Reklama

Reklama

Spánek na slunci

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hodinář Lucio se oddaně stará o svou ženu Dianu, která zjevně trpí mentálním onemocněním. Když se přemůže a manželku dá na léčení do experimentálního ústavu, začnou se dít podivné věci. Jsou jen výplodem jeho rovněž churavějící mysli, anebo se tady opravdu děje něco nekalého? Příběh, zasazený do poloviny 20. století, zajímavě kombinuje melancholickou retronáladu s nádechem ohrožení. Snímek pracuje s nejasnými hranicemi mezi realitou, iluzemi a utkvělými představami a intimní příběh milujícího páru obohacuje o stopy magického realismu. Vedle civilních scén z rodinného kruhu tak stojí motivy z léčebny, kde jsou pacienty lidé i psi. Optika filmu je přizpůsobena duševně nevyrovnaným postavám, a tak soužití manželského páru ovládá navzdory zřetelné oddanosti nejistota. Moment, kdy rodina najde klid, je neustále odkládán a stopy neklidu nezmizí ani po záhadném manželčině vyléčení. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Nové možnosti terapie. Léčba duší přesunem. Rozhodně je to poměrně dost originální, téměř budhistický zážitek střihnutý řekou smrti Styx a to vše v katolickém konzervativním hávu. :-)) ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Dormir al sol / ASLEEP IN THE SUN / Spánek na slunci) - Tomuto by snad neuvěřil ani ten největší blbec na světě... - 3. 7. 2011 - kino Čas - Karlovy Vary - 50% ()

Reklama

Rassyna 

všechny recenze uživatele

Nejhorší z filmů, co jsem v Karlových Varech viděla. První polovina ještě vypadala celkem zajímavě, ale to jen proto, že člověk nevěděl, co přijde v té druhé. Absolutně jsem nepochopila ústřední myšlenku přenosu duší do zvířat. Podle mě to bylo až moc překombinované a jednodušší námět by byl mnohem lepší. Jednu hvězdu dávám za hlavního herce, protože na to jaká to byla kravina, to ještě zahrál docela dobře. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Těžko si dovedu představit, že bych takový film mohl vidět jinde než ve Varech na MFF KV. Z hlavy se ale vykouřil až nepříjemně rychle. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama