Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (568)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Až na samotný konec a jistou dávku překombinovanosti, která šla už trochu přes, jde o výborný thriller...Atmosféra je opravdu temná, vraždy hnusné a z celého městečka s jeho univerzitou běhá mráz po zádech. Hodně všemu pomáhá kamera, která nabízí na jedné straně nádherné záběry ledovců a horských štítů a na té druhé nás ponoří do světa smrti a rozkladu. Skoro cítíte ten pach..."Purpurové řeky" mají své nesporné kvality, k nimž musím přiřadit i suverénní výkon Jeana Rena, jehož komisař Niemans spadá přesně do rodu vlků samotářů, kteří "loví ty, kdo žijí ze slz druhých "... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý francúzsky thriller, kedy dve zdanlivo nesúvisiace vyšetrovania privedú dvoch detektívov na jednu stopu k jedinému podozrivému. Skvele zvolená je dvojica hlavných hrdinov Jean Reno a Vincent Cassel. Film má po celú dobu veľmi drsnú a temnú atmosféru, aj keď nie ktovieako strhujúce zakončenie. Je to ale film, na ktorý sa asi pozriete viackrát ako raz. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Téměř výborný thriller. Fincherova "Sedmička" přes zdařilý francouzský kopírák (tedy až na zásadní motivy oněch vražd). Má to solidně temnou atmosféru, dobré herce (chemie mezi Renem a Casselem docela funguje) a hudbu, místy dokonalou kameru a zamotanej, ale přesto hustej konec, který se mi ale napoprvé taky zrovna moc nelíbil. A proč tedy jen "téměř" výborný thriller? Protože všechny filmové složky jsou zde dotaženy jenom zhruba tak do tří čtvrtin, nic není extrémně skvělé. 80 % ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky jsou zádumčivá poezie a tu já rád. Reno s Casselem = výtečná dvojka, hudba Bruna Coulaise geniální, atmosféra neuvěřitelně hutná, stylově nad limitem, vizuálně ostré jako nůž, námětově pohlcující, atmosféra dosahuje výšin nebeských. To univerzitní městečko drtí svou ponurostí jako kámen. Jeden z mých nejoblíbenějších thrillerů, co jsem kdy viděl. Moje srdcovka. A že to je klon Se7en? A kde jste na tom byli? Možná jedna scéna je podobná dejme tomu. Ale na to s pardónem sere bernardýn. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat dobře odvedená práce s francouzským podpisem. Dva výborní herci v rolích, které jim padnou a příběh temný jak si divák přeje. Docela je překvapivý i příběh, kterému pomáhají nepříliš ukecané postavy, což skvěle dotváří atmosféru... I po letech si na Purpurové řeky vzpomenu, na tělo na zemi s hmyzem stejně jako na závěr na ledovci. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Americká premiéra se konala téměř rok po francouzské. (gjjm)
  • Na mŕtvom tele v márnici je vidieť tieň kamery. (shimik77)

Reklama

Reklama