Reklama

Reklama

Návštěvníci 2: V chodbách času

  • Česko Návštěvníci 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V předvečer svatby Godefroye a krásné Frenegondy přeruší její otec přípravy strašnou zprávou. Někdo odcizil rodinné klenoty a posvátnou relikvii Svatého Rolanda, kterou rodina přísně střežila. Relikvie po celé generace zajišťovala v rodině plodnost žen. Kam se mohly cenné klenoty ztratit? Zůstaly u Jacquille a Ginette, avšak o pár století jinde. Brány času se tedy úplně nezavřely a navíc se do minulosti nevrátil se svým pánem sluha Jacquille, ale jeho potomek. Pro statečného Godefroye tak zůstává jediné řešení - aby se mohl oženit s krásnou Frenegondou a zajistit pokračování svého rodu, musí se vrátit do přítomnosti, najít klenoty a sluhu Jacquille. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (282)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pokračování jedné z nejlepších komedií poslední doby, které v mnohém svého předchůdce převálcuje na plné čáře. Samozřejmě, že kouzlo prvního dílu trochu vyprchalo, nicméně tak zběsilé tempo, které celý film doprovází a humornými situacemi nabyté scény z tohoto díla dělají možná ještě vtipnější záležitost než první díl. Pomatené střídání osob v čase dává možnost zase trochu více nahlédnout na současného člověka, který si ocitne ve středověku. Před panem Godefroyem stojí těžký úkol navrátit všechny do své doby a z budoucnosti získat ukradené šperky. Jako ve správné francouzské komedii, tempo je zběsilé a zastaví se až při závěrečných titulcích. Celý film je nabytý vtipnými hláškami, středověká mluva opět v plné parádě. Přibylo spousty zajímavých postav, u kterých se nám naskytá možnost podívat se na jejich potomky v současnosti. Musím vyzdvyhnout postavu Inkvizitora, který chrlí jednu hlášku za druhou. "Prchá-li to znamení že vinu má!". Skvělé výkony opět podávají hlavní představitelé, změnila se zde představitelka Frenegondy a celému filmu to je podle mě ku prospěchu. Prakticky totožný soundrack opět filmu dodává skvělou atmosféru. Celkově se jedná o ještě vtipnější pokračování legendární komedie Návštěvníci, které svého předchůdce vůbec nezesměšňuje a je hrozná škoda, že se tvůrci neodvážili natočit třetí pokračování, jelikož zajimavá zápletka na konci filmu je velmi vydařená. Moje hodnocení: 85% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Celé království žije jediným - chystanou svatbou Godefraye a Frénégonde. Jenže - všemi očekáváná událost dostává trhliny - ztratily se převzácné klenoty, a mezi nimiž dávná relikvie, která má novomanželce při svatební noci dát dar plodnosti. Godefray začíná tušit kam se klenoty ztratili - a spíš než kam, tak ta otázka měla znít ve které době? Navíc na získání klenotů už není moc čas, chodby času se hroutí, a všichni se urychleně musí vrátit do svých časů ... Přiznávám, předchůdce tohoto filmu jsem neviděl, za to jsem viděl její americký remake a docela příjemně se bavil. Stejnou zábavu jsem očekával i od tohoto filmu, ale bohužel marně. Většina vtipů šla totálně mimo (a přitom se ze střetu kultur dá vytěžit opravdu hodně), Christian Clavier se sebe dělá totálního vola (ve všech rolích), a ani na Jeanu Reno není vidět žádné velké nadšení... ()

Reklama

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

I když jsem jako malý viděl první díl, přesvědčený o tom, že každý film s pořadovým číslem 2 a více je děsný, netušil jsem, o co jsem přišel. Až po několika letech jsem si pustil druhý díl této bezvadné komedie. Neskutečná pecka. Smál jsem se od začátku do konce, byl jsem napnutý od začátku do konce a dle mého názoru možná o malinko lepší než první díl. Prostě výborná francouzská komedie. Plný počet a ještě něco navíc. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia s grandióznym, famóznym Christianom Clavierom v hlavnej úlohe. Je to pán herec, pretože rovnako dobre dokáže zvládnuť vážny film (napr. Napoleon) ako aj bláznivú komédiu. Dej je síce slabučký, ale bohato to vyvažuje to množstvo gagov a bláznivých situácií, ktorých je tu naozaj neúrekom. Len škoda, že nemal sebe rovného parťáka, mohlo to byť ešte zaujímavejšie. Jean Reno je síce skvelý herec, ale skôr mu pasujú akčné filmy alebo kriminálky. Tu vyložene nestíhal držať krok s geniálnym Clavierom. Ale je to iba môj subjektívny názor, niekomu tu môže pasovať práve Reno. 75/100 ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti Návštěvníkům trochu chybí konec a trochu děj - neviděla jsem předchozí díl, což ale ničemu nevadilo, protože děj jedničky je na začátku filmu shrnut, ale Návštěvníci 2 na mě prostě působili víc jako dílo, které dohromady pojí vtipy, zábavné scénky a geniální hlášky než příběh hlavních postav. A abych nezapoměla - stojí za to shlédnout dabované, neb dabing pana Trávníčka a ostatních je famózní, a to nejen po stránce hlasové ale i slovní a stylistické. Opravdu jsem se bavila :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • V 19. minutě, když Jacquouille (Christian Clavier) ukradne krabici s doutníky, aby do ní dal šperky, venku za oknem prší. V dalším okamžiku je venku sucho. (Grid)
  • Natáčení probíhalo ve Francii. Mezi lokace patřily např. hrad Beynac, Biron, Pierrefonds nebo Ermenonville. (Terva)
  • Při zásahu hasičů přeřízne Jacquouille (Christian Clavier) jednu z hadic, která poté létá vzduchem, načež zapadne do auta a zatopí jej. V momentě, kdy hadice vlétne do auta, je možné na krátkou chvíli v pravém dolním rohu vidět část ruky člena štábu, jak se snaží hadicí trefit do auta. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama