Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessemu už je sedmnáct a s indiánem Randolphem pracuje na malé výzkumné lodi Noah, s jejíž pomocí vědkyně Drew Halbertová zkoumá důvody klesajícího počtu velryb. Ve stejnou dobu se desetiletý Max Wesley poprvé vydává s otcem, rybářem Johnem, na lov velryb. Krvavá jatka se mu však nelíbí a při útoku zraněné kosatky Willyho spadne do moře. Kosatka mu neublíží a později se dokonce zdá, že se s ním pokouší komunikovat. Zatímco Jesse ošetří zranění, způsobené harpunou, zjistí Max, že otec zásobuje velrybím masem černý trh. A když ho velrybáři nutí po kosatce vystřelit, záměrně mine. Velrybáři ukryjí harpuny, když se objeví loď Noah s kapitánem Drakem a Jesse pochopí pravdu. Drake odmítne ohlásit podezřelou loď policii, protože nemá důkazy. Jesse malého Maxe zaveze do zátoky za kosatkami, vypráví mu o velrybách a nechá ho, aby si hrál s Willym. Situace se dramaticky vyhrotí, když si velrybáři pořídí hydrofon a chtějí k sobě kytovce přilákat během nočního lovu... (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Pytláci loví kosatky a ostatním se to nelíbi. "Smutné" s "ponaučením" na konci, ale nic výjimečného, přiběh jednoduchý a z Willyho se stane fotřík. +++ SPOILER 20ti slovy: Pytláci postřelí Willyho, ten to "požaluje" Jessymu, který s pomocí syna kapitána pytláků udělá "tytyty", všechno dobře dopadne a frajerka od Willyho porodí. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Hm…po přihlédnutí k oběma pokračováním si říkám, že by možná bylo lepší, kdyby se Willy v prvním díle nakonec o tu skálu rozmáznul, protože i když se jeho druhá záchrana ještě dala přežít, třetí „akce: kosatka“ je už ultimátním filmovým peklem. Dokonce i Michael Madsen od trojky utekl. 20% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka americkej nátlakovosti a trápne vyšponovanej sentimentálnosti. Navyše to detské, dobrodružné čaro z jednotky už dávno vyprchalo. Tvorcovia by sa mali konečne spamätať a uvedomiť si, že od určitej hranice sú ďalšie pokračovania len na škodu a čím ich bude viac, tým to bude horšie. To platí aj pre Willyho. Dve hviezdy za kosatky a pekné prírodné scenérie. Obsah a forma je však jedna veľká katastrofa. 30/100 ()

whack 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, keby osud Keika neskončil tak ako skončil (po natáčaní sa na neho majitelia – celý štáb, vrátane tých filmových 'skalných ochranárov' vysral a Keiko mal byť pôvodne zabitý), hodnotil by som oveľa kritickejšie. Veď, využiť kosatku v zajatí, aby hrala zviera na úteku pred zlými veľrybármi, a po natáčaní ju hodiť pod ich nôž, to je poriadne pokrytectvo! Ako rodinný film s pozitívnou agitkou je to ale fajn. ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Tupý a nemožný film který neměl nikdy vzniknout!! Jakási laciná kriminálka, klackovitý Jason James Richter a nemožný scénář dávají dohromady něco co má připomínat to že máme chránit zvířata....film se taky snažil zaútočit na moje city zápletkou spravedlivého syna a zločineckého otce což v kombinaci s klasickým Willym něco absolutně nemysliteného.....ODPAD!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Na většinu externích a kontaktních scén byla použita animatronická kosatka pohybující se ve vodě. Při prvním opětovném shledání Jesseho (Jason James Richter) a Willyho si tak můžeme všimnout, jak robotické kosatce vytéká z očních otvorů voda. (Crust)
  • Scény na konci filmu z narození mláděte zahrnovaly skutečné záběry z narození kosatky jménem Kyosha v akváriu ve Vancouveru. Jejími rodičemi byli kosatky Bjossa a Finna. Finna měla také ohnutou hřbetní ploutev, což umožnilo tvůrcům použít ji jako Williho. (freelex)
  • Film se natáčel v Britannii Beach, v Howe Sound, v Squamishi a ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)

Reklama

Reklama