Reklama

Reklama

Captain Kronos: Vampire Hunter

  • Austrálie Captain Kronos: Vampire Hunter (více)
Trailer

Bývalý kapitán Kronos chystá odvetu proti upírům za to, že mu unesli manželku a dítě. Pomsta bude sladká. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

fragre 

všechny recenze uživatele

No jo, i upíři podléhají evoluci, takže tihle jsou opravdu vyspělejší, a už jim nevadí ani denní světlo, ani kříže a zázračné škapulíře. Ale to tenhle příběh lepším nedělá. Hrdina je tak hrdinský, že to občas přehrává do nechtěné sebeparodie. Ani pěkné exteriéry a občas působivá tísnivá atmosféra, ani nějaké ty pokusy o inovaci žánru nezachrání tento tuctový příběh. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hammer mlel v roce 1974 z posledního a tak se pokoušel o inovace jak se dalo. Místo klasických upírů tu máme nový druh, který vysává mládí, místo vědce, profesora nebo kněze proti nim stojí bojovník s mečem. Ovšem jinak je vše při starém, takže se většinu filmu nic moc neděje, vraždy jsou mimo záběr a závěrečné odhalení dost mimo mísu. Jo a šermířské souboje nestojí za nic a ve filmu jsou přesně dvakrát, to jen kdyby někdo jak já naivně čekal Blada verzi 1974. Ale jinak se na to koukat dalo slušně - klasická výprava, pěkné dívky, sympatičtí hrdinové a pár zajímavých nápadů (zakopané žáby). ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozkošně hloupoučká středověká báchorka o spanilém bijci upírů. Ve své době to musela být atmosférická pecka plná zapamatováníhodných scén, dnes už je ale film bohužel jen pro smích. Jako starodávná guilty pleasure to nicméně pořád jakž takž funguje, jen je opravdu třeba se připravit na skutečnost, že je to 50 let starý britský horor. [Netflix] ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jedno z pozdních děl Hammeru dokládá úpadek vyčpělost žánru. Namísto klasických zásad tu máme experimentování (kde se upíři chovají jinak) a důraz na šermířské umění hrdiny, což je samozřejmě ke škodě. Jinak ale tradiční kolorit a interiéry naštěstí zůstávají a tak je možno dát tři slabší hvězdičky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Před Bladem tu byl Kronos, neohrožený hrdina který vraždil upíry. Bohužel tenhle blížící se konec Hammeru mě moc nebavil, začátek je skvělý a upíři kteří vysávaj spíše mládí jsou rozhodně originální. Ale bohužel film se táhne, jsou tu dlouhé průpovídky, boje jsou hodně nudné a vypadá jako kdyby neměly ani choerografa a to hlavní není tu ani ždibet atmosféry u jaké jsme zvyklý. Celkově je to pro mě zklamání mohlo z toho vytřískat mnohem více. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • Lady Durward (Wanda Ventham) se prohlásí za potomka rodiny Karnstein, což je narážka na Karnsteinskou trilogii filmů (Krvežízniví milenci – 1970, Lust for a Vampire – 1971, Dcery zla – 1971), která je propojená skrze rod Karnsteinů ve Štýrsku. Z toho důvodu se někdy uvažuje, že tento film původně plánovaný jako neuskutečněná série měl být přemostěním mezi touto nevzniklou sérií a původní trilogií, jelikož za tvorbou všech stálo studio Hammmer Film Productions. Není bez zajímavosti, že i v původním světě Warhammer Fantasy Battles (1983–2015) od Games Workshop byl nejvýznamnější říšský upírský rod také „von Carstein“. (Tarmenel)
  • Původně se mělo jednat o první ze série filmů. Vzhledem k nízkým tržbám filmu však bylo od dalších pokračování upuštěno. (hladass)

Reklama

Reklama