Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soukromý detektiv Marc Elbichon (Didier Bourdon) se snaží prosadit, ale zatím se mu to moc nedaří. Ještě nikdy neměl opravdový velký případ a nyní před sebou vidí životní šanci. V Paříži totiž řádí masový vrah. Nejprve zavolá vyhlédnuté ženě, potom ji navštíví, uškrtí ji telefonní šňůrou a mrtvolu vkusně přizdobí číselníkem aparátu. Případy se množí, policie tápe a městem se šíří panika. Marc se spojí s několika přáteli a společně se pouštějí do pátrání, založeného na analýze pachatelových zvyklostí. Zakrátko si vytipují příští oběť i místo zločinu a vymyslí, jak vraha dostat. Je to vlastně jednoduché - stačí zdemolovat všechny budky, až na jedinou…
Francouzský film natočil režisér Jean-Pierre Vergne, který dokázal, že i z vážného kriminálního tématu se dá udělat bláznivá komedie. (šubelinka)

(více)

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý absurdný humor zašlých čias, jemne bláznivý, ale nie celkom vyvážený. Veľmi dobré obsadenie, prvá polovica filmu je ale znane lepšia ako druhá a ja mám rád údernejšie závery. Starinka na jedno pozretie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Paříž je zachvácena hrůzou z telefonního vraha . Pro detektiva Marca je to však mimořádná šance poprvé úspěšně vyřešit složitý případ... Režie - Jean-Pierre Vergne. Scénář - Didier Bourdon, Seymour Brussel, Bernard Campan, Pascal Légitimus a Jean-Pierre Vergn. Hudba - Gabriel Yared. Kamera - Robert Fraisse ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Komedia na sposob telefonneho vraha v Parizi. Ja radsej kriminalne komedie, i toto sa vsak dalo pozerat. Suverenne najlepsi film neznameho rezisera Jean-Pierra Vergnena, pozeram, ze potom uz nic taketo nenatocil, asponze ukecal Michela Galabru, aby sa tu zjavil 75 % ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

3 roky před 1.  Bláznivou Střelou si tahle partička střihla kriminální komedii , jejíž žánr pak následně rozvinul pod taktovkou D. Zuckera právě Leslie Nielsen . Jsou to čisté 80. Takže na sledování tohoto skvostu musí být ta správná nálada . ()

Reklama

Reklama