Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Recenze (353)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Včelí Film.... co je to víc? Příklad "okurkověsezónního" animáku, jakým se velká studia během roku jen tak nějak udržují ve formě? Nebo doklad všeobecné inflace animovaných filmů, kdy už se považuje za dostatečné sehnat zvučná jména, aby poskytla své zvučné hlasy "a to máte snad fuk čemu, hlavně že to sype, no né?" Obojí je pravda, ale zdaleka nejvíc se jedná o urážku práce všech scénáristů, kteří se kdy snažili dát svým příběhům nějakou vnitřní logiku. A o urážce inteligence diváka se nezmiňuju jen proto, že jde o pohádku primárně pro děti. I když... fóry o Stingovi, Rayu Liottovi, Larry Kingovi, a vlastně celá část se soudem pro nejmladší diváky být nemůžou. Jenže pro rodiče to taky nebude, protože něco tak idiotského, afektovaného a absurdního (bez už naznačené souvislosti s nějakou logikou) by neuspělo ani na afterparty Českých Lvů kolem třetí ráno. Ano, jsou tu i izolované povedené vtipy, ale když si ve čtyřicáté minutě říkáte, že už by to mohlo skončit, a ono se vám při závěrečných titulcích - jejichž podkres je jen tak BTW sprostá vykrádačka ani ne tak známějšího bráchy Harryho, jako Trevora Rabina a jeho Remember The Titans - zdá, že místo hoďky a půl uběhly hodiny nejmíň dvě, tak je něco opravdu špatně. Ale sakra, v animovaném filmu, kde se nasype pyl na strom zašlý kvůli vysouzené lenoře včel, a on okamžitě obrazí zelení a veselými barvičkami, není špatně jenom "něco". A na závěr se sluší říct, že ani ta animace není žádná první liga. Takže výsledek je takový, že tady vlastně nefunguje vůbec nic. 30%, maximálně... a už nikdy, nikdy víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $126,631,277Tržby Celosvetovo $287,594,577║ a len verím že ten slušný rozpočet sa aj vráti ▐ Tržby za predaj DVD v USA $75,619,765 //počet predaných kusov 4,722,312║ Nečakané sa stalo skutočnosťou Dreamworks týmto projektom zatienili a aj pekne preleteli za bzukotu včielky tohto ročný "hit" Shrek 3, možno v grafike to nie je na dnešnú dobu nič preborné, zas dojem to určite nepokazí ale za obsahovú stránku ma to chytilo za srdce. V skratke ide tam o život včielky spätí s kolobehom prírody a k tomu vsadení do života človeka a jeho neúprosných praktík ako si čo vydobyť... možno moje hodnotenie je dosť vysoké ale neskutočne my to pripomenulo časy keď televíznym obrazovkám vládla Včielka Maja a popri tom nehorázne mám rad aj včelí med a život bez tohto sladkého potešenia si už ani neviem predstaviť, nuž nepomôžem si ale nebiť perfektného Ratatouille tak je to rozprávka roka zaručene, aj keď tohto ročná konkurencia nemala dohromady čo ponúknuť. A samozrejme že nechýbajú ani komické momentky určite ste ešte nevideli ako sa fackuje človek s včielkou alebo dokonca ako húf včiel nadnáša lietadlo aby s ním pristala na letisku na peknej kvetinke utvorenej včielkami... /videl v kine 2x: 90%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád Jerryho Seinfelda a za Pana včelku smekám klobouk. Dokázal odtáhnout tuhle černožlutou vykrádačku Mravence Z na stravitelný průměr. A nebylo to nic lehkého. Po slibném rozjezdu nás čeká přerod hlavního hrdiny do Perryho Masona s žihadlem a veškerá hravost je náhle pryč, tlačená mimo záběr moralitkami pro nejmladší. Dreamworks byli celkem progresivní, když obsadili ukecaného komika s velkým K, ale všechno ostatní jede v obvyklých kolejích vyšeptaných animáků. Zatracená škoda. (v dabingu slavnostně ubito Petrem Rychlým) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné a svěží potěšení ze zámoří. Pan Včelka původně vypadal jako další americký výplach dětských hloupých mozečků, ale opak se stal pravdou. Systémy fungování i "povahy" včel v mnohém skvěle zachycen a předveden zábavným způsobem pro velké i menší bez rozdílů. Kromě roztomilé a současně pěkné aminace je tu hlavně velmi dobrý humor a slušný příběh, který přináší nejeden vtipný moment bez recyklování trapných klišé (těch tu je opravdu tak akorát). Filmu neubírá ani český dabing, v kterém jsem ho viděl, který potěšil svou upřímností a dobře zvolenými hlasy. O krávě nebo komárovy na konci snad ani mluvit nebudu... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Podívat se pod drobnohledem na včelí život, nahlédnout do systému a poznat jejich svět je v tomto animáku nadmíru zábavné. Vědět, že si chodí ,,vycákat“ žihadlo zase nadmíru poučné. Filmový znalce potěší účast Ray Liotty či Stinga a někdo zjištění, že právě Liottův nový film půjde ke dnu, oslaví čerstvým medem. První hodinka je výborná, zbytek ,,jen“ velmi dobrý. Ale možná jsem ovlivněn dětmi. Nebo žihadlem…. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice pestré. Technicky parádní, na systematice a funkci žlutočernoprdelníků v úle se tvůrci vyřádili, kamerové oblety či průlety musí strhnout a vůbec v celém filmu je spousta drobných dobrých nápadů. Animačně poutavé, za to příběh vesměs pajdá o hůlce kdesi v pozadí. Dříve než stačíme trochu probrat vztah Barryho a Vanessy, začneme cestovat po soudech plných moralizujících řečí, lokace se střídají frekvencí mávajících včelích křídel, v jednu chvíli jsme v květinářství a náhle sedíme v porouchaném letadle. Takové přesuny dělají s filmem pěknou neplechu a tříští ho na šestiúhelníkové kousíčky. Jinak fórky jsou usměvavé, fungují nenuceně a povětšinou vtipně. A na rozdíl od imfa si nemyslím, že tomu Petr Rychlý nějak ublížil. 70% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/287 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to ještě šlo i přes tu opravdu ošklivou animaci, ale ke konci to nudilo k smrti a ty hrozné morality a výchovné momenty na mě byly trochu moc. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Animace bohužel nic moc, jinak ale pěkný příběh ze života včelek. Humor také nijak zvlášť vyšperkovaný, ale byl tak nějak lehký a svěží. Takže to nazvu "takovou mírně nadprůměrnou oddechovkou". Je to něco mezi 3 a 4. Dávám 3, protože konkurence je veliká. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bizarní film, který je tím bizarnější, když se vezme v potaz jeho vznik: Unuděný Jerry Seinfeld řekne na schůzce Stevenu Spielbergovi, že by chtěl natočit film, kde bude hrát včelu. Myslí to ironicky, ale Spielbergovi se okamžitě protočí oči při pomyšlení na ten merch a začne po Seinfeldovi házet balíky milionů dolarů - a protože Seinfeld chce vědět, kam až to může zajít, souhlalsí, i když netuší nic o animaci a vlastně ani netuší, o čem by ten film měl být. A výsledek tohohle procesu je Bee Movie - film pro děti, jehož většina se odehrává u soudu, plný židovské symboliky a bůh ví, jestli ne odkazů na holocaust (obzvlášť u scén plynování včel). V hlavě zbude po skončení hlavně otázka, jestli může mít žena sex se včelou a co teda s tím Karlem Marxem. Bravo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dreamworksácká dravost je ta tam, zbývá jen nekonzistentní taškařice, která je i na poměry animovaného filmu poměrně dost přestřelená. Po výtvarné stránce navíc nic moc a místy je to vyloženě nepřehledné.... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Skrz naskrz priemerný dej prešpikovaný jemným moralizovaním ale aj aj hromadou bláznivých nápadov a inteligentného nevieravého humoru, čo v konkurencii súčasných animákov povyšuje Pána Včielku na nezabudnuteľný zážitok, ktorému nijak neškodí ani neobyčajne obyčajná animácia, či český dabing. Nielen Pixar to s animákmi vie. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další nuda by Dreamworks, ve které se sice Seinfeld snaží seč může, ale cenzura "pro malé diváky" jeho pokusy o ostrovtip sráží do umolousaného průměru, kdy je půlka vtipů úsměvná, druhá zoufale trapná a na geniální bránicolechtač už holt nezbývá místo. Příběhově jde jen o další klišé plné poučení a ani ta animace není bůhví co. 5/10. P.S.: Beware - Renée Zellweger dokáže být otravná i jako animovaná postavička. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Seinfeldův humor vám v některých chvílích může přijít otravný, ve většině případů je však skutečně vtipný a ke svéráznému příběhu se hodí. Škoda, že se Pan Včelka neubránil povinnému morálnímu poselství a film se více nezaměřil na život včel (viz. Mravenec Z), mohl pak být mnohem lepší. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Klasický dreamworksovský výrobek, který už nemá čím překvapit, ani když ústřední nápad i scenář pochází z hlavy Jerryho Seinfelda. Většinu popkulturních narážek mladší publikum nepochopí (právnická hantýrka, včelí show Larryho Kinga) a i klasické vtípky tu nejsou servírovány přímo pod nos. Celkový příběh je dokonale rozladěn a výrazně by prospělo pár škrtů scénáristovy propisky mezi postavami i jednotlivými, chabě poslepovanými scénkami. Výsledek: krystalicky čirý 3D průměr... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

jedna hvězdička za pěkné poselství, které ukazuje důležitost včel pro lidi a Barryho tenisky.. :-)) a zbylé tři hvězdy za neotřelý, někdy originální způsob, jak ukázat dětem fungující úl a taky boj včel o rovnoprávnost. Docela dobře jsem se bavil, nebylo to až tak blbé, jak jsem čekal a viděl jsem to v originále. Průměrné 4 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický animovaný príbeh s veľmi pekným vizuálom. To je jediné, čo ma po dvoch týždňoch od zhliadnutia napadlo napísať k tomuto filmu. A ešte - milé. 60%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Včely jsou pro svět důležité. Je velmi dobré vědět, že si to někdo uvědomil a tuto pravdu sdělil dětem.  Naše děti to vědí, protože mají tatínka včelaře a ke včelám s ním samy statečně chodí. Je fajn, že mají šanci zjistit to i ty, co znají med jen z obchoďáku. Pravdou ale je, že včely by, pokud by jim lidé přestali med brát, nepřestaly pracovat, jen by žily z výsledků své práce a nebylo by je třeba přikrmovat. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ale zase půjdu proti proudu. Mě se tahle černožlutá podívaná hodně líbila, byly tam dobré hlášky a spousta narážek. Solidní zábava nejen pro děti.. Já ale neumím létat s letadlem. -John Travolta umí létat ne? - Jo, proč? - Tak to nemůže být zas tak těžký. ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama