Reklama

Reklama

Král

(festivalový název)
  • Kolumbie El Rey (více)

Obsahy(1)

Kolumbie, rok 1966. USA jí slíbily pomoci s chudobou, ale hlavně si Kolumbii vybraly jako strategické místo, odkud chtějí zastavit kubánskou revoluci. Majitel baru, ctižádostivý lotr Pedro Rey, se rozhodne využít přítomnosti gringů a své příjmení proměnit ve společenský status. Američan Harry z mírových jednotek, který pašuje z Peru kokain, uvede Pedra do světa obchodu s drogami a ten rázem opustí nevýnosnou marihuanu a krádeže. Přijde na způsob, jak zpracovat kokain i v Kolumbii, a do výroby zapojí chemika Pedra, který právě ztratil práci u nadnárodní společnosti za své působení v odborech. Obchod roste, Pedro se naučí celé škále korupce a zaslepený touhou po moci sní o tom, že vytvoří z obchodu s drogami jediný nadnárodní podnik, který si Kolumbijci mohou dovolit. Na pozadí rozkladu utopických revolučních teorií tak píše první kapitolu dějin obchodu s drogami, přesvědčený, že revoluce se nedělá chudobou, ale penězi. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Hydr0gen 

všechny recenze uživatele

Jak už je v komentářích řečeno, není to nic originálního, ale v kontextu filmů, které jsem shlédl na 40. MFF v K.V. je to prostě jako pěst na oko. Jde o to, že většina ostatních filmů tamtéž jsou pomalé (ne nutně nudné a třeba i lepší) a Rey má švih a energii. A taky dost, dost koukatelný herce a taky herečky;). Jde hlavně o to, že jsou typově skvěle vybraný (hlavně sám Rey) a pak na plátně předvádějí perfektní přirozené charismatické výkony. Takže závěrem: nic nového pod Sluncem, ale v ten moment jsem si to užil ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pokud máte nakoukány Scorseseho a DePalmovy gangsterky, nemůže vás El Rey ničím zásadním překvapit. Nepřináší nic nového. Navíc přibližně devadesátiminutová stopáž nestačí na důstojné rozehrání zrození a pádu kolumbijského drogového magnáta. Lepší tři hvězdy. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Slušný rozjazd, ktorý sa preleje do "štandartného" životopisu zakončený až príliš urýchlene a skratkovito. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama