Reklama

Reklama

Býk Ferdinand

  • Československo Býček Ferdinand (více)
Komedie / Rodinný / Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1938, 8 min

Režie:

Dick Rickard

Předloha:

Robert Lawson (kniha)

Hrají:

Don Wilson

Obsahy(1)

Býk Ferdinand po celý svůj život sní pouze o svém klidu a ležení v trávě. Jednoho dne si ovšem neopatrně lehne na čmeláka a splaší se. Jeho smůla je dvojnásobná, protože tuhle událost uvidí hledači býků do corridy. Ferdinand je tak uchvátí, že jej okamžitě odvezou do corridy. (zdeny99)

Recenze (11)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Opäť skvelý nápad. Zo začiatku je to síce podobné Lambertovi (to je však len veľkým plusom, keďže Lambert - ovčí lev je jedným z najlepších výtvorov v krátkych animovaných filmoch), ale ide si svojou cestou. Príbeh býka Ferdinanda, ktorého zaujíma len relax pod jeho obľúbeným stromom a vôňa kvetov. Neskôr je však vybratý do arény v Madride, kde sa konajú býčie zápasy. Len najodvážnejší a najdivokejší býk tam má šancu na slávu...Aj tento príbeh patrí medzi tie najlepšie krátke Disneyho výtvory. Vidieť, že animátorom nechýbal zmysel pre humor. V aréne sa objavujúci býčí zápasníci sú karikatúrami vtedajších slávnych umelcov. Matador bojujúci proti Ferdinandovi je dokonca Walt Disney osobne (nebol však potešený týmto vtipom). Nezabudnuteľné dielo, ktoré právom získalo Oscara. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ferdinand je vskutku flegmatický býk, který má rád svou pastvičku a čichání ke kytkám všeho druhu, takže lze od něj těžko očekávat, že by byl rozený zápasník. Nejvíce se mi líbila scéna s pohodovým "Ferdou" a zoufalým matadorem. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"...and he sit just quietly and smell the flowers." Ve své krátkosti a roztomilosti vlastně lepší než celovečerní verze. Skoro 4*. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Predvalecne kratke Disneyovky mam rad, tato o mirumilovnem bykovi je vsak velmi prumerna, zvlast s ohledem na udeleni Oscara. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Originál, díky kterému vznikl v roce 2017 celkem solidní animovaný film. Těžko uvěřit, že je film z roku 1938. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taký jednoduchý a ničím nezaujímavý krátkometrážny animák, ktorý sa zrodil v zásade v počiatkoch filmovej tvorby a v tom čase tie animácie boli prelomové. Teraz je to už skôr archaizmus, ktorý nemôže zaujať. 40 % ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden býk Ferdinand, který rád seděl pod stromem a čuchal ke kytičkám. Pro jeho velikost a taky shodou náhod byl vybrán do arény, kde se všichni snažili ho nějak naštvat nebo vyprovokovat, on ale seděl a nedělal nic. A díky tomu porazil i skvělé matadory. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Reklama

Reklama