Reklama

Reklama

Captain Kronos: Vampire Hunter

  • USA Captain Kronos: Vampire Hunter (více)
Trailer

Bývalý kapitán Kronos chystá odvetu proti upírům za to, že mu unesli manželku a dítě. Pomsta bude sladká. (Netflix)

Recenze (23)

obitus 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiny Hammer. Misto gentlemanů v letech je v hlavni roli svalnaty blondak, ohanejicí se mecem jako Blade. Zustaly ale nastesti povedene interiery a typicka atmosfera, bez ktere si uz produkci slavneho britskeho studia nedokazu predstavit. Film sice v dobe sveho vzniku moc uspechu nepobral, ale dnes je milym zpestrenim a prijemnou oddychovkou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozkošně hloupoučká středověká báchorka o spanilém bijci upírů. Ve své době to musela být atmosférická pecka plná zapamatováníhodných scén, dnes už je ale film bohužel jen pro smích. Jako starodávná guilty pleasure to nicméně pořád jakž takž funguje, jen je opravdu třeba se připravit na skutečnost, že je to 50 let starý britský horor. [Netflix] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temná postava vyhledává osamělé dívky, které se vydaly do sousední vesnice, vrací se z dostaveníčka s milým nebo se jen tak procházejí po lese. Smrtící polibek, krvavá ústa a místo dívky klesá k zemi mrtvá stařena. Jedině kapitán Kronos se může postavit démonovi ze záhrobí! S odstupem času se mi tahle hammerovka líbí ještě více. Temná hudba, výtvarná kamera, podříznutá hrdla, přejetí kočárem, probodnutí, rudé stříkance, šerosvitná erotika a tajemné sídlo. K tomu skvělá práce s obrazem - průhledy kamery skrze zkroucené stromy, pomalé nájezdy v kostele, smysl pro detail, vyvážená kompozice, barevný kontrast. Atmosferické, napínavé. Připouštím však, že osloven bude spíše žánrový divák. Samozřejmě kdo touží po rychlé akci a klipovém střihu současných filmů, měl by zvolit něco úplně jiného.... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Dosť atypický upírí Hammer - svalovec lovec upírov, upíri chodia po slnku a nezabije ich kôl do srdca a upíri nesajú krv ale mladosť. Každopádne vždy lepšie ako presun Draculu do roku 1972 v inom hammerovskom horore. Nie je to žiadna sláva, ale zachraňuje to príjemná dobová atmosféra a najmä nádherné ženy na čele s očarujúcou Caroline Munro. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jedno z pozdních děl Hammeru dokládá úpadek vyčpělost žánru. Namísto klasických zásad tu máme experimentování (kde se upíři chovají jinak) a důraz na šermířské umění hrdiny, což je samozřejmě ke škodě. Jinak ale tradiční kolorit a interiéry naštěstí zůstávají a tak je možno dát tři slabší hvězdičky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Před Bladem tu byl Kronos, neohrožený hrdina který vraždil upíry. Bohužel tenhle blížící se konec Hammeru mě moc nebavil, začátek je skvělý a upíři kteří vysávaj spíše mládí jsou rozhodně originální. Ale bohužel film se táhne, jsou tu dlouhé průpovídky, boje jsou hodně nudné a vypadá jako kdyby neměly ani choerografa a to hlavní není tu ani ždibet atmosféry u jaké jsme zvyklý. Celkově je to pro mě zklamání mohlo z toho vytřískat mnohem více. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Solidní horor, který od upírské tématiky vnáší plno nových a docela originálních motivů, které dosti oživují příběh, který by byl jinak docela obyčejný. Upíři chodí i ve dne (stejně tak jako v trilogii o rodině Karnensteinů, která je v tomto snímku jednou zmíněna), kůl do srdce jim neublíží, jsou vidět v zrcadle a kříž vás před nimi ochrání pouze pokud jste silně věřící. Ten trik s těma žábama byl docela zábavnej. Hlavní hrdina je sympaťák a hlavní hrdinka je nepopsatelná. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

No jo, i upíři podléhají evoluci, takže tihle jsou opravdu vyspělejší, a už jim nevadí ani denní světlo, ani kříže a zázračné škapulíře. Ale to tenhle příběh lepším nedělá. Hrdina je tak hrdinský, že to občas přehrává do nechtěné sebeparodie. Ani pěkné exteriéry a občas působivá tísnivá atmosféra, ani nějaké ty pokusy o inovaci žánru nezachrání tento tuctový příběh. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kronos, bývalí Kapitán armády Veľkej Británie, sa živý ako lovec upírov. Je to bojovník zo stredoveku ktorý šermuje zo samurajským mečom. To z neho robí štýlového sekača banditov, upírov a kade akej inej hávede. Miestami mi to pripomínalo PC hru Witcher (Knižný fanúšikovia nech mi odpustia, nečítal som knihy) ústredná postava a prostredie mi to strašne pripomenulo. Celí film vyzeral ako úvodná epizóda k filmovej sérií, ktorá sa však ako som neskoršie zistil nerozbehla. Čo je škoda, stredovekého šermiara s katanou sme tu ešte nemali. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Lovec upírů" je vcelku solidním počinem studia Hammer, který neurazí příznivce Vampírů. Setkáme se zde s mnoha různými způsoby jak zabít správně správného upíra. 55% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Studio Hammer a jeho pestrobarvna komiksova pohadka o upirech a kapitanu Kronosovi. Skoda, ze to nebylo trosku kratsi, mirne vypadky tempa tomu nesvedcily. Plno krasnych anglicanek. :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hammer mlel v roce 1974 z posledního a tak se pokoušel o inovace jak se dalo. Místo klasických upírů tu máme nový druh, který vysává mládí, místo vědce, profesora nebo kněze proti nim stojí bojovník s mečem. Ovšem jinak je vše při starém, takže se většinu filmu nic moc neděje, vraždy jsou mimo záběr a závěrečné odhalení dost mimo mísu. Jo a šermířské souboje nestojí za nic a ve filmu jsou přesně dvakrát, to jen kdyby někdo jak já naivně čekal Blada verzi 1974. Ale jinak se na to koukat dalo slušně - klasická výprava, pěkné dívky, sympatičtí hrdinové a pár zajímavých nápadů (zakopané žáby). ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Zbytečné, ale především nezvládnuté inovace. V menší míře zůstávají kulisy, zajímavá kamera a typická práce s atmosférou. To nejlépe v hororových momentech, kterých je však pomálu. Děj se mnohem více zaměřuje na postavu Kronose, jehož příběh ale není dobře podán, takže příliš nezaujme. Tomu v jeho roli nepomáhá ani Horst Janson, který to charisma svých "klasických předchůdců" zkrátka nemá. Čekal jsem větší zaměření na akci, té je však také málo a zase nenadchne, i když v rámci žánru stačí. Odvar dřívějších Hammerů. 50% ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zakuklenec v ciernom habite vysava zivoty z mladych tiel nevinnych dievcat, ktore prechadzaju cez les. Na svedomi to maju dvaja upiri, ktori potrebuju kazdu chvilu cerstvu krv. Tieto nekalosti im zabrani kapitan Kronos, ktory im prekazi ich plany raz a navzdy. Film sa mi sledoval prijemne a boli v nom vidiet aj originalne prvky co sa tyka zabijania upirov. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

V podstatě průměrný i když trochu jiný Hammer. Pro upíry tu platí jiný pravidla, tak třeba nesají krev, ale životní energii, chodí ve dne atd. Ovšem atmosféru to má pořád slušnou a závěrečný šermířský souboj je opravdu parádní. Celkově slušná podívaná, která rozhodně zaujme a s porovnáním s dnešními upířinami, to je prostě někde úplně jinde a opravdu to pobaví. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Variace na superhrdinu od studia Hammer nebo pouhá snaha dodat nový dech klasickým kulisám, předpokládatelné stavbě příběhu i gotické atmosféře? Inu ve výsledku spíše to druhé, protože to jediné funguje. Hlavní hrdina je totiž i na poměry zmíněné produkce výsměšnou, leč nechtěnou parodií, která nemá šanci jakkoli si získat srdce divákovo. Ještě štěstí, že i zde se objevuje obligátní počet zamordovaných krasotinek... ()

Reklama

Reklama