The Package ,5. Fencing ,6. Casablanca ,7. Escape From The Tomb ,8. Journey Begins ,9. Photos Of Dad ,10. Jomo's Village ,11. Chocolate ,12. Hardly Knew Him ,13. Breasts Of Sheba ,14. Ruins ,15. Honeymooners ,16. All Seeing Eye ,17. Red Dress ,18. Song Of Solomon ,19. Goodbye, Jerry ,20. Lava ,21. The Key ,22. Uncle Told Me / Drowning Pool ,23. Summoning Evil / Schooling Jerry ,24. Temple Destruction / Looking At You ,25. Lesson Learned / End Credits , ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Indiana to síce nieje, ale i tak sa mi to páči. Noah Wyle bola skvelá voľba. Naozaj vyzerá ako knihomol, ale zároveň ako skúsený archeológ a lovec tajomstiev. Trocha ma v prvom momente odradili sci-fi prvky, predovšetkým v knižnici. Príbeh je však veľmi dobrý. Veľmi sa mi zapáčila vo filme Sonya Walger. Taktiež skvelý výber herečky. Prvý diel je najlepší, ďalšie dieli strácajú na kvalite, ale zaostávajú len mierne. 80% ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Od tohoto televizního snímku jsem příliš neočekával. S omezenými možnostmi se však tvůrcům podařilo natočit příjemnou pohádku. Škoda pár drobností stavějící logiku a fyzikální vlastnosti na hlavu, např. autoři pravděpodobně nikdy neslyšeli o dekompresi (viz. scéna v letadle). Film je však příjemným pokoukáním. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)

Reklama

Reklama