Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 132)

Hunt 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek ani fantasi filmů ani pohádek, avšak tento musím nadstandartně ohodnotit z mnoha důvodů - výborná výprava, převážná část hereckého obsazení a hlavně scénář, vyprávění a dramaturgie. Až mne překvapilo s jakým tempem, vtipem, nadhledem a citlivým vyprávěním celý film proběhne. Bez zbytečných odboček, bez únavných manevrů, přesto s překvapivým průběhem a propracovaním postav. Příjemné překvapení. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zloba mi dala téměř vše, co jsem kdysi čekal od Sněhurky s Julií Roberts v roli zlé královny. Notoricky známý příběh nápaditě obrácený naruby, magický svět, v němž se pohádkovost setkává s temnějšími fantasy záležitostmi, úžasnou hlavní postavu, na které pochopitelně vše stojí. Angelina Jolie je v hlavní roli skvělá. Velmi jí to sluší, nemá problém vyjádřit jakoukoliv emoci, a každý její úsměv (není jich mnoho, ale jsou) je doslova a do písmene kouzelný. Film se navíc může chlubit krásnou výpravou, neboť režírující nováček měl očividně hodně vizuálních nápadů a James Newton Howard zase vytáhl z rukávu povedený hlavní hudební motiv, triků je tak akorát a okatě digitální jsou jen občas. Vadila mi asi jen trojice víl kmotřiček, obzvlášť od chvíle, kdy přestaly být digitálními, naopak tolik propíraný zbytečný princ je vzhledem k původní pohádce (kde také neudělá skoro nic, protože většinu za něj oddřou víly) docela dobrý fór. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film, který dal příběhu o ,,Růžence" nový rozměr. Skvělý nápad se základem děje, přes konečně udaný důvod pro kletbu (tady fakt byl) a zároveň symbolika tohoto zakletí. Nádherné efekty a vůbec vizuální pojetí bylo prostě dechberoucí. Koho něžnějšího na roli Aurory najít než Elle Fanning :) A že i zlá víla MÁ srdce a zároveň zlo je představováno vlastně králem je velmi příjemná změna a neokoukaná varianta. Režisér má pevně v ruce všechny aspekty filmu, ať už jde o stvoření temného lesa, radostné chvilky nebo akční scénu na konci. Doplnila to úžasná hudba a musim říct, že tady pro mě byla Angelina opravdu krásná. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala jen další film, který parazituje na trendu "prozkoumávat" origin padouchů, ale Maleficent je mnohem víc než jen Disneyovská kasička na prachy. Začnu tím horším - tenhle film se není o zlé královně černé magie, dává si setsakra pozor, aby cokoli, co Maleficent provede bylo náležitě ospravedlněno. Maleficent prostě na začátku příběhu tím nejhnusnějším způsobem zradí muž, do kterého byla zamilovaná - lhal jí, zdrogoval jí, uřízl jí křídla (aby se díky nim dostal k moci), vzal si jinou a udělal si s ní dítě. To by k smrti naštvalo každého. Takže nějaké padoušství nečekejte. Přesto Angelina dává své postavě tolik charismatu a zajímavosti, že ji prostě hltáte očima. Zajímavým prvkem filmu je (ne úplně nenápadný) feminismus. Muži jsou tu na druhé koleji, jeden je zrádce, další velice vtipný pomocník a poslední je mladičké princátko. Prim tu hraje Maleficent a Aurora (Růženka) a jejich vztah kmotra-matka/dcera. A není to trapné, hloupé, ani nudné. Navíc je tohle všechno zabalené v půvabném a kouzelném balení s mašličkou. 80 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých minútach určite mnohým napadla nejaká spojitosť s Cameronovým Avatarom. Režisér R. Stromberg sa skutočne na dokumente na tému Avatar podieľal. Jeho rozprávkový svet je však úplne iný a žije si vlastným životom. Rozdelenie sveta na rozprávkový a ten ľudský je jednoduchý a ľahko pochopiteľný i pre tých najmenších. Hlas rozprávača ma ponoril do rozprávkového sveta neuveriteľne rýchlo a cítil som pravú nefalšovanú rozprávkovú atmosféru ako už dlho nie. Veľmi podobne ma nedávno nadchli Snehulienka a lovec alebo Jack a Obri. Spomínané rozprávky sú však skôr pre staršieho diváka, Vládkyňa zla s absolútne skvelou A. Jolie si získa srdcia aj tých najmenších. Rozprávkový svet s množstvom postavičiek je úžasný rovnako ako aj triky, ktoré sú na veľmi dobrej úrovni. Herec S. Copley po Distrikte 9 a Elysiu opäť podal úžasný výkon. Fakt mu to skvele sadlo a teším sa na ďalšie jeho filmy. Deti po filme prosili, aby som im dvd kúpil, nie iba doniesol z požičovni. Dobre teda, deti moje, kupujeme! 100%. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Vedení studia Disney chtělo v marketingu využít krásu Angeliny Jolie (Zloba), ale herečka trvala na tom, aby si její postava zachovala děsivý vzhled. (Dr Lizal)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama