Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (353)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné a svěží potěšení ze zámoří. Pan Včelka původně vypadal jako další americký výplach dětských hloupých mozečků, ale opak se stal pravdou. Systémy fungování i "povahy" včel v mnohém skvěle zachycen a předveden zábavným způsobem pro velké i menší bez rozdílů. Kromě roztomilé a současně pěkné aminace je tu hlavně velmi dobrý humor a slušný příběh, který přináší nejeden vtipný moment bez recyklování trapných klišé (těch tu je opravdu tak akorát). Filmu neubírá ani český dabing, v kterém jsem ho viděl, který potěšil svou upřímností a dobře zvolenými hlasy. O krávě nebo komárovy na konci snad ani mluvit nebudu... ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Další z nekončící řady animáků, které se všude rodí jako houby po dešti. Veselá podívaná, v tomto případě bych řekl že více zaměřena na dětské obecenstvo, nejen příběhem, ale i do očí bijícím ponaučením. Určitě se dá vybrat lepší animák, u kterého se pobaví více celá rodina, ale pro děti je tohle asi docela dobré..... ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

Tohle se řadí mezi ty příjemné a snesitelné animované oddychovky. Příběh docela vtipný, žel někdy je to až moc přitažené za vlasy a ty postavičky nebyli moc originální. Občas se i člověk zasměje nějakým těm vtipům, kterých tam je jen po skromnu. Film jde, není to úplně nejhorší. Zpracování se taky docela povedlo, nejlepší tam byl Sting.:) Animovaný B-film jak už tu někteří psali, prostě průměr. Hodnotím 55% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

(VÍKEND BYL SKVĚLEJ, PODZIMNÍ PRÁZDNINY NA KRKU, RÁD SI ODPOČINU OD SEZENÍ V LAVICI, ALE OČEKÁVÁNÍ VŠELIJAKÝ, NÉLI-MIZERNÝ. NO JO, NĚJAK JSEM SE ROZUMNĚ VYSPAL DO OBĚDA DOKUD TO JDE..A HELE, PAN VČELKA NA DÉČKU! HAHA, TO MĚ DOBŘE ODREAGOVALO. A JDE SE ZASE HRÁT NA KRITIKA.)  Upozornit na kšeftování nás lidí s medem? Jako takové téma by mě opravdu nenapadlo, ale vlastně proč ne?  Je svým způsobem neotřelé (NEASI)  Notabene v animovaném rodinném žánru. Ale tady jsou na animák neotřelé i jiné věci. Milé děti, včely,  dospívající, věčně infantilní jedinci a trpětliví rodiče (JINÉ DIVÁCKÉ SKUPINY UŽ MĚ TADY NENAPADAJÍ. MIMOCHODEM, VŽDYŤ JÁ PATŘÍM DO VŠECH KROMĚ VČEL A RODIČŮ. ), uvidíte piloty upadající do bezvědomí, náznaky milostného  vztahu  mezi včelou a ženou pokus o likvidaci včely plamenem,  podezíraní, že včela je robot, hudebnika Stinga  likvidaci Medvídka Pů (CHUDÁK PRASÁTKO) ,atd.  Tento animák nikdy nepatřil k mým favoritům, ale jako menšímu se mi třeba líbilo  hezké včelí centrum v úvodu (VŽDYŤ SIS Z TOHO NIC NEPAMATOVAL)  a dneska mi v něčem připadala zábavá ta   směsice bizárností. Notabene když se ke sledování přidal brácha, který z té bizárnosti měl permamentní výtlem. Kdybych neměl chvilkového  parťáka, tak je asi tento komentář dost krátky, možná ani nevznikne nebo během deseti minut na nějákýho Včelku zapomenu. Ale bizár může být někdy fakt  fajn, notabene ve více lidech. Pana Včelku bych sice moc nedoporučil jako vyloženě dětský film (i když třeba první půlhodina bude pro děti pěkná), ale spíše pokud se chcete vysmát něčemu výstřednímu s lidmi naladěnými na stejně bizární styl humoru. Až se  jednou (mimo svého bráchu) s dalšími podobnými lidmi setkám, možná zažiju s Panem včelkou ještě celkem zábavný večer a rád se na něj podívám znovu. Možná je tohle další případ, kdy bych měl zapomenout na nějaké další dojmy, uvědomit si, že to je prča, udělat si z prčy prčů, dát z aprílu (JE ŘÍJEN, VOLE) vysoké hodnocení,  a jít dál. Ono by to sem fakt sedlo.  Ale k úplnému stoprocentnímu guity pleasure tomu ještě něco  chybí (PROČ NAD TÍM  TAK PŘEMÝŠLLÍM?) Sice jsem se celkem bavil, ale pokud se díváte sám, musí to být nuda (PROČ NAD TÍM POŘÁD TAK PŘEMÝŠLÍM? Pokud  by Václav Moravec ale udělal duel Včelka Mája vs. Pan včelka  (jdu mu napsat), dal bych i zamýšlenou čtvrtou hvězdu. A to už myslím stačilo. Když pan Včelka poprvé vypadl mrazilo mi v zádech, je to občas sranda, ale ne na skoro  třičetiřádkovou referenci (HLAVNĚ ABY TO PO MĚ NEPŘEPOČÍTAVALI,.) Jak jsem se sem vlastně vůbec dostal? Vy radši užívejte podzimních prázdnin. A nezapomeňte:  VYSAJTE TY KATKY AŽ DO DNA!!! Ale nejdůležitější je bejt volnej jako vosa!  (TEĎ JSI MĚL V TELEVIZI VČELKU....A BACHA, V SOBOTU MÁŠ STARDANCE....DODATEk PO SOBOTĚ: BYLO TO SUPER...TEĎ BYCH SE MOHL JÍT PROJÍT. ALE JO, SVĚT JE PARÁDNÍ, JAK ZPÍVÁ KAŠPÁREK V ROHLÍKU.)  ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Včelia komunita bojujúca za svoje práva... výchova "včiel", toľko tzv. morálnych odkazov, ponaučení, príkladov som snaď v takom množstve ako tuna ani nevidel. Práca šľachti, no nie? "oóo môj bože", nevzalo ma to... žiaden poriadny joke tu ani nebol... symbolické prevtelenie + "konšpiračné teórie" = bee cool? 4/10 Animácia taktiež zaostáva... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)
  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Jerry Seinfeld prozradil, že když obědval v domě Stevena Spielberga, nejprve zmínil nápad na tento film jako vtip, ale Spielbergovi se ta myšlenka velmi zalíbila. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama