Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (353)

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda malinko pomalejšího začátku, kdy se seznamujeme s životem v úlu, protože v pozdějších fázích už je radost pohledět. Sice jsem si na konci filmu připadal jak zfetlý z těch žlutočerných proužků, ale o to lepší zážitek:-) Příběh je pro malé děcka, ale dost se mi líbily různé vtipné maličkosti, jako komáři, brož a vůbec celé to dění okolo včel:-) Dobré odpoledne, mluví k vám váš kapitán. Slečna Vanesa Kvítková v řadě 24 nechť se prosím dostaví do kabiny. A fofrém...:-)70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bizarní film, který je tím bizarnější, když se vezme v potaz jeho vznik: Unuděný Jerry Seinfeld řekne na schůzce Stevenu Spielbergovi, že by chtěl natočit film, kde bude hrát včelu. Myslí to ironicky, ale Spielbergovi se okamžitě protočí oči při pomyšlení na ten merch a začne po Seinfeldovi házet balíky milionů dolarů - a protože Seinfeld chce vědět, kam až to může zajít, souhlalsí, i když netuší nic o animaci a vlastně ani netuší, o čem by ten film měl být. A výsledek tohohle procesu je Bee Movie - film pro děti, jehož většina se odehrává u soudu, plný židovské symboliky a bůh ví, jestli ne odkazů na holocaust (obzvlášť u scén plynování včel). V hlavě zbude po skončení hlavně otázka, jestli může mít žena sex se včelou a co teda s tím Karlem Marxem. Bravo. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Povedený animák se spoustou vtipných dialogů, hlášek umně vpletených do zábavně ujeté historky o včelách, které se s lidmi soudí o med, a vyšperkovaný navíc řadou vychytaných detailů ze života včel. Po řadě zklamání (počínaje Wallym a konče Spláchnutým), zase jednou svižná, nápaditá a opravdu zábavná animovaná legrace. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice pestré. Technicky parádní, na systematice a funkci žlutočernoprdelníků v úle se tvůrci vyřádili, kamerové oblety či průlety musí strhnout a vůbec v celém filmu je spousta drobných dobrých nápadů. Animačně poutavé, za to příběh vesměs pajdá o hůlce kdesi v pozadí. Dříve než stačíme trochu probrat vztah Barryho a Vanessy, začneme cestovat po soudech plných moralizujících řečí, lokace se střídají frekvencí mávajících včelích křídel, v jednu chvíli jsme v květinářství a náhle sedíme v porouchaném letadle. Takové přesuny dělají s filmem pěknou neplechu a tříští ho na šestiúhelníkové kousíčky. Jinak fórky jsou usměvavé, fungují nenuceně a povětšinou vtipně. A na rozdíl od imfa si nemyslím, že tomu Petr Rychlý nějak ublížil. 70% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/287 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo je tento film tak hatovaný. Popravde si myslím, že tam bolo pár zaujímavých nápadov a najmä funkcie úľu boli veľmi dobre vymyslené. Bolo to veľmi farebné, veľmi pekné letové animácie a príbeh nebol nijako predvídateľný. Vôbec som nevedel kam to bude spieť. Bee Movie sa podľa mňa narozdiel od Shark Tale alebo Shrek the Third dosť podaril. Pobavil som sa, oddýchol som si a to som od toho čakal. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Do některých kin byl film poslán pod falešným názvem "Flower" (Květina), jinde zase jako "Jocks" (Žrádlo). (HappySmile)
  • Když včela zabodne žihadlo do těla savců nebo ptáků, už ho nedokáže vytáhnout a umírá, do těla hmyzu ovšem bodá bez následků. (Siriuss)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama