Reklama

Reklama

ReGenesis

(seriál)
  • Kanada ReGenesis
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní
Kanada, (2004–2008), 41 h 8 min (Minutáž: 45–49 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Peter Outerbridge, Conrad Pla, Mayko Nguyen, Greg Bryk, Maxim Roy, Sarah Strange, Natalie Brown, Shauna MacDonald, Roger Periard, Todd Hofley, James Allodi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti nedojde jen k rozvoji techniky, ale i biologie. Objeví se biologické bomby či viry, které jsou kombinací toho nejstrašnějšího, co lidstvo poznalo. Také nedokonalé klonování lidí a zvířat způsobí mnoho potíží. Ale má to i světlé stránky: přiblíží se léčba Alzheimerovy choroby, rakoviny a mnoha jiných metel lidstva. Biologie je ale nebezpečnější, než cokoliv jiného a zahrávat si s přírodou se prostě nevyplácí. A Mezinárodní organizace pro dohled nad biotechnologiemi (NorBac) je tady, aby hlídala ty, co si hrají na samozvaného boha... (Kessler)

(více)

Recenze (9)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Místy se člověk ztrácí v změti odborných dialogů. Tempo je pomalejší, ale to nevidím jako problém. Oceňuji, že i jinde než v USA jsou schopni vytvořit zajímavý a originální seriál. Hl. postava je kanadskou variací na House. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

A pak že Kanada nedokáže natočit zajímavý seriál :). ReGenesis nabízí pohled do jedné laboratoře, kde zkoumají ty nejnebezpečnější viry, ale i jiné zmutované mršky, které jinde na světě nedokáží identifikovat. Výzkum vede samolibý, ale jinak geniální vědec dr. David Sandström (Peter Outerbridge). On i jeho sympatický tým prochází řadu hodně zajímavých připadů, které mají poměrně často dost nečekané rozuzlení. Tj. takový kanadský House :). Lepších 70%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tři za technické provedení. Jinak variace na stokrát omletá témata a na jiné seriály podobného ražení (viz třeba ten Kingův). Hlavní postava není moc sympatická - na rozdíl od zde zmiňovaného House, který sice se nesympaticky chová, ale jinak má charisma. ()

Pethack 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět seriál o bandě poměrně vyšinutých workoholických molekulárních biologů kde neplatí jeden díl = jeden případ, ačkoliv ústřední motiv/problém/zápletka by sám o sobě vydal pouze na poslabší dobrodružnou bio/detektivku. Není už tak příjemné vidět seriál, kde jsou vyloženě nezvládnuté některé vedlejší postavy, které působily tak schematicky, že by se až jeden nestačil divit. Ačkoliv - jde o seriál a nelze se tedy - pro jistotu - divit ničemu. Nicméně tento nedostatek je vyvážen hlavními postavami, kde se sice taky nedá mluvit o nějaké režisérské genialitě, ale mé osobní sympatie jsou rozhodně na straně libertinského, svévolného, extrémně ješitného a überegoistického Dr. Sandströma a především na straně geniálního Boba trpícího Aspergerovým syndromem. Ano, ReGenesis se dá vytknout to či ono, ale přesto dávám po první sérii subjektivní 4* pro čistou lásku k molekulární biologii. A kvůli velkým očím Sarah Strange. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama