Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie! Hlavné postavy sú geniálne zahrané a hláškujú jedna báseň (a to aj zo súčasného hľadiska, kdežto z 67eho)! Popravde pár hluchých miest, teda... presnejšie povedané len jedno a dosť rozsiahle, mi napovedalo, že film nad 3 odo mňa nemôže dostať, ale bravúrny záver (a vožralý Redfordov výstup) mi nedovolil nedať 5. Vskutku som už videl nejedného komika hrať vožralu, ale v živote ma nikto nepobavil tak ako on... U mňa jednoznačné potvrdenie, že od starej hollywoodskej školy by sa malo mnoho súčastníkov učiť. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dětsky spontánní a života chtivá novomanželka Corie, má najednou pocit, že nemá se svým mužem nic společného. A to je vše. K mé velké lítosti, tento film nic víc nenabízí. To, co začalo jako inteligentní divadelní konverzačka, bohužel přestalo zhruba za svou polovinou fungovat. Jediné co vydrželo celou stopáž, bylo moje přesvědčení, že bych s takovou ženskou nevydržel ani týden. Corie patří do stejné skupiny ženských, které muže přivádí k šílenství svými nemožnými požadavky, nevímcochcivostí a nespokojeností, jako třeba Holly ze Snídaně u Tiffanyho, ale tentokrát to často působilo dětinsky a plytce. Kromě nadrženosti mě nenapadá žádný benefit, jakým by žena jako Corie vykompenzovala svou rozjívenost a hysterii tak, aby po ní přesto muži toužili. Ale to by nevadilo, pokud by šlo třeba o situační komedii. Jenže tento film do takové kategorie nespadá a přesto nenabízí lepší pointu, než že se má žena o muže starat, aby si připadal důležitý a muž se má občas uvolnit, aby svou ženu nenudil. Pár opravdu dobrých momentů se našlo, herci super, ale jako celek mě tento film zklamal svou povrchností a nedotažeností. Přesto...první půle byla tak dobrá, že na slabé 4* to pořád vystačí. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel dať do komentáru nejaký vtipný citát, ale tých kvalitných vtipov tu bolo príliš veľa na to, aby som si vedel vybrať. A tiež som na vlastnej skúsenosti zistil, že prezradiť niekomu vtipy z komédie môže byť horšie ako prezradiť mu záver, čiže by to boli riadne spoilery. Hneď od prvých viet filmu som žasol ako mohla tak pikantná a sarkastická komédia v tej dobe vzniknúť. Asi mám predsudky, pretože za tie vtipy by sa nehanbil ani Woody Allen. Nechce sa mi nad tým rozmýšľať a porovnávať, ale Barefoot in the Park je pravdepodobne jedna z TOP 10 komédií I have ever seen. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bosé nohy v parku jsem viděl v ostravském divadle před tolika lety, že se mi to ani nechce počítat, ale pořád si pamatuju, jak dobře jsem se tehdy zasmál. Tento film se mi až do dneška stále vyhýbal, a to byla škoda. Znovu jsem se výborně bavil se škrobeným límečkem Paulem a ztřeštěnou Corie v jejich téměř prostorném bytě skoro v přízemí, a stejně jako v divadelní hře jsem i tady ocenil příchod Victora a Ethel, kteří posunuli děj i humor správným směrem. Snímek jistě nebyl žádným úžasným uměleckým počinem, ale jako konverzační komedie funguje i po těch letech skvěle. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Chytré, vtipné, lehce odlehčené konverzační dílko ze života na motivy divadelní hry Neila Simona s mistrně napsanými a následně i zahranými dialogy. Mezi ústřední dvojicí Robert Redford - Jane Fonda to patřičně jiskří a zejména Redford svými sarkastickými prupovídkami přesvědčuje, že i tato humorná poloha mu není rozhodně cizí. Ve vedlejších rolích excelují Mildred Natwick a Charles Boyer. Musel bych zapátrat hluboko v paměti, kdy naposledy jsem se takhle u snímku bavil a příjemně si ho užíval......p.s.1 Paule, pojďme udělat něco vzrušujícího a bláznivého ......vrátím se dřív z práce a navzájem se potapetujeme :o) p.s.2 Tak jsem o tom dost přemýšlel.... Je nesmysl, abych takhle odcházel. Je pouze jedno řešení........půjdeš ty :o) .....Já jsem o tom přemýšlet nemusel, pro mě je pouze jediná možnost......5*! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Corie (Jane Fonda) dává zmuchlané noviny do ledničky, láhev, kterou tam dala dříve, je pryč. (anezzik)
  • Mildred Natwick (Ethel Banksová) a Herb Edelman (Harry Pepper) se objevili ve stejných rolích i v divadelní verzi Bosých nohou v parku (v letech 1963-67). (D3VIL)

Reklama

Reklama