Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soukromý detektiv Marc Elbichon (Didier Bourdon) se snaží prosadit, ale zatím se mu to moc nedaří. Ještě nikdy neměl opravdový velký případ a nyní před sebou vidí životní šanci. V Paříži totiž řádí masový vrah. Nejprve zavolá vyhlédnuté ženě, potom ji navštíví, uškrtí ji telefonní šňůrou a mrtvolu vkusně přizdobí číselníkem aparátu. Případy se množí, policie tápe a městem se šíří panika. Marc se spojí s několika přáteli a společně se pouštějí do pátrání, založeného na analýze pachatelových zvyklostí. Zakrátko si vytipují příští oběť i místo zločinu a vymyslí, jak vraha dostat. Je to vlastně jednoduché - stačí zdemolovat všechny budky, až na jedinou…
Francouzský film natočil režisér Jean-Pierre Vergne, který dokázal, že i z vážného kriminálního tématu se dá udělat bláznivá komedie. (šubelinka)

(více)

Recenze (5)

Terva 

všechny recenze uživatele

Paříž je zachvácena hrůzou z telefonního vraha . Pro detektiva Marca je to však mimořádná šance poprvé úspěšně vyřešit složitý případ... Režie - Jean-Pierre Vergne. Scénář - Didier Bourdon, Seymour Brussel, Bernard Campan, Pascal Légitimus a Jean-Pierre Vergn. Hudba - Gabriel Yared. Kamera - Robert Fraisse ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý absurdný humor zašlých čias, jemne bláznivý, ale nie celkom vyvážený. Veľmi dobré obsadenie, prvá polovica filmu je ale znane lepšia ako druhá a ja mám rád údernejšie závery. Starinka na jedno pozretie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Komedia na sposob telefonneho vraha v Parizi. Ja radsej kriminalne komedie, i toto sa vsak dalo pozerat. Suverenne najlepsi film neznameho rezisera Jean-Pierra Vergnena, pozeram, ze potom uz nic taketo nenatocil, asponze ukecal Michela Galabru, aby sa tu zjavil 75 % ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

3 roky před 1.  Bláznivou Střelou si tahle partička střihla kriminální komedii , jejíž žánr pak následně rozvinul pod taktovkou D. Zuckera právě Leslie Nielsen . Jsou to čisté 80. Takže na sledování tohoto skvostu musí být ta správná nálada . ()

Reklama

Reklama